Λάζαρος στον Ολυμπιακό για δύο πολύ σοβαρούς λόγους

Λάζαρος στον Ολυμπιακό για δύο πολύ σοβαρούς λόγους

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός προχωράει στη μεταγραφή του Χριστοδουλόπουλου.

Άστον Βίλα - Μίντλεσμπρο με 10%επιστροφή* στις απώλειες! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μία μεταγραφή σαν κι αυτή του Χριστοδουλόπουλου γίνεται για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος, αφού από εκεί ξεκινάνε όλα, είναι ο αγωνιστικός. Με τον Λάζαρο ο Ολυμπιακός δεν ενισχύει απλά το ελληνικό στοιχείο, κάτι που έχει ανάγκη να κάνει, αλλά πρωτίστως παίρνει τον κατά κοινή ομολογία κορυφαίο παίκτη της φετινής σεζόν, αν μετρήσουμε τη γενικότερη εικόνα του σε πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρώπη. Πάνω απ΄ όλα, όμως, υπάρχει ένα δεδομένο: τα στοιχεία του παιχνιδιού του Λάζαρου έλειψαν από τον φετινό Ολυμπιακό. Δηλαδή, η διεισδυτικότητα, αυτό που λέμε το ένας μ΄ έναν, το γκολ από τους εξτρέμ και τα στημένα σε επίπεδο απευθείας εκτέλεσης φάουλ.

Βεβαίως, κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι ο διεθνής κυνηγός θα κάνει και του χρόνου μία σεζόν σαν την φετινή. Αυτά ουδείς τα ξέρει. Θεωρητικά μάλιστα μπορεί κάποιος να πει ότι δύσκολα θα την ξανακάνει, στα 31 προς 32 του, αλλά στην πραγματικότητα τέτοιου είδους απαντήσεις μόνο στον αγωνιστικό χώρο μπορούμε να τις πάρουμε-άρα υπομονή. Ο ΠΑΟΚ έφερε πίσω τον Βιεϊρίνια και ειδαμε αν και πόσο βοηθήθηκε από αυτόν, στα 32 προς 33 χρόνια του (ένα χρόνο διαφορά έχουν).

Παράλληλα με τη δική του αναμενόμενη ενίσχυση, στο βαθμό που όντως πρέπει να περιμένει να την δει, αλλά λογικό είναι να την προσδοκάει, ο Ολυμπιακός αποδυναμώνει έναν από τους βασικούς του αντιπάλους. Το να χάσει η ΑΕΚ τον κορυφαίο της παίκτη, είναι ένα σοβαρό αγωνιστικό πλήγμα. Ας σκεφθούμε απλά ότι σε όλες τις διοργανώσεις φέτος ο Λιβάγια είχε συμμετοχή σε 17 γκολ της ΑΕΚ (10 έβαλε κι εφτά έφτιαξε) κι ο Αραούχο σε 19 (14 έβαλε και πέντε έφτιαξε), ενώ ο Λάζαρος είχε σε ακόμη περισσότερα από τους δύο σέντερ φορ της ομάδας, σε 20 (16 έβαλε και τέσσερα έφτιαξε). Με την σημείωση ότι ειδικά στο πρωτάθλημα ο Χριστοδουλόπουλος είχε σαφώς μικρότερο χρόνο συμμετοχής (1470 λεπτά, έναντι 1781 του Αραούχο και 1909 του Λιβάγια).

Ο δεύτερος λόγος για μία τέτοια κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού, έχει να κάνει με το επίπεδο των εντυπώσεων, που κι αυτές παίζουν το ρόλο τους. Ο Ολυμπιακός καταφέρνει αφενός μεν ένα σοβαρό πλήγμα στην ψυχολογία και το ηθικό της ΑΕΚ, αφετέρου δε ανεβάζει το ηθικό κι την ψυχολογία στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια με την απόκτηση του MVP της χρονιάς κι ενός παιδιού που από μικρός ήταν Ολυμπιακάκιας, όπως ξέρει όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα.

Ο Ολυμπιακός παίρνοντας τον Λάζαρο περνάει το μήνυμα ότι «η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και δεν μπορεί να κρατήσει τον παίκτη που ήταν το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της» και ότι «και που έχασα εγώ το πρωτάθλημα, μπορώ ως Ολυμπιακός να παίρνω τον πρώτο παίκτη της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα». Η δε όλη προσπάθεια που όλοι βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη με στόχο να πληγεί ο Λάζαρος, δείχνει ξεκάθαρα και πόσο έχει ενοχλήσει η απώλεια του…

Τώρα, όσον αφορά για τα «συν ένα στο συμβόλαιο» κλπ, κλπ, εσείς τι λέτε; Θα έμπαινε ο Ολυμπιακός σε μία διαδικασία να κάνει μία τέτοια μεταγραφή, αν είχε έστω την παραμικρή ανησυχία ότι θα έχανε την υπόθεση; Το ερώτημα είναι καθαρά ρητορικό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.