Το πέναλτι που όλοι είδαν και τα βιντεάκια που λένε πολλά

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το πέναλτι που όλοι είδαν και τα βιντεάκια που λένε πολλά

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τον χθεσινό Ολυμπιακό και την χθεσινή διαιτησία.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Σημαντικό για τον Ολυμπιακό και το τρίποντο, αλλά και η παρουσία 20.000 οπαδών του χθες στο Καραϊσκάκη, σε ένα τρίτο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι μέσα σε ένα δεκαήμερο και με ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ μεθαύριο. Ο κόσμος της ομάδας στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται και πρέπει να είναι ο 12ος παίκτης την Τετάρτη.

Κατά τα άλλα, ο θόρυβος που γίνεται για την χθεσινή διαιτησία είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, όπως μπορεί να καταλάβει κι ο πλέον αδαής επί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για ένα πέναλτι, το οποίο δεν μπορεί καν να αμφισβητηθεί. Κι ούτε αμφισβητήθηκε, άλλωστε. Κι ο Π. Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή (στο 1.36.03 εδώ http://webtv.ert.gr/athlitika/21ian2018-athlitiki-kyriaki/) είπε ότι ήταν μία σωστή απόφαση μίας «απλής περίπτωσης πέναλτι». Κι ο έμπειρος Κ. Ακρίδας έγραψε, για «100% καθαρό πέναλτι».

Τι να κάνουμε τώρα; Ήταν ένα κουτό πέναλτι από ένα νέο παιδί, τον Φασίδη, που καβάλησε και κατεδάφισε τον Φορτούνη. Το ότι έκανε μία χαζή κίνηση ο παίκτης της Ξάνθης, δεν σημαίνει ότι δεν ήταν πέναλτι. Απλά γίνεται μία προσπάθεια με αφορμή το ματς αυτό, να δικαιολογηθούν από πλευράς εντυπώσεων άλλα πράγματα, τα οποία όλοι έχουμε δει φέτος. Για παράδειγμα, το πέναλτι-φάντασμα με το οποίο ο Ατρόμητος έχασε μέσα στην Τούμπα η, το κανονικό γκολ του Πλατανιά που δεν μέτρησε στον αγώνα του με τον ΠΑΟΚ και δη με το αποτέλεσμα 0-0…Και τα ένα σωρό πέναλτι που έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός, χωρίς να του έχουν δοθεί…

Μιλάμε τώρα για το πρώτο παιχνίδι μετά από 25 μήνες, στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε υπέρ του πέναλτι κι αποβολή, έστω κι αν η αποβολή δεν ήταν «κρίσιμη» απόφαση, αφού το σκορ ήταν 2-0. Τελευταία φορά ήταν στις 19 Δεκέμβρη του 2015, όταν ακόμη η Καλλονή έπαιζε στην Α΄ Εθνική! Ένα Καλλονή-Ολυμπιακός 0-2, σε μία φάση στο 37’, που είχαμε πέναλτι κι αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού στη φάση του 0-2. Οπότε, αφού μιλάμε για πέναλτι κι αποβολή υπέρ του Ολυμπιακού χθες από τον Καραντώνη, 25 μήνες μετά, πρέπει να πάρουν λαχείο στον Ολυμπιακό!

Για να περιμένουμε, βέβαια, και τι σχέση μπορεί να έχει η χθεσινή διαιτησία με το πρώτο ντέρμπι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, καθότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός έχει ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα από τη ΦΙΦΑ να παίξουν ξένοι διαιτητές τα υπόλοιπα ντέρμπι της σεζόν, επικαλούμενος τις κακές διαιτησίες που υπήρξαν στο πρώτο μισό της χρονιάς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι θα σταθώ στις πολλές τελικές του Ολυμπιακού, εκ των οποίων οι περισσότερες καθαρές ευκαιρίες, στη διάθεση να παίξει όλη η ομάδα πιο ψηλά, στην έλλειψη αξιοπιστίας αμυντικά παρά το μηδέν πίσω και σε δύο συγκεκριμένα στιγμιότυπα.

Το πρώτο στιγμιότυπο αφορά την επέμβαση του Σισέ με το σκορ 1-0. Εδώ στο 03.00 (http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50025/olubiakos-xanthi-3-0-hl/).

Κι είναι η δεύτερη φορά που ο Σισέ έχει καταλυτική παρέμβαση. Η πρώτη ήταν στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 ,με το σκορ στο 1-1. Δείτε στο 1.46 εδώ (http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/46837/panionios-olubiakos-3-4-hl/).

Το δεύτερο στιγμιότυπο αφορά το γκολ του Φορτούνη. Κι έχει σημασία ότι τρεις «ερυθρόλευκοι» έχουν "κυκλώσει" δύο αμυνόμενους της Ξάνθης κι ότι ο Φορτούνης κάνει κίνηση, δεν πάει πάνω του η μπάλα. Εδώ στο 4.22 (http://www.novasports.gr/afieromata/superleague-highlights/video/50025/olubiakos-xanthi-3-0-hl/).

Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με τη Λαμία, είχε πρεσάρει ο Ζιλέ κι είχε σκοράρει ο Ανσαριφάρντ το 2-0 (http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/49777/olubiakos-lamia-2-0-37/).

Και στο παιχνίδι τρεις ημέρες πριν με τον Πλατανιά για το Κύπελλο, είχε πρεσάρει ο Βρουσάϊ κι είχε σκοράρει ο Τζούρτζεβιτς το 2-0 (στο 02.56 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=1316PDTHgSA).

Άρα, στα τρία ματς του Γκαρθία ο Ολυμπιακός έχει βάλει τρία γκολ με αυτό τον τρόπο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.