«Ρώσοι επιχειρηματίες στο πλευρό του Σαββίδη»

«Ρώσοι επιχειρηματίες στο πλευρό του Σαββίδη»

«Ρώσοι επιχειρηματίες στο πλευρό του Σαββίδη»

bet365

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας σκάκι, Κιρσάν Ιλιουμζίνοφ με δηλώσεις του υποστήριξε πως Ρώσοι επιχειρηματίες θα βοηθήσουν τον Ιβάν Σαββίδη για να γίνει πολύ δυνατός ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Ιλιουμζίνοφ που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι δήλωσε στον «Arena 89,4», αρχικά τα εξής:
«Είναι μια τεράστια χαρά πραγματικά και τιμή που το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να ευχριστήσω τον κ. Σαββίδη που μας έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις σκακιού στην Ελλάδα. Επίσης, να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας, κ. Μακρόπουλο αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας σας που μέσω του υφυπουργού αθλητισμού, βοήθησε ώστε να γίνει αυτό το τουρνουά. Βρίσκονται εδώ 3-4 πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές του σκάκι και 12 από τους κορυφαίους όλου του κόσμου».


Για το διάστημα που γνωρίζονται με τον Ιβάν Σαββίδη: «Γνωριζόμαστε 20 χρόνια. Αυτός ήταν πρόεδρος του Ροστόφ, εγώ ήμουν σε άλλη ομάδα και έχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς. Επίσης, γνωριζόμαστε και από το ρωσικό κοινοβούλιο κα θέλω να τον ευχαριστήσω και πάλι που ανέλαβε τη διοργάνωση του για την οποία ξόδεψε 500.000 ευρώ»!
Για το αν του είχε πει πως θέλει να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ: «Από πέρυσι ήθελε να αποκτήσει τον ΠΑΟΚ. Μου είχε ζητήσει τη γνώμη μου και γνώριζα πως ήθελε πολύ να έχει τον έλεγχο μιας ομάδας της πατρίδας του. Πρέπει κάθε προπονητής να γνωρίζει σκάκι, καθώς το σκάκι είναι η αποθέωση της τακτικής».
Για το ποια ζητήματα που αφορούν τον Δικέφαλο συζήτησε μαζί του: «Συζητήσαμε πως είχε πρόβλημα με το FFP ο ΠΑΟΚ, τα προβλήματα που είχε γενικώς με τα οικονομικά της ομάδας και τον προπονητή. Επίσης, μου είπε πως θέλει να κάνει πρωταθλητή Ελλάδας τον ΠΑΟΚ αλλά και να κάνει σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες. Μου είπε για το γεγονός πως θέλει να μάθει στους παίκτες να παίζουν και σκάκι, να οργανώσει μια μεγάλη ακαδημία με νεαρά παιδιά αλλά και το μεγάλο του όνειρο, που είναι να κάνει ένα προπονητικό κέντρο λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη».
Για το πότε ακριβώς γνωρίστηκαν και το αν πιστεύει πως θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: «Τον γνωρίζω από το 1991. Είναι εξαιρετικός επιχειρηματίας, ένας από τους πιο δυναμικούς πολιτικούς στο ρωσικό κοινοβούλιο. Είναι πεισματάρης και συνήθως πετυχαίνει όλους τους στόχους που θέτει, οπότε πιστεύω πως θα πετύχει και στον ΠΑΟΚ. Επίσης, ένα από αυτά που μου είπε, είναι πως θέλει να τον βοηθήσω ώστε οι παίκτες να είναι δυνατοί και πνευματικά, εκτός από αγωνιστικά. Θέλει να τους μάθει να παίζουν σκάκι, γιατί για να γίνουν πρωταθλητές, πρέπει να έχουν σωστή τακτική».
Για το αν επιθυμεί κι ο ίδιος να επενδύσει λεφτά στην Ελλάδα: «Θέλω κι εγώ να επενδύσω λεφτά στην Ελλάδα, όπως και πολλοί άλλοι Ρώσοι επιχειρηματίες. Κι αυτό διότι, η Ελλάδα κατέχει μια πολύ σημαντική γεωπολιτική θέση, ενώ μας συνδέουν και οι χριστιανικές μας πεποιθήσεις. Είμαστε και οι δύο λαοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι και σας θεωρούμε αδέρφια μας και θέλουμε να βοηθήσουμε τα αδέρφια μας που έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα».
Για το αν έχει σκοπό να βοηθήσει κι αυτός τον ΠΑΟΚ οικονομικά: «Φυσικά και θα τον βοηθήσω και εγώ και άλλοι στενοί μας φίλοι και επιχειρηματίες, ώστε να κάνει τον ΠΑΟΚ πολύ δυνατό στην Ελλάδα και μια από τις πιο δυνατές στην Ευρώπη»!
Και κατέληξε: «Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον κ. Μακρόπουλο, ενώ θα προτείνω στον πρωθυπουργό της χώρας να βάλει στα σχολεία το σκάκι!».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα