Ο σέντερ μπακ, που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο σέντερ μπακ, που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς

Ο σέντερ μπακ, που έχει ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα αρχικά σχέδια του Πέδρο Μαρτίνς αναφορικά με το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού.

Βραζιλία - Κόστα Ρίκα με αξεπέραστο live στοίχημα και 300+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Είναι αλήθεια ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ζητήσει ένα σέντερ μπακ που θα κάνει τη διαφορά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Για την ακρίβεια έχει ζητήσει ένα κεντρικό αμυντικό με ηγετικά χαρακτηριστικά, γιατί θεωρεί ότι ο Ολυμπιακός έχει καλούς στόπερ, με τη διαφορά ότι κανείς δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά-αφήνοντας ερωτηματικά για τον Βούκοβιτς, γιατί δεν τον ξέρει το ίδιο καλά με αυτούς που ήταν στο περσινό ρόστερ. Πιστεύει ο Πορτογάλος τεχνικός ότι δίπλα σε ένα «έτοιμο» σέντερ μπακ, με ηγετικές ικανότητες, μπορεί να βοηθηθούν κι οι υπόλοιποι στόπερ κι έτσι γενικά να είναι πολύ καλύτερη αμυντικά όλη η ομάδα.

Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, ο Μαρτίνς από το ήδη υπάρχον ρόστερ έχει ξεχωρίσει τον Παπέ Σισέ ως την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, υπό την έννοια ότι βλέπει πάνω του προδιαγραφές για σημαντικά πράγματα. Δεν είναι ότι δεν του αρέσει ο Ένγκελς, αλλά απ΄ ότι καταλαβαίνω του αρέσει περισσότερο το aggressive στιλ του Αφρικάνου και η μεγαλύτερη ταχύτητα με την οποία πάει πάνω στη φάση, σε συνδυασμό με την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι, αμυντικά κι επιθετικά. Έχει δει, βέβαια, τις ατέλειες στο παιχνίδι του Σισέ και πιστεύει ότι έχει να δουλέψει πολύ ακόμη, όμως βλέπει αυτό το «κάτι» για να ποντάρει πάνω του.

Κατά την γνώμη μου, ο Σισέ ήταν ο μακράν καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού κατά την περασμένη σεζόν-όχι ότι ήταν πολύ καλός, αλλά ήταν μακράν ο καλύτερος, ακόμη κι έτσι. Κι είναι να απορεί κανείς πώς από τις 10 τελευταίες αγωνιστικές έπαιξε μόνο στις τρεις…

Να θυμίσω δε ότι εκτός από την όλη του θετική παρουσία και τα τέσσερα γκολ που έβαλε, ο Σενεγαλέζος είχε και πολλές καθοριστικές επεμβάσεις βγάζοντας στην κυριολεξία την μπάλα μέσα από τα δίκτυα του Ολυμπιακού! Επανειλημμένως! Μάνι μάνι έχω στο μυαλό μου τέσσερις περιπτώσεις-που σίγουρα είναι παραπάνω.

Η πρώτη ήταν στη Νέα Σμύρνη. Δείτε στο 1.46 τι είχε κάνει ο Σισέ στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός με το σκορ 1-1 στην κεφαλιά του Οικονόμου, με εξουδετερωμένο τον Προτό, εδώ http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/46837/panionios-olubiakos-3-4-hl/.

Η δεύτερη ήταν στο Καραϊσκάκη. Δείτε στο 3.00 τι είχε κάνει ο Σισέ στο Ολυμπιακός-Ξάνθη με το σκορ 1-0 στο πλασέ του Τριάδη, με επίσης εξουδετερωμένο τον Προτό, εδώ

http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50025/olubiakos-xanthi-3-0-hl/.

Η τρίτη ήταν πάλι στο Καραϊσκάκη. Δείτε στο 2.18 τι έκανε ο Σισέ στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ, στο 0-0, στην κεφαλιά του Μασούντ, με επίσης εξουδετερωμένο τον Προτό, εδώ http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50522/olubiakos-aek-1-2-hl/.

Κι η τέταρτη ήταν στα Γιάννινα. Δείτε στο 03.30 τι έκανε ο Σισέ στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός, στο 2-0, στην κεφαλιά του Μιχαήλ, με εξουδετερωμένο τον Χουτεσιώτη,

http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/53209/pas-giannina-olubiakos-3-0-hl/

Τέλος πάντων, σημασία έχει η άποψη του Μαρτίνς, που νομίζω ότι ως αρχικό πλάνο έχει να βάλει τον Σισέ δίπλα στον στόπερ που θέλει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός κι ο οποίος, όμως, ακόμη δεν έχει κλείσει. Οπότε, σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, είναι «Σισέ και δίπλα του ο Ένγκελς η, ο Βούκοβιτς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.