Ο Ολυμπιακός με Μιραλάς και τριάρα έστειλε ηχηρό "μήνυμα" προς όλους

Ο Ολυμπιακός με Μιραλάς και τριάρα έστειλε ηχηρό "μήνυμα" προς όλους

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «μεταφράζει» μέσα από το blog του στο gazzetta όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στον Ολυμπιακό.

PREMIER LEAGUE 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Για τον Ολυμπιακό το Σαββατοκύριακο που πέρασε ήταν κατά την γνώμη μου πολύ σημαντικό αναφορικά με την έκβαση της μάχης του τίτλου.

Διότι ο πρωταθλητής Ελλάδας έστειλε προς όλους διπλό «μήνυμα»: αφενός μεν με την μεταγραφή-επιστροφή του Μιραλάς, αφετέρου δε με την σπουδαία νίκη στη Λάρισα επί μίας ομάδας που ήταν αήττητης στο σπίτι της (μαζί με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και ΠΑΣ). Και το «μήνυμα» του Ολυμπιακού ήταν ξεκάθαρο: πεινάει και για το φετινό πρωτάθλημα και όποιος θέλει να του πάρει πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα του!

Το Σάββατο η ανακοίνωση της επιστροφής του Μιραλάς. Η ιδανική μεταγραφή στα μάτια όλων των Ολυμπιακών. Κυνηγός από την Πρέμιερ Λιγκ, εν ενεργεία διεθνής σε ολόκληρο Βέλγιο, στα 30 του κι όχι στα 33 του και με παρελθόν στην Ελλάδα, που τρελαίνει τους Ολυμπιακούς και τρομάζει τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Αλλά και με κίνητρο-την παρουσία του το καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και με δυνατότητα να παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Να σκοράρει, αλλά και να φτιάξει γκολ. Χωρίς προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του. Αυτό που λέμε, «έχει όλο το πακέτο».

Ο σύλλογος με την κίνηση αυτή δείχνει πόσο πολύ θέλει και το Νο 45 πρωτάθλημα, το ιστορικό 8ο συνεχόμενο. Γιατί είναι σαν να λέει ο Μαρινάκης, «δεν μου βγήκαν ο Εμενίκε κι ο Καρσελά, τα δύο πιο μεγάλα συμβόλαια κυνηγών που έφερα το καλοκαίρι και που πάνω τους είχα στηρίξει πολλά. Οκέϊ, δεν πειράζει φέρνω τον Μιραλάς»…

Και την Κυριακή, το 3-0 στη Λάρισα. Μία νίκη τεράστιας βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας. Με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ μία ημέρα νωρίτερα να τον έχουν ξεπεράσει στη βαθμολογία και δη με επιβλητικές νίκες (5-0 και 4-1), ο Ολυμπιακός είχε μόνο μία επιλογή: το τρίποντο στη δική του έξοδο. Διαφορετικά και θα έμενε πίσω κι από τους δύο ανταγωνιστές του και θα δέχονται καίριο πλήγμα από πλευράς εντυπώσεων, αφού θα γκρεμίζονταν από την κορυφή, μόλις την επόμενη αγωνιστική από την πρώτη φορά που είχε ανέβει σε ολόκληρο τον α΄ γύρο…Ο ανεπίσημος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα, που είχε κατακτηθεί με…αίμα πριν τα Χριστούγεννα θα αποτελούσε αντικείμενο σχολίων κάθε άλλο παρά τιμητικών…

Η ομάδα του Ολυμπιακού προέρχονταν από απραξία τριών εβδομάδων κι από ρεπό συνολικά οκτώ ημερών λόγω γιορτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγωνιστική της κατάσταση. Έχοντας περάσει μία εβδομάδα «περίεργη», όπως το είπε κι ο Ταχτσίδης στις δηλώσεις του μετά το ματς- μόλις είχε αλλάξει προπονητή, με τον Λεμονή δύο ημέρες νωρίτερα στο Ρέντη να αποχαιρετάει τους παίκτες σε ένα κλίμα που μέχρι δάκρυα είχε! Κι έπαιζε με υπηρεσιακό προπονητή (Κόντη) και τον επόμενο τεχνικό στην εξέδρα, αφού δεν είχε κάνει ούτε μισή προπόνηση.

Κι αγωνίζονταν ο Ολυμπιακός σε μία έδρα στην οποία η παράδοση την ήθελε να είχε μια νίκη λιγότερη από την ΑΕΛ!!! Ο αντίπαλος ήταν σκληρό καρύδι. Έπαιξε φουλ άμυνα ως το 1-0 (54’), με δυναμισμό και ενίοτε σκληρότητα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ο χειρότερος της φετινής Λίγκας. Η εξέδρα ήταν εχθρική όσο λίγες φορές, με τους Λαρισαίους να βρίζουν συνεχώς τους «ερυθρόλευκους»-εξ ου κι η αντίδραση τους στη φάση του πρώτου γκολ. Ο διαιτητής ήταν φως φανάρι ότι έπαιζε πιεσμένος μην τυχόν δώσει…μισό φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού σε καλή θέση!!!

Παρ΄ όλα αυτά, «3-0 και γειά σας»! Ο Ολυμπιακός έστειλε το μήνυμα του, ότι θα δυσκολευτούν πολύ για τον ρίξουν από την κορυφή. Όταν η ομάδα του κάνει τέτοια διπλά στην επαρχία κι όταν ο πρόεδρος του φέρνει τέτοιο παίκτη πίσω στην ελληνική Λίγκα, το διπλό «μήνυμα» είναι ηχηρό.

Μακάρι να του βγει κι η επιλογή του Όσκαρ Γκαρσία. Γιατί αν του «κάτσει» ο Καταλανός πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.