Ο Μαντί είναι μοντέρνος χαφ, μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη

Ο Μαντί είναι μοντέρνος χαφ, μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη

Ο Μαντί είναι μοντέρνος χαφ, μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει το...σκάουτινγκ μέσα από το blog του στο gazzetta  για το νέο παιδί που φέρνει από τη Γαλλία ο Ολυμπιακός.

Έλφσμποργκ - Γκέτεμποργκ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν καταλογιστούν τουλάχιστον πέντε κάρτες στον αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Έγινε πρόσωπο της επικαιρότητας, έμμεσα, για τον Ολυμπιακό ο Μαντί Καμαρά, με τον θρίαμβο του να οδηγήσει χθες βράδυ με δύο γκολ (το ένα στη διαδικασία των πέναλτι) την Αζαξιό στο δεύτερο και…τελικό μπαράζ ανόδου στην Α΄ κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Απλά, και πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, να έχετε υπόψιν σας κάτι: αυτό το παιδί μπορεί να βγει μεγάλο κελεπούρι για τον Ολυμπιακό! Εγώ έχω κάτσει και τον έχω δει κι έχω άποψη, την οποία και θα σας μεταφέρω εδώ-όπως είχα κάνει πέρσι με τον Σισέ. Τότε που πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, τον είχα αναλύσει κι έβλεπε στο πρόσωπο του έναν άγουρο μεν, εξαιρετικό δε κεντρικό αμυντικό…

Τέλος πάντων, ο Καμαρά είναι εντελώς άλλο στιλ από τον Σισέ. Ο Σισέ είναι δύναμη της φύσης, ο Καμαρά ξεχωρίζει για την τεχνική του. Δεν είναι χαφ-σκύλος, που θα «δαγκώσει»τον αντίπαλο του. Και θεωρώ ότι ίσως είναι καλύτερος σαν οκτάρι, παρά σαν εξάρι. Το μεγάλο του προσόν είναι η καλή μπαλιά. Έχει και τα δύο πόδια (καλύτερο το δεξί) και την ψάχνει πολύ την καλή πάσα. Πάσα έξυπνη, συνήθως κάθετη, που θα βγάλει φάση για γκολ, κόβοντας την άμυνα, όπως το μαχαίρι κόβει το βούτυρο. Πάσα με την οποία θα ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια. Και 20άρα και 30άρα.

Ο μικρός μπορεί και κοντρολάρει το παιχνίδι, να ελέγχει την μπάλα, ενώ ανασταλτικά το προσόν του είναι ότι πιέζει ψηλά, κόβει και κλέβει. Έχει καλά τρεξίματα, μπορεί να πάρει την μπάλα και να μπουκάρει κατά μέτωπο, ζητάει την μπάλα, «προσφέρεται» στους συμπαίκτες του να την πάρει και να τους δώσει λύσεις, έχει γρήγορη σκέψη και ψάχνει το σουτ από τα 20-25 μέτρα, αλλά και την κεφαλιά που θα απειλήσει στις στημένες φάσεις.

Αμυντικά δεν είναι σούπερ, πρέπει να γίνει πιο αποφασιστικός και δυναμικός. Από τεχνική έχει πολύ καλή, χωρίς πάντως να είναι κανένας φοβερός ντριμπλέρ, πάνω απ΄ όλα όμως πρέπει να παίρνει καλύτερες αποφάσεις μέσα στο παιχνίδι. Προφανώς λόγω ηλικίας, κάνει επιπολαιότητες (και σε σουτ και σε πάσες κλπ, κλπ), που στην Αζαξιό δεν φαίνονται, αλλά στον Ολυμπιακό μπορεί να του κοστίσουν την απώλεια της εμπιστοσύνης της εξέδρας.

Θέλω να πιστεύω ότι βλέπω σωστά, γιατί στο πρόσωπο του πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει βρει ένα μοντέρνο μέσο με πολύ καλές προδιαγραφές. Εφόσον αξιοποιηθεί, μπορεί να μιλάμε για την ευχάριστη έκπληξη της νέας σεζόν στον Ολυμπιακό...

 

Best of internet