Μηδέν στα εφτά πέναλτι (κι έναν αποκλεισμό) ο Ολυμπιακός με διεθνείς διαιτητές!!!

Μηδέν στα εφτά πέναλτι (κι έναν αποκλεισμό) ο Ολυμπιακός με διεθνείς διαιτητές!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta ένα απολογισμό με τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με τους διεθνείς διαιτητές από τότε που άλλαξε η ΕΠΟ.

Στουτγκάρδη - Λεβερκούζεν με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Πέντε ντέρμπι έχουν γίνει μέχρι τώρα στο φετινό πρωτάθλημα. Και τα σφύριξαν πέντε διαφορετικοί διεθνείς διαιτητές. Ο Σιδηρόπουλος το ΑΕΚ-Ολυμπιακός, ο Κομίνης το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Παπαπέτρου το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ο Αρετόπουλος το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ κι ο Καλογερόπουλος το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Προφανώς, πρόθεση της ΚΕΔ, ίσως του ίδιου του Μέλο Περέϊρα δεν ξέρω, ήταν ο κάθε διεθνής διαιτητής να σφυρίξει κι από ένα ντέρμπι. Να όμως που στο τελευταίο ντέρμπι του α΄ γύρου, το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ήρθαν έτσι τα πράγματα κι αυτή τη φορά δεν επιλέγεται διεθνής διαιτητής, αλλά ο Στυλιάρας, διαιτητής και στο περσινό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0 για το πρωτάθλημα. Διαιτητής που επανήλθε μετά την πτώση της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ και που έκτοτε έχει σφυρίξει άλλες δύο φορές τον ΠΑΟΚ. Στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0 με γκολ στο 90’ και με αποβολή νωρίτερα (στο 77’) του Οικονόμου και στο Απόλλωνας-ΠΑΟΚ 0-0 με αποβολή παίκτη του Απόλλωνα από το 30’.

Διεθνής, όμως, ορίστηκε στο Παναιτωλικός-Ολυμπιακός! Και δη ο νεότερος διεθνής, ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας). Έχει να παίξει τον Ολυμπιακό από το Λάρισα-Ολυμπιακός 1-0 την 5η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος. Τότε, σε ένα ματς με κατοχή μπάλας 37-63 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Παπαδόπουλος είχε δώσει 22 φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και 14 εις βάρος της Λάρισας!!! Πρόκειται για τον ίδιο διαιτητή που φέτος στο Κέρκυρα-Παναθηναϊκός 1-0 δεν απέβαλλε στα πρώτα λεπτά αμυντικό της Κέρκυρας και δεν έδωσε πέναλτι στα τελευταία λεπτά εις βάρος της Κέρκυρας, με συνέπεια να μείνει εκτός ορισμών τρεις αγωνιστικές. Και που στο Ξάνθη-ΑΕΚ 1-1 απέβαλλε δύο παίκτες της Ξάνθης.

Τι έκανε φέτος ο Ολυμπιακός όταν τον έπαιξαν διεθνείς διαιτητές; Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 (Καλογερόπουλος), Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 (Αρετόπουλος), Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 (Κομίνης), ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 (Σιδηρόπουλος) και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 (Παπαπέτρου). Σε πέντε ματς τρεις ήττες, μία νίκη και μία ισοπαλία! Με τρία καθαρά πέναλτι (υπέρ των Φορτούνη, Σεμπά και Καρσελά) να μη δίνονται υπέρ του Ολυμπιακού από τους Καλογερόπουλο, Αρετόπουλο (τιμωρήθηκαν μένοντας κι οι δύο εκτός ορισμών τρεις αγωνιστικές) και Παπαπέτρου.

Θέλετε τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού με διεθνείς διαιτητές από τότε που άλλαξε η κατάσταση στην ΕΠΟ, πριν ένα χρόνο (από 6 Νοεμβρίου δηλαδή); Τα πέντε φετινά τα μνημόνευσα; Τα 13 περσινά:

Με Κομίνη Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1, Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0 (μη καταλογισμός πέναλτι σε ανατροπή του Μανθάτη από τον γκολκίπερ στο 1-0)

Με Κύζα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0, Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0 (μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Φορτούνη)

Με Μάνταλο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-2 (μη καταλογισμός πέναλτι σε χέρι μετά από κεφαλιά του Ιντέγε)

Με Παπαπέτρου Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (το νικητήριο γκολ του Πατίτο μετά από κοντρόλ με το χέρι), Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, ΠΑΣ-Ολυμπιακός 0-2 (μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Φορτούνη στο 0-0)

Με Αρετόπουλο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-2 (ένα μέτρο οφσάϊντ το γκολ του Ατρόμητου με ευθύνη του διεθνη επόπτη Κωστάρα)

Με Σιδηρόπουλο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Βιγιαφάνιες).

Απολογισμός μέσα σε ένα χρόνο για τον Ολυμπιακό: Σε 18 αγώνες, νίκες 7, ισοπαλίες 3, ήττες 8! Δηλαδή 11 αρνητικά αποτελέσματα κι 7 θετικά…

Λεπτομέρειες απολογισμού; Κανένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, από τα εφτά που έγιναν υπέρ του!...Ένα ανύπαρκτο εις βάρος του…Ένας αποκλεισμός από τον τελικό του Κυπέλλου λόγω άκυρου γκολ, για το οποίο ευθύνη είχε κι ο βοηθός γραμμής (ο Κύζας, επίσης δηλαδή διεθνής)…

Προσέξτε: Ειλικρινά σέβομαι τους διεθνείς διαιτητές, όπως κι όλους τους διαιτητές, γιατί παραδέχομαι ότι έχουν πολύ δύσκολο έργο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου κυριαρχεί η κακοπιστία κι από τους συλλόγους κι από τον κόσμο κι από τον Τύπο. Ούτε θέλω να καταδείξω ότι από πρόθεση αδικούν τον Ολυμπιακό. Απλά καταγράφω αποτελέσματα και λάθη, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα επέφεραν και τιμωρία τους…

Και η σούμα είναι αυτή που είναι…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.