Άλλοι «κλάδευαν» και «θέριζαν» στα Χανιά, όχι ο Φιγκέϊρας

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Άλλοι «κλάδευαν» και «θέριζαν» στα Χανιά, όχι ο Φιγκέϊρας

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να αποκαταστήσει κάποια πράγματα για το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Πραγματικά ένιωσα έκπληξη για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στον Πλατανιά. Τι εννοώ;

Δεν είδα πουθενά να προβάλλεται, δεν ξέρω αν καν γράφτηκε, το αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ αντίθετα είδα να μεγεθύνεται η φάση ενός φάουλ του Φιγκέϊρας και να εμφανίζεται ως χαριστική απόφαση του διαιτητή Κατσικογιάννη η κίτρινη κάρτα με την οποία τον τιμώρησε.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ασφαλώς και δεν υπήρχε περίπτωση αποβολής του Πορτογάλου. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε καμία πρόθεση να κτυπήσει τον Κοροβέση. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν τον είχε δει πίσω του και με το που τον αντιλήφθηκε προσπάθησε να μαζέψει το πόδι του, αλλά ήταν πια αργά. Αυτό δεν αναιρεί το επικίνδυνο του παιχνιδιού, εξ ου κι η κίτρινη.

Κατά την γνώμη μου, ο Κατσικογιάννης δύο άλλα λάθη έκανε στο ματς. Το ένα ήταν η μη αποβολή στο 79’ του Κοροβέση, που και «κλάδεψε» και «θέρισε» τον…Φιγκέϊρας. Μιλάμε για το πιο σκληρό φάουλ του αγώνα, με το σκορ ήδη στο 0-2, που είχε πιστεύω το νόημα της εκδίκησης του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ στον παίκτη του Ολυμπιακού για τη φάση στα πρώτα λεπτά.

Γενικά ήταν ένα πάρα πολύ σκληρό παιχνίδι από πλευράς των παικτών του Πλατανιά, που για όσους δεν το κατάλαβαν ήθελαν να πάρουν τη ρεβάνς για την πεντάρα που έφαγαν τις προάλλες στο Καραϊσκάκη-το ματς με τα…ρούβλια! Συνολικά έγιναν 22 φάουλ από τους γηπεδούχους (και ούτε μισά, 10 για την ακρίβεια από τους «ερυθρόλευκους»)!!! Και έξι παίκτες τους τιμωρήθηκαν με κίτρινη!

Οι πέντε για επικίνδυνα, στα όρια του αντιαθλητικού τα περισσότερα, μαρκαρίσματα: ο Καρυπίδης (για Τζούρτζεβιτς), ο Αγγελόπουλος (για Μαρτίνς, στην σχετική φωτό), ο Γουές (για Ανδρούτσο), ο Κοροβέσης (για Φιγκέϊρας) κι ο Ζίκο (για Νικολάου). Το άλλο λάθος μίας γενικά καλής διαιτησίας του Κατσικογιάννη ήταν ότι άργησε να βγάζει τις κάρτες που έπρεπε-οι πέντε από τις έξι κάρτες ήρθαν μετά το 68ο λεπτό.

Κατά τα άλλα, ο Πλατανιάς έκανε ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση την Τετάρτη και πραγματικά άξιζε καλύτερο αποτέλεσμα. Ήταν μία συνέχεια των τριών προηγούμενων αγώνων του: με τον ΠΑΟΚ 0-1 εντός έδρας (με ακύρωση κανονικού γκολ του στο 0-0), με τον Πανιώνιο 1-2 εκτός έδρας (το έχασε με γκολ στο 82’, παίζοντας με 10 παίκτες από το 74’, λόγω αποβολής του…Κοροβέση) και με τον Ατρόμητο 1-3 εντός έδρας (με υπέρ του χαμένο πέναλτι με το σκορ 1-0)…

Ο Λεμονής είχε απόλυτο δίκιο στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας ότι ο Πλατανιάς τον τελευταίο καιρό, με τον Ρόκα στον πάγκο του, έχει μία εντελώς διαφορετική, προς το καλύτερο, εικόνα. Με τη διαφορά ότι ο Τάκης και γενικότερα ο Ολυμπιακός πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός για το τελικό αποτέλεσμα. Διότι, δεν ήθελε πολύ το παιχνίδι να εξελίσσονταν σε πολύ άσχημη βραδιά για τον Ολυμπιακό, που είχε εννιά αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος (κανονικά δέκα είχε, αφού άλλη ενδεκάδα δηλώθηκε, όμως άλλαξε τελευταία στιγμή και μπήκε ο Μάριν αντί του Σεμπά).

Ο Πλατανιάς χρησιμοποίησε ό,τι καλύτερη είχε στην αρχική του ενδεκάδα και αν το ημίχρονο έληγε με υπέρ του 1-0, όπως θα μπορούσε να τελειώσει, μετά θα έρχονταν στο μυαλό μας εκείνο το ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-0 στο Κύπελλο, που δεν ανατράπηκε στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΣ μάλιστα τότε στη Β΄ κατηγορία…

Το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο απ΄ ότι το είχαν υπολογίσει στον Ολυμπιακό. Ας σκεφθούμε απλά ότι σε αυτό το γήπεδο, δεν είχε κερδίσει τον Πλατανιά εδώ και τέσσερα χρόνια (!!!) από τον Οκτώβρη του 2013. Κι ακόμη και με τον Κισσαμικό τις προάλλες 1-1 είχε φέρει για το Κύπελλο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.