Πως θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ

Πως θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ

Πως θα τα ταιριάξει ο Μίτσελ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επισημαίνει στο blog του στο gazzetta τι είναι υποχρεωμένος να συνδυάσει ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Για άλλη μία χρονιά ο Ολυμπιακός θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με μία παράμετρο που θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας: ότι για τον προπονητή του θα είναι η πρώτη του φορά στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Κι εδώ θα ήθελα να κάνω δύο συσχετισμούς.

Γιατί από τη μία έχουμε ένα Ολυμπιακό, που ενόψει της νέας σεζόν επενδύει ξεκάθαρα σε παίκτες που θα δώσουν θέαμα στην ενδεκάδα του, μετά από μία περίοδο μουρμούρας του κόσμου για την έλλειψη ποιότητας στο παιχνίδι της αγαπημένης ομάδας του κατά την περασμένη σεζόν.

Κι από την άλλη έχουμε το δείγμα του Ολυμπιακού με το Μίτσελ στην Ευρώπη, που μόνο ευχάριστο δεν ήταν: τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε και το συνολικό 0-4 στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Σίγουρα έτυχε για τους ερυθρόλευκους μία τραγικά κακή εις βάρος τους διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι, στην Ισπανία, κάτι που σαφέστατα επηρέασε την προσπάθεια της ομάδας, όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς κι η γενική εικόνα του Ολυμπιακού και στα δύο ματς ήταν πραγματικά κακή.

Που θέλω να καταλήξω: η λογική προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτιάξει μία πιο επιθετική ομάδα, που θα ικανοποιεί τον πάντα απαιτητικό κόσμο του, ο οποίος πηγαίνοντας στο Καραϊσκάκη θέλει να βλέπει ωραία μπάλα και παίκτες με υψηλή τεχνική, πρέπει να συνδυαστεί με την ανάγκη να εμφανιστούν οι ερυθρόλευκοι αξιοπρεπείς και ανταγωνιστικοί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και για να είσαι ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να είσαι δυνατός αμυντικά, όταν μιλάμε για Ολυμπιακό κι όχι για Μπαρτσελόνα. Εκεί λοιπόν είναι η μαγκιά. Πως θα ταιριάξει ο Μίτσελ αυτά τα δύο πράγματα. Γιατί και η διοίκηση και ο κόσμος θέλουν και τα δύο-κι όχι το ένα από τα δύο. Θέλουν και όμορφο θέαμα και νίκες στην Ελλάδα, αλλά και αξιοπρέπεια κι αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οφείλουμε δε να παραδεχθούμε ότι ο Μίτσελ σε εκείνα τα δύο παιχνίδια με τη Λεβάντε, ομάδα που σημειωτέον δεν…διέπρεψε κιόλας στο περασμένο ισπανικό πρωτάθλημα, είχε ένα μεγάλο ελαφρυντικό: ήταν προπονητής 10 ημερών στον Ολυμπιακό. Τώρα, όμως, στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μίτσελ θα είναι προπονητής εφτά μηνών. Κι οι απαιτήσεις θα είναι διαφορετικές, ειδικά αν ο Ολυμπιακός φτιάξει ένα ρόστερ πιο δυνατό από πέρσι, όπως φαίνεται πως επιθυμεί να κάνει.

Έστω κι αν για τον ίδιο τον Μίτσελ θα είναι η παρθενική του παρουσία στους πάγκους σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση οι απαιτήσεις αυτές θα είναι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.