Έχουν όρεξη, αλλά έχουν και δρόμο...

Έχουν όρεξη, αλλά έχουν και δρόμο...

Νίκος Αθανασίου
Έχουν όρεξη, αλλά έχουν και δρόμο...

bet365

Ο... νεανικός Παναθηναϊκός γυρίζει με 2 ήττες σε 2 «σοβαρά» φιλικά κι ο Αναστασίου κρατάει τα θετικά και περιμένει Μπεργκ και μεταγραφές! Εξαιρετικός Ταμπάκης. ΟΣΤΕΡΜΠΕΡΚ, αποστολή ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Ο Παναθηναϊκός ηττηήθηκε από τον πιο έτοιμη και ολοκληρωμένη Γκεντ με 2-1 αλλά έκανε πολύ καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με όσα είδαμε κόντρα στην Ανόρθωση. Το «τριφύλλι» ήταν πιο ομάδα, είχε ένα καλό ημίωρο αλλά... πλήρωσε την λάθος αντιμετώπιση των στημένων φάσεων των Βέλγων και δέχθηκε δύο εύκολα γκολ από Ντιόγκο και Τζουγκάνοβιτς. Οι πιτσιρικάδες του Αναστασίου, παρά το 2-0 κατάφεραν να ανεβάσουν την απόδοσή τους μετά το 60' και να μειώσουν με τον Γιαννιτσάνη. Μια φάση δουλεμένη στη προπόνηση, όπου η μπάλα έρχεται από πίσω κάθετα και ο στράικερ φεύγει στον κενό χώρο.

Το αποψινό δείγμα είναι θετικό για τους μικρούς, αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Δρόμο με πολύ δουλειά και με αρκετά νέα πρόσωπα, που σταδιακά θα μπαίνουν στην ομάδα και θα την ανεβάζουν σε εμπειρία και ποιότητα.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ

Η φιλοσοφία και το σύστημα προφανώς και παρέμειναν ίδια (4-3-3 με πίεση ψηλά κι εντολή για γρήγορη κυκλοφορία απ' τα άκρα), με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει αλλαγές στα πρόσωπα, ενώ δεν είχε στη διάθεση του τον Εμίρ Μπαϊράμι, που έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί.

Κάτω απ' τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Σπυρόπουλος και στα στόπερ ο Ρισβάνης με τον Ααράμπ. Ο Μέντες σε ρόλο «κόφτη» στη μεσαία γραμμή, έχοντας μπροστά του Δώνη και Ζέκα. Αριστερό εξτρέμ ο Ντίνας, δεξί ο Μουζακίτης και στην κορυφή ο Γιαννιτσάνης.

Στην επανάληψη ο Αναστασόπουλος πήρε τη θέση του Σπυρόπουλου, ο Σταματάκης εκείνη του Μέντες, ενώ ο Κουσίδης τη θέση του Δώνη, πηγαίνοντας αριστερό εξτρέμ κι ο Ντίνας εσωτερικός μέσος.

«ΒΑΡΥΣ» Ο ΜΕΝΤΕΣ

Κόντρα στη Γκεντ έκανε ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού» ο Μέντες ντα Σίλβα. Ο Ολλανδός αμυντικός μέσος προσπαθούσε να... τσουλήσει σωστά την μπάλα μπροστά και με την μία. Είχε καλές επιλογές, έκανε ένα-δύο κοψίματα ενδεικτικά του παιχνιδιού του, αλλά ήταν αρκετά «βαρύς» και δε μπορούσε να ακολουθήσει αρκετές φάσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Κάτι απολύτως λογικό, μια και δεν είναι έτοιμος. Όπως κι ο ίδιος έχει δηλώσει, σε περίπου 20 ημέρες θα είναι στην κατάσταση που πρέπει.

«ΠΛΗΡΩΣΕ» ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Αν και σε γενικές γραμμές έκανε μία θετική εμφάνιση, στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός... πληγώθηκε απ' τα στημένα. «Χάρισε» τρεις κεφαλιές μέσα στη δική του περιοχή. Τις δύο τις έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο ο Ορέστης Καρνέζης στη φάση του πρώτου γκολ, αλλά δεν μπορεί να πιάνει τα πάντα. Η αντιμετώπιση των «κινδύνων», όταν προέρχονται από στατικές φάσεις, είναι ακόμη ένας τομέας που πρέπει να δουλέψει πολύ ο Γιάννης Αναστασίου κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρο και στο δεύτερο γκολ των Βέλγων.

ΣΟΥΠΕΡ ΤΑΜΠΑΚΗΣ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΝΗ

Όσον αφορά τους πιτσιρικάδες, ξανά κεφάτος και δραστήριος ήταν ο Μουζακίτης από δεξιά, εξαιρετική ενέργεια του Γιαννιτσάνη στο γκολ, όπου τελειώνει ιδανικά τη φάση, αλλά εκείνος που έκανε διαφορά ήταν ο Αλέξανδρος Ταμπάκης, επιβεβαιώνοντας την δουλειά που γίνεται στους τερματοφύλακες. Είχες τρεις σπουδαίες επεμβάσεις κι έδειξε το μεγάλο ταλέντο του. Θετική παρουσία κι απ' τον Ρισβάνη, ο οποίος, αν και κεντρικός αμυντικός, έβγαλε μπαλιά... δεκαριού στη φάση του γκολ.

Ο ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΑΡΑΜΠ

Αυτό το φιλικό ήταν και το τελευταίο στο οποίο κρίθηκε ο Ναίμ Ααράμπ. Σίγουρα φέρει ευθύνη, όπως κι όλη η αμυντική λειτουργία, στα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ήταν η καλύτερη εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Είχε καθοριστικές επεμβάσεις, σωστές τοποθετήσεις κι αρκετές... νίκες στο «ένας εναντίον ενός». Πλέον βρίσκεται στο χέρι του Αναστασίου το αν θα τον κρατήσει στο ρόστερ.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης (60’ Ταμπάκης), Σπυρόπουλος (70’ Αναστασόπουλος), Χουχούμης, Ααράμπ, Ρισβάνης (76' Σπυρόπουλος), Ζέκα, Δώνης (46’ Δώνης), Μέντεζ (46’ Σταματάκης), Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης, Ντίνας

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα