Ο Ολυμπιακός έχει (ακόμη) θέματα. Οι άλλοι δεν έχουν;

Ο Ολυμπιακός έχει (ακόμη) θέματα. Οι άλλοι δεν έχουν;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το blog του στο gazzetta την γενικότερη εικόνα του Ολυμπιακού, αλλά και των ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ.

Να δούμε λίγο τον Ολυμπιακό μέσα από την πορεία του στο πρωτάθλημα και τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις νίκες, εκ των οποίων οι τρεις δύσκολες. Με εξαίρεση το 5-0 με τον ΠΑΣ, έχει κερδίσει στο Καραϊσκάκη 1-0 το Λεβαδειακό με ένα φάουλ στο β΄ ημίχρονο και 2-1 τον Αστέρα με ένα γκολ στο 92’ κι εκτός έδρας 1-0 τον Πανιώνιο επίσης με γκολ στο 92’. Έχει φέρει μία ισοπαλία 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου ισοφαρίστηκε στο 90’, έχοντας και δοκάρι στο 45’, αλλά και την ευκαιρία της χρονιάς, για τέτοιο παιχνίδι, στο 94’. Κι έχει χάσει εντός έδρας 0-1 από τον ΠΑΟΚ, από αυτογκόλ του Βούκοβιτς κι έχοντας δοκάρι κι άλλες 22 τελικές.

Στο δε Γιουρόπα Λιγκ έχει φέρει 0-0 εντός έδρας με την Μπέτις, παίζοντας στα 22 τελευταία λεπτά με 10 παίκτες κι έχει χάσει 1-3 εκτός έδρας από τη Μίλαν, την οποία κέρδιζε 1-0 ως το 70’.

Και μόνο από την καταγραφή των αποτελεσμάτων, είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός πάει γενικά καλά, αλλά έχει ακόμη αδυναμίες κι αγωνιστικά θέματα για να τα φτιάξει. Για να κερδίζει με τόση μεγάλη δυσκολία και να του λείπει ακόμη ένα κλικ στα πιο μεγάλα παιχνίδια για να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα, σημαίνει ότι έχει προβλήματα να λύσει.

Ας δούμε, όμως, και τους κύριους αντιπάλους του, σε σχέση με τους οποίους ο Ολυμπιακός είχε το πλεονέκτημα ότι τις έξι πρώτες αγωνιστικές έπαιξε τέσσερα ματς εντός έδρας και δύο εκτός έδρας, ενώ αυτοί είχαν από τρία μέσα και τρία έξω.

Ο ΠΑΟΚ τι έχει κάνει; Έχει κερδίσει 1-0 στο Καραϊσκάκη όπου κοιμήθηκε ο θεός της μπάλας, 2-0 την ΑΕΚ με σύμμαχο τα δύο δοκάρια του Πασχαλάκη και «δώρα» πάλι τα γκολ από τα αντίπαλα στόπερ, 1-0 τον Αστέρα με πέναλτι από βουτιά του Πρίγιοβιτς, 1-0 με μεγάλη δυσκολία στον Πανιώνιο με γκολ στο 70’, 2-0 τον Απόλλωνα με το δεύτερο τέρμα στο 90’ και πάλι αυτογκόλ (!) και 3-1 στον ΟΦΗ με τον αντίπαλο γκολκίπερ σε πολύ κακή ημέρα (εξ ου κι έμεινε στον πάγκο στα επόμενα τρία παιχνίδια).

Στο δε Γιουρόπα Λιγκ έχει χάσει με σκορ μαγική εικόνα (0-1) από την Τσέλσι, που είχε 22 τελικές στην Τούμπα κι έχει κερδίσει 4-1 στη Λευκορωσία την Μπάτε, που ασφαλώς δεν έχει καμία σχέση με την Μπέτις…

Η ΑΕΚ τι έχει κάνει; Έχει κερδίσει 1-0 στην Τρίπολη με ένα πέναλτι τραβηγμένο από τα μαλλιά και με δοκάρι του Αστέρα στο 88’, 3-0 στον ΟΦΗ που έπαιζε από το 30’ με 10 παίκτες (και το σκορ 1-0) και επίσης στο ΟΑΚΑ 2-0 τον ΠΑΣ και 4-0 τον Πανιώνιο. Έχει φέρει 1-1 εντός έδρας με τον Ολυμπιακό ισοφαρίζοντας στο 90’ και έχει χάσει 0-2 εκτός έδρας από τον ΠΑΟΚ, με το αποτέλεσμα να την αδικεί.

Στο δε Τσάμπιονς Λιγκ έχει χάσει εκτός έδρας 0-3 από τον Άγιαξ και εντός έδρας 2-3 από την Μπενφίκα, που έπαιζε σε όλο το β΄ ημίχρονο με δέκα παίκτες (και το σκορ στο 0-2).

Λοιπόν, τα αποτελέσματα, αλλά και η γενικότερη εικόνα των αγώνων, τι μας δείχνουν; Ότι πολύ απλά αγωνιστικά θέματα, αδυναμίες και προβλήματα έχουν κι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Κι ας παίζουν αυτοί με ενδεκάδες με χημεία από την περασμένη σεζόν.

Μαγκιά του ΠΑΟΚ που έχει όλο νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά κατά κοινή ομολογία έχει και τύχη βουνό, ενώ στην Ευρώπη αυτός έχει μία νίκη, αλλά σε όμιλο, χωρίς αμφιβολία, κατά πολύ ευκολότερο του Ολυμπιακού. Η δε ΑΕΚ είναι ισόβαθμη του Ολυμπιακού, έχοντας τον παίξει εντός έδρας και στην Ευρώπη ακόμη δεν έχει πάρει πόντο. Ακόμη δε κι αν κρίνουμε από τα τρία μεταξύ τους παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερος του ΠΑΟΚ και ήταν τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με την ΑΕΚ, ενώ γενικότερα οι συγκυρίες που αναλύσαμε διαμόρφωσαν τα αποτελέσματα.

Που θέλω να καταλήξω: Με βάση την ποδοσφαιρική λογική και με το δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός έχει μία ομάδα σε εντελώς καινούργια θεμέλια κι ένα ρόστερ με ακόμη πολύ υλικό προς αξιοποίηση, αν κάποιος από τους τρεις έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια να πάει προς τα πάνω νομίζω είναι αυτός.

Ας κοιτάξει να το εκμεταλλευθεί...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.