Με δίμετρα στόπερ, έχει φάει τις περισσότερες τελικές από αέρος!

Με δίμετρα στόπερ, έχει φάει τις περισσότερες τελικές από αέρος!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta κάποιες επισημάνσεις σχετικά με το αμυντικό θέμα του Ολυμπιακού.

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο Χιρόνα – Αλαβές. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+)

Είναι δυνατόν η ομάδα που έχει τα πιο ψηλά στόπερ του πρωταθλήματος, να δέχεται τις περισσότερες τελικές από…αέρος; Κι όμως είναι!

Μία προσεκτική ματιά στον σχετικό πίνακα της στατιστικής υπηρεσίας του πρωταθλήματος, μας δίνει την απάντηση-και είναι καταφατική! Αφορά δε τον Ολυμπιακό, που με σέντερ μπακ τον Σισέ (1μ97), τον Ένγκελς (1μ93), τον Μποτία (1μ88) και τον Νικολάου (1μ88) είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν «φάει» τις περισσότερες τελικές από το ψηλό παιχνίδι! Μιλάμε για συνολικά 28 τελικές από κεφαλιές! Χειρότεροι στην σχετική κατηγορία είναι μόνο ομάδες που κινδυνεύουν με υποβιβασμό (από 30 οι Απόλλων και Κέρκυρα) κι ο Πανιώνιος (29), ίσως η πιο «χαμηλή» ομάδα του πρωταθλήματος.

Για να κατανοήσουμε το πρόβλημα: η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόλις 9 τελικές από κεφαλιές! Το ένα τρίτο του Ολυμπιακού. Κι ο ΠΑΟΚ 13! Μισές από του Ολυμπιακού…

Θεωρητικά, η μεγαλύτερη πληγή μίας ομάδας μπορεί να είναι οι τελικές που δέχεται από σουτ εντός περιοχής της. Εκεί ο Ολυμπιακός δεν έχει μεγάλες διαφορές: ο ίδιος 36, ο ΠΑΟΚ 30 κι η ΑΕΚ 26. Η μεγάλη διαφορά είναι στις κεφαλιές. Εξ ου και τα γκολ με κεφαλιές του Λισγάρα (στο 1-1 στην Ξάνθη), του Κυβρακίδη (στο 0-1 από τον Ατρόμητο) και του Γιακουμάκη (στο 2-1 με το Λεβαδειακό).

Και πραγματικά είναι περίεργο πώς με τόσα ψηλά στόπερ ο Ολυμπιακός δέχεται τόσες τελικές στο ψηλό παιχνίδι. Την στιγμή μάλιστα που οι ψηλοί στόπερ του βάζουν τόσα γκολ με το κεφάλι! Άρα;

Μήπως δεν είναι τόσο καλά οργανωμένος αμυντικά, τόσο στις στημένες φάσεις, όσο και γενικότερα στις τοποθετήσεις τους;

Μήπως οι παίκτες του Ολυμπιακού και ειδικότερα οι αμυντικοί δεν μπαίνουν τόσο αποφασιστικά στις μονομαχίες;

Μήπως οι ακραίοι «ερυθρόλευκοι» δεν αμύνονται σωστά και αφήνουν και περνάνε πολλές σέντρες από τα πλάγια;

Μήπως ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δεν βγαίνει όσο πρέπει για να καθαρίσει ψηλές μπάλες;

Μήπως οι διαιτητές σφυρίζουν υπερβολικά πολλά φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού και τον βάζουν στην περιοχή του;

Πάντως, λογικό δεν είναι να έχει ο Ολυμπιακός τόσες πολλές τελικές εις βάρος του από αέρος.

Και σίγουρα η αμυντική εικόνα της ομάδας έχει να κάνει και με τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Γιατί π.χ. βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί και 44 τελικές με σουτ εκτός περιοχής, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μόνο 28-27. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες του άξονα του Ολυμπιακού (κεντρικοί χαφ και στόπερ) επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να σουτάρουν με αρκετή ευκολία έξω από την «ερυθρόλευκη» περιοχή.

Η ουσία είναι ότι πρέπει να το φτιάξει καλύτερα ο Ολυμπιακός αυτό το κομμάτι. Αν θέλει να πάρει το πρωτάθλημα. Διότι αυτή την στιγμή, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του α΄ γύρου έχει παθητικό 15 γκολ, όσα και η Λαμία με τον ΠΑΣ-ένα γκολ λιγότερο από το παθητικό του Απόλλωνα και του Παναιτωλικού…

Μακάρι να μην επιβεβαιωθεί η σχετική εκτίμηση, αλλά νομίζω ότι εάν δεν αλλάξει κάτι, πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, εφόσον διατηρηθούν αυτά τα νούμερα: να έχουν φάει ΑΕΚ και ΠΑΟΚ 63 κι 70 τελικές κι ο Ολυμπιακός 108…

Παρεμπιπτόντως, ο Παναιτωλικός, με τον οποίο ο Ολυμπιακός παίζει την Κυριακή στο Αγρινιο, έχει «φάει» 109 τελικές…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.