«Έμαθα πολλά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ»

Gazzetta team
«Έμαθα πολλά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ»

bet365

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με τον Απόλλωνα Αθηνών, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο προηγούμενες ομάδες του.


Ο Έλληνας επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στον ΟΠΑΠ TV, τονίζοντας ότι συνάντησε ένα οικογενειακό θέμα στον Απόλλωνα, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα λόγια του στον OΠΑΠ TV:

Για τον Απόλλωνα:

«Πιστεύω ότι είναι μία καλή ομάδα με έναν εξαιρετικό πρόεδρο. Το κλίμα είναι οικογενειακό, όλοι από την αρχή με δέχτηκαν πολύ θερμά. Το σημαντικό για έναν ποδοσφαιριστή είναι η ασφάλεια και ο Απόλλωνας την παρέχει σε έναν επαγγελματία».

Για την πρώτη του επαφή με την ομάδα πριν από 13 χρόνια:

«Δεν θυμάμαι πολλά από τον παλιό Απόλλωνα. Είχα πάει να δοκιμαστώ στον Απόλλωνα όταν ήμουν 14 ετών από το Παλαιό Φάληρο κι έκαναν προπονήσεις στου Ρέντη. Δεν έμεινα όμως και με πήραν στο Αιγάλεω. Τότε η ομάδα μόλις είχε πέσει στην Β εθνική».

Για την επιλογή του να παίξει στον «νεοφώτιστο»:

«Είναι μία καλή επιλογή ο Απόλλωνας μετά από έναν δύσκολο, θα έλεγα περίεργο χρόνο, σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Έζησα τον υποβιβασμό μίας μεγάλης ομάδας κι ελπίζω ότι με τον Απόλλωνα επιστρέφω σε μία ήρεμη κατάσταση. Ελπίζω να βοηθήσω στους στόχους μας. Ο κύριος Βελλής έχει πει από την αρχή ότι θέλει να είμαστε οικογένεια, το ίδιο και ο προπονητής, οι φροντιστές όλοι. Αυτό θα κάνουμε».

Για τον προπονητή της ομάδας, Αλέκο Βοσνιάδη:

«Έχουμε δει πολλά παράδειγμα νεαρών σε ηλικία προπονητών, οι οποίοι τα πάνε περίφημα. Πιστεύω ότι και ο δικός μας προπονητής θα τα καταφέρει. Δουλεύει πολύ καθημερινά με τους συνεργάτες του και με τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί, μένει να δέσουμε και να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο καλό ποδόσφαιρο».

Για το νέο ξεκίνημά του:

«Το σημαντικό για μένα είναι ο χώρος εργασίας. Όταν η ομάδα έχει ένα δικό της γήπεδο, όπως η Ριζούπολη, βοηθάει και θα πάρουμε αρκετά αποτελέσματα εκεί. Η δουλειά με τους γυμναστές είναι εξαιρετική, τα τρεξίματα, όλο το βασικό στάδιο των πρώτων προπονήσεων. Η προετοιμασία είναι βασικό κομμάτι για τις αντοχές, το σύστημα, σε όλα τα επίπεδα. Κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν προκειμένου να ετοιμαστούμε για την δύσκολη χρονιά», σχολίασε αρχικά, ενώ συνέχισε:

«Σε ό,τι αφορά στην λογική της προετοιμασίας, έχω δει αρκετές. Ήμουν πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό κι εκεί είχα τις περισσότερες παραστάσεις. Με τον Τενκ Κάτε είχε πολύ τρέξιμο και με τον Φερέιρα πολλή μπάλα. Κατηγορηθήκαμε πέρυσι ότι είχαμε πολλή μπάλα στις προπονήσεις αλλά επειδή θέλαμε να προκριθούμε στο ΟΥΕΦΑ, κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για τον Παναθηναϊκό:

«Έχει κλείσει ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό, όπου έμεινα πέντε χρόνια. Έζησα μεγάλες στιγμές, το νταμπλ, ανδρώθηκα αθλητικά. Μετά ήρθε η πτώση κάτι που συμβαίνει παντού. Εμφανίστηκαν οικονομικά προβλήματα, δύσκολες καταστάσεις με αλλαγές προπονητών. Πέρυσι μετά τον κύριο Ρότσα, ήρθε ο κύριος Φάμπρι οπότε κάπου χάλασε η «συνταγή». Βεβαίως δεν μπορώ να κρίνω τον προπονητή σε καμία περίπτωση. Νομίζω ότι με την παρούσα διοίκηση, ο κύριος Αλαφούζος προσπαθεί όπως μπορεί να κλείσει τρύπες. Πήρε έναν πολύ καλό προπονητή, τον Γιάννη Αναστασίου με τον οποίο έχω δουλέψει.

Ο Παναθηναϊκός τόσα χρόνια βγάζει πολλούς παίκτες από την ακαδημία και ο κύριος Σαμαράς κάνει καλή δουλειά συνεργαζόμενος με όλους τους προπονητές. Νομίζω πως ο κόουτς Αναστασίου θα βελτιώσει πολύ τον σύλλογο σε αυτό το κομμάτι, στην αξιοποίηση δηλαδή από την πρώτη ομάδα των ταλέντων. Είναι μία μεταβατική περίοδος και θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια ο κόσμος. Τα προβλήματα τα οικονομικά είναι τεράστια διότι βλέπουμε ότι μόνο τέσσερις ομάδες αντέχουν.

Όσο για μένα, έχουν ακουστεί πολλά, ότι μπορεί να αδικήθηκα από τον κ Φερέιρα αλλά δεν με επηρέασαν. Προσπάθησα πολύ. Δεν ήμουν μόνο εγώ, ακούστηκε πως αδικήθηκε ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής όπως ο Καραγκούνης. Εννοείται ότι δεν θα μιλήσω για τον Γιώργο. Μπορεί να έκανα κι εγώ λάθη, σίγουρα έκανα λάθη, από εκεί και πέρα αποφασίζει πάντα ο προπονητής. Έτσι έκρινε, τιμώ την απόφασή του.

Πιστεύω ότι βελτιώνομαι. Κάθε ποδοσφαιριστής μαθαίνει με ό,τι του συμβαίνει. Και στην ΑΕΚ έμαθα πολλά πράγματα παρά το γεγονός ότι έμεινα λίγο. Τα πάντα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο γι αυτό και οφείλεις να προσέχεις και να δουλεύεις».

Για την ΑΕΚ:

«Στην ΑΕΚ πηγαίναμε καλά στην αρχή, οι παίκτες βοήθησαν όσο μπορούσαν. Νομίζω ότι από την αρχή στην ομάδα τα πράγματα ήταν δύσκολα διότι δεν μπορούσαν να κάνουν μετεγγραφές. Πήγαν πολλοί μικροί οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Το βάρος της φανέλας και το γεγονός ότι μας είχαν αφήσει μόνους μας κόστισε τελικά. Προσπάθησε ο κύριος Δημητρέλος αλλά έβλεπες στα Σπάτα εγκαταλελειμμένο τοπίο. Τρομερές εγκαταστάσεις αλλά κανείς να βοηθάει πλην του κ. Δημητρέλου και των φροντιστών. Δεν ισχύει πως δεν προσπαθήσαμε αλλά υπό το βάρος της φανέλας και τα προβλήματα, δυστυχώς δεν αντέξαμε κι έγινε αυτό που έγινε.

Θέλω να πω στον κόσμο της ΑΕΚ ότι όλοι δώσαμε τα πάντα κι εύχομαι με την προσπάθεια που γίνεται με τον κύριο Μελισσανίδη να επιστρέψει αυτή η μεγάλη ομάδα στην Σούπερλιγκ. Πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ τα επόμενα χρόνια. Στην ΑΕΚ βάρυναν τα οικονομικά προβλήματα , τώρα γίνεται μία πολύ σοβαρή προσπάθεια με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο τόσο διοικητικά όσο και στον πάγκο. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να πρωταγωνιστήσει πάλι η ΑΕΚ».

Για την φετινή Σούπερλιγκ:

«Βλέπω ότι φέτος θα γίνει μάχη στην Σούπερλιγκ για την παραμονή και για την Ευρώπη. Μπορούν να γίνουν όλα διότι και η Τρίπολη ήταν δεύτερη ή τρίτη σε όλο το πρωτάθλημα. Έχουν δυναμώσει αυτές οι ομάδες με καλές διοικήσεις, γήπεδα και βελτιώνονται κάθε χρόνο. Όπως ο Ατρόμητος επίσης. Σοβαρά σωματεία, πειθαρχημένα και κάθε χρόνο είναι καλύτερα. Οι μεγάλες ομάδες ελπίζω ότι κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον έναν πρόεδρο ισχυρό και φαίνεται ότι μπορεί να κτυπήσει τον Ολυμπιακό. Στο τέλος της βαθμολογίας θα γίνει μάχη για την παραμονή».

Για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ:

«Έγιναν συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ αλλά, πιο πολύ επειδή ήθελα να κλείσω νωρίς καθώς ήμουν εκτός από το τέλος Απριλίου, τελικά έκλεισα στον Απόλλωνα. Μιλήσαμε με τον κύριο Βελή και η ομάδα προσέφερε σε όλα τα επίπεδα όσα ήθελα».

Για την εθνική κάτω των 20:

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο βελτιώνεται γιατί βγαίνουν από πίσω πιτσιρικάδες όπως είδαμε πρόσφατα στο Μουντιάλ κάτω των 20. Αυτά τα παιδιά θα ανεβάσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Η φουρνιά αυτή των νέων ήταν πολύ καλή γι αυτό και ήρθαν οι επιτυχίες. Καλοί παίκτες με παρουσία στις ομάδες τους. Ήταν έτοιμοι οι περισσότεροι. Μου αρέσουν πολύ αγωνιστικά όλοι τους. Ο Διαμαντάκος από τους επιθετικούς ξεχώρισε, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι όπως παλιά, θέλει προσαρμογές. Για παράδειγμα δεν υπάρχει πια το κλασσικό το «9», πρέπει να παίζουν και στις 3 θέσεις της επίθεσης, χρειάζεται δουλειά. Γίνεται πιο γρήγορο το άθλημα και πρέπει να προσαρμοστούν.

Εγώ προσπαθώ να βελτιωθώ αλλά είναι δύσκολο να αλλάξω τώρα και να παίζω παντού.

Για την εθνική:

«Έφτασα κοντά μία περίοδο, αλλά εκείνη την εποχή είχαμε τον Σισέ και δεν ήταν εύκολο να παίξω. Κλήθηκα μία φορά. Το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου και από την στιγμή που ο κύριος Σάντος παίρνει παιδιά από όλες τις ομάδες, οπότε αν καταφέρεις να κάνεις μία καλή χρονιά, γνωρίζεις ότι δεν θα αδικηθείς. Τεράστιο πλεονέκτημα του κυρίου Σάντος ότι δεν κάνει διακρίσεις.

Η εθνική θα δώσει κίνητρο σε πολλούς Έλληνες παίκτες να παίξουν καλύτερα φέτος και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό θα βοηθήσει όλους διότι εμείς θα βελτιωθούμε, το ίδιο και οι ομάδες ενώ η εθνική θα έχει παίκτες».

Για τους παίκτες από τον Παναθηναϊκό που τον επηρέασαν:

«Δεν πήρα στοιχεία μόνο από τον Σισέ. Πρόκειται πάντως για έναν παίκτη με τεράστια εκτελεστική δυνατότητα, πολύ γρήγορος και πολύ απλός παρά την εκρηκτική του προσωπικότητα. Έμαθα πολλά και από την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια.

Ο Καραγκούνης σε ξύπναγε. Σου έδινε κίνητρο. Εκεί που η ομάδα είχε μια κοιλιά, έβαζες δύο γκολ. Με το πάθος του, την εμπειρία του, το ταλέντο του σε παρέσερνε».

Για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα:

«Τεράστιος επαγγελματίας, αρχηγός. Δούλευε πιο πολύ από όλους, καθόταν τελευταίος στην προπόνηση. Η οξυδέρκεια του Κατσουράνη τεράστια, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης εξαιρετικής ποιότητας, έζησα παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Γιούρκας είναι ο μοναδικός αμυντικός που δεν μπορείς να τον τζαρτζάρεις ποτέ. Όπως τον έζησα στον Παναθηναϊκό, κέρδισε το χαμένο έδαφος στα τελευταία χρόνια».

Για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή:

«Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Είναι το ταλέντο, η προσωπικότητα, οι μεγάλες ομάδες, οι συγκυρίες και η σκληρή δουλειά. Αν δεν είσαι καλός ουδείς θα σε αξιοποιήσει. Δεν μετρούν οι γνωριμίες διότι κανείς δεν θα σε διαλέξει αν δεν έχεις καλά στοιχεία».

Για την καινούργια ποδοσφαιρική χρονιά:

«Υγεία πάνω από όλα και για όλους. Ο Απόλλωνας είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο και νομίζω θα πετύχουμε τους στόχους μας που καταρχάς είναι η παραμονή. Πιστεύω ότι μπορούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα αλλά δεν χρειάζεται να ξεφεύγουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα