Κινδυνεύει με -7 ο Παναιτωλικός

Κινδυνεύει με -7 ο Παναιτωλικός

bet365

Άσχημα είναι τα νέα για τον Παναιτωλικό, καθώς όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Με αφαίρεση 7 βαθμών κινδυνεύουν τα καναρίνια.

«Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος άσκησε δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3, 22 και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 1-6-2012».

Όπως αναφέρει το άρθρο 22 του κανονισμού, η ποινή, πέρα από το χρηματικό πρόστιμο, προβλέπεται και αφαίρεση 7 βαθμών.

Το... επίμαχο άρθρο 22:

«1. Οποιοσδήποτε ενεργεί με πράξεις ή παραλείψεις έχοντας σκοπό τη διαστρέβλωση ή αλλοίωση των συνθηκών διεξαγωγής ή του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο ασύμβατο με την αθλητική δεοντολογία και νομοθεσία και η πράξη ή η παράλειψη δεν τιμωρείται με ειδική διάταξη του παρόντος κανονισμού, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού και χρηματική ποινή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000) έως σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000). Επίσης, σωρευτικά θα του επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και σε ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση η ποινή αυτή θα επιβάλλεται ισοβίως. Εάν υπαίτια είναι και η ομάδα στην οποία ανήκει, τιμωρείται και αυτή με ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000) έως ογδόντα χιλιάδων ευρώ (80.000).
2. Σε περίπτωση αδικαιολόγητης μη εμφάνισης ομάδας κατά την ακριβή ώρα έναρξης του αγώνα ή της συνέχισης αυτού μετά το ημίχρονο, θα επιβάλλεται στην υπαίτια ομάδα χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000)».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα