Στο…σημειωματάριο του Όσκαρ Γκαρθία!

Στο…σημειωματάριο του Όσκαρ Γκαρθία!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Στο…σημειωματάριο του Όσκαρ Γκαρθία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Γκαρθία στον πάγκο.

Powerfest! 147 τουρνουά από 21/1 μέχρι 4/2. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ντεμπούτο λοιπόν για τον Όσκαρ Γκαρθία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όχι με θεαματικό τρόπο, αλλά με μία καλή νίκη με δύο γκολ διαφορά και χωρίς παθητικό.

Καλή αρχή, που είχε σαν ιδανικό ξεκίνημα το γρήγορο γκολ-ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ όχι απλά στην πρώτη του τελική, αλλά στην πρώτη του καλή επίθεση στο παιχνίδι. Άραγε, τι να είχε το σημειωματάριο του Καταλανού τεχνικού από αυτή την πρώτη εμπειρία του με την καινούργια ομάδα του. Και γράφω πρώτη γιατί το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με τον Πλατανιά ήταν αυτό που λέμε διαδικαστικού χαρακτήρα και έπαιζαν οι θεωρούμενοι ως αναπληρωματικοί.

Σίγουρα δεν θα άρεσαν στον προπονητή οι πολλές λάθος πάσες των περισσότερων παικτών του, ιδιαίτερα στο α΄ ημίχρονο, που ήταν και το καλό του Ολυμπιακού! Κύρια από το Ρομαό, αλλά κι από τους Φιγκέϊρας, Κούτρη, Ένγκελς, ακόμη και τους Μάριν και Φορτούνη! Μιλάμε δε για επιπόλαιες πάσες, χωρίς πίεση, από τους πιο πολλούς της ενδεκάδας.

Ο Κούτρης βγήκε μπροστά και βοήθησε, παίρνοντας συχνά όλη την πλευρά, αλλά όταν πούλησε μία φορά την μπάλα έτρεχε και δεν έφτανε ο Ρομάο για να σώσει τη φάση και προς το τέλος η καλύτερη ευκαιρία της Λαμίας βγήκε με σέντρα από την πλευρά του, εκεί που ο Μποτία καθάρισε φάση μισό γκολ προ του Βουό.

Ο Ρομάο, παρεμπιπτόντως, ήταν πάρα πολύ χρήσιμος στο αμυντικό κομμάτι, κόβοντας τόσες φορές την μπάλα, όσες όλοι οι άλλοι συμπαίκτες του μαζί! Αλλά στο ξεκίνημα των επιθέσεων του Ολυμπιακού είχε πολλές λανθασμένες επιλογές για αμυντικός μέσος που πρέπει και να μοιράζει σωστά την μπάλα.

Ο Μάριν θα ήταν ακόμη πιο πολύτιμος και ουσιαστικός αν έκανε πέρα την εμμονή του να επιχειρεί συχνά μέσα στο παιχνίδι να περνάει δύο και τρεις αντίπαλους (και τελικά να χάνει την μπάλα).

Οι στημένες φάσεις ήταν ένα θέμα για τον Ολυμπιακό (και) στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού δεν αξιοποιήθηκε ούτε μία από τις έξι-εφτά φορές που είχαν την ευκαιρία οι Φορτούνης και Μάριν να σεντράρουν από κόρνερ και φάουλ στην αντίπαλη περιοχή. Κι όταν λέω δεν αξιοποιήθηκε, εννοώ ότι δεν πήραν ούτε μία κεφαλιά. Αντίθετα, η Λαμία θα μπορούσε μάλλον εύκολα να φτάσει στο γκολ από δικό της κόρνερ, με την (άστοχη τελικά) κεφαλιά του Αναστασιάδη προ των Ζιλέ και Ρομάο, που είχαν πολύ κακό συγχρονισμό στη φάση, χάνοντας την μονομαχία από τον αντίπαλο στόπερ, αν και δύο εναντίον ενός.

Τέλος, κάποιες στιγμές οι μπροστινοί παίκτες του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερες επιλογές, με γνώμονα το ομαδικό πνεύμα. Π.χ. ο Ανσαριφάρντ στο β΄ ημίχρονο είχε τη δυνατότητα να γυρίσει την μπάλα πάλι πίσω στον Φορτούνη αντί να σουτάρει (άστοχα) από αρκετά πλάγια. Ο Μάριν στο α΄ ημίχρονο είχε την ευχέρεια να βρει κάποιον εκ των Ανσαριφάρντ, Μάριν, Μιραλάς αντί να σουτάρει (άστοχα) από δύσκολη γωνία. Ο Πάρντο το πρώτο του σουτ είχε την δυνατότητα να πασάρει στον Φορτούνη αντί να σουτάρει πάνω στην αγκαλιά του γκολκίπερ Παπαδόπουλου.

Πιο γενικά; Οι τελικές δεν ήταν πολλές για τέτοιο ματς στο Καραϊσκάκη, το ντεπόζιτο στο β΄ ημίχρονο έδειξε να αδειάζει και το πεντάλεπτο βραχυκύκλωσης (65-70), στο οποίο η Λαμία απείλησε τρεις φορές τον Προτό.

Άσχετο: οι μεταγραφές του Ολυμπιακού κρύβουν συχνά εκπλήξεις. Κι έχει ακόμη σήμερα και άλλες δύο ολόκληρες εβδομάδες…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.