Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει τους διεθνείς διαιτητές στα παιχνίδια του

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν θέλει τους διεθνείς διαιτητές στα παιχνίδια του

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να εξηγήσει την έντονη όσο ποτέ δυσφορία του Ολυμπιακού απέναντι στους διεθνείς διαιτητές.

Από πέρσι-και φέτος ακόμη περισσότερο-ο Ολυμπιακός, διά στόματος Σάββα Θεοδωρίδη κι όχι μόνο, έχει εκδηλώσει τη δυσαρέσκεια του για τα σφυρίγματα των διεθνών διαιτητών στα παιχνίδια του. Για την ακρίβεια έχει πει ότι δεν θέλει στα παιχνίδια του διεθνείς διαιτητές.

Άραγε έχει άδικο η, δίκιο ο Ολυμπιακός; Είναι υπερβολικός στις αντιδράσεις του; Φωνάζει για να φωνάζει η, οι διαμαρτυρίες του αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα; Ας προσπαθήσουμε να δούμε ποια είναι τα δεδομένα, που μπορεί κάποιος να καταγράψει στο φετινό πρωτάθλημα για τους διεθνείς διαιτητές (μαζί και τον υποψήφιο διεθνή Βάτσιο):

Ο Καλογερόπουλος στο Ξάνθη-Ολυμπιακός (1-1) δεν δίνει καθαρό πέναλτι (κι αποβολή στον Λισγάρα) υπέρ του Ολυμπιακού με το αποτέλεσμα στο 0-0 στο 10’. Μείον δύο βαθμοί για τον Ολυμπιακό.

Ο Αρετόπουλος στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος (0-1) δεν δίνει καθαρό πέναλτι (Σεμπά) υπέρ του Ολυμπιακού με το σκορ 0-1. Μείον ένας βαθμός για τον Ολυμπιακό.

Ο Παπαπέτρου στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος (2-1) δίνει ένα πέναλτι που δεν ήταν (Μακ) υπέρ του ΠΑΟΚ με το σκορ 0-1. Συν, μίνιμουμ, ένας βαθμός στον ΠΑΟΚ.

Ο Βάτσιος στο Λαμία-ΑΕΚ (0-1) δίνει ένα πέναλτι που δεν ήταν (Λιβάγια) υπέρ της ΑΕΚ με το αποτέλεσμα στο 0-0. Συν δύο βαθμοί στην ΑΕΚ.

Προσέξτε, η ίδια η ΚΕΔ της ΕΠΟ, προφανώς αποδεχόμενη τα σοβαρά τους λάθη, τιμώρησε τους Καλογερόπουλο, Αρετόπουλο και Βάτσιο με εξαίρεση από τους ορισμούς για τρεις αγωνιστικές τους δύο πρώτους και πέντε αγωνιστικές τον τελευταίο-και φαντάζομαι ότι θα τιμωρήσει τώρα και τον Παπαπέτρου με εξαίρεση από τους ορισμούς κάποιες αγωνιστικές.

Μόνο από αυτά τα τέσσερα ματς, βλέπουμε μείον τρεις βαθμούς για τον Ολυμπιακό, συν δύο για την ΑΕΚ και μίνιμουμ συν ένα για τον ΠΑΟΚ. Άρα, από τις αποφάσεις των διεθνών διαιτητών υπάρχει σοβαρή αλλοίωση της βαθμολογίας από το πρώτο ένα τρίτο του πρωταθλήματος!

Να υπενθυμίσω ότι με διεθνείς διαιτητές ο Ολυμπιακός έχασε τα ντέρμπι με ΑΕΚ (Σιδηρόπουλος) και Παναθηναϊκό (Παπαπέτρου) και κέρδισε εκείνο με τον ΠΑΟΚ (Κομίνης). Και στα τρία παιχνίδια, κατά κοινή ομολογία, ο Ολυμπιακός σε σχέση με τους αντιπάλους του «πήρε σφυρίγματα» πολύ λιγότερα, κατά την ποδοσφαιρική-διαιτητική ορολογία. Ακόμη και στη νίκη του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ δεν είχε το παραμικρό παράπονο από τον Κομίνη μέσα στο Καραϊσκάκη.

Αν κάποιος το πιστεύει, ο Ολυμπιακός σε αυτά τα τρία ντέρμπι, δεν πήρε ούτε ένα φάουλ κοντά στην περιοχή του αντίπαλου τερματοφύλακα! Πραγματικά δεν έχει καμία λογική: ούτε ένα φάουλ για απευθείας σουτ σε τρία ντέρμπι!!!

Άλλη παρατήρηση: τα έξι πέναλτι που έχουν δοθεί φέτος στον Ολυμπιακό είναι από μη διεθνείς διαιτητές (Καραντώνη, Κατσικογιάννη, Κουτσιάφτη, Ευαγγέλου, Σκουλά, Διαμαντόπουλο). Στα πέντε παιχνίδια του που σφύριξε διεθνής, δεν πήρε κανένα πέναλτι, παρότι έγιναν τρία υπέρ του (με Ξάνθη, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό-βλέπε Καρσελά).

Κι επειδή χθες άλλοι γέλασαν κι άλλοι οργίστηκαν με τις υπέρ του ΠΑΟΚ και εις βάρος του Ατρόμητου υποδείξεις του (διεθνή) επόπτη Σίπκα, να θυμίσω ότι πρόκειται για τον ίδιο επόπτη που στο Ξάνθη-ΑΕΚ (1-1), με τις δύο αποβολές παικτών της Ξάνθης από τον (επίσης διεθνή) διαιτητή Παπαδόπουλο, δεν είχε υποδείξει το οριακό (αλλά) οφσάϊντ γκολ της ισοφάρισης της ΑΕΚ στο 89’. Και τότε η ΚΕΔ της ΕΠΟ είχε επιβάλλει τιμωρία του με εξαίρεση για τρεις αγωνιστικές από τους ορισμούς, αποδεχόμενη το λάθος του, που σήμαινε ένα πόντο για την ΑΕΚ.

Τώρα, αν πάμε σε λεπτομέρειες, δεν θα βγάλουμε άκρη. Για παράδειγμα: ο Καλογερόπουλος στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ υπέδειξε (σωστά) πέντε λεπτά καθυστέρησης και στο 94’ η ΑΕΚ ισοφάρισε. Στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, όμως, ο Παπαπέτρου υπέδειξε τρία λεπτά την στιγμή που ο Ολυμπιακός κυνηγούσε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του Εμενίκε στο 91’.

Πόσες καθυστερήσεις υπήρξαν; Έξι λεπτά: δύο λεπτά από τον τραυματισμό του Βλαχοδήμου στο 78’, ένα λεπτό από τον τραυματισμό του Χουλτ στο 81’ και τρία λεπτά οι έξι αλλαγές. Ο Παπαπέτρου είχε υποδείξει τα τρία!!! Και στο 92.45 σε ένα φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Βλαχοδήμος έκανε καθυστέρηση, πήρε κίτρινη και το σφύριξε στο 94’…

Παρεμπιπτόντως, κατά την άποψη μου ο καλύτερος διαιτητής στις 11 πρώτες αγωνιστικές ήταν ο Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία. Έπαιξε ΠΑΟΚ-Αγρίνιο 1-0, ΠΑΟ-Λεβαδειακός 0-0, ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-1 κι Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 2-1, δηλαδή όλους τους μεγάλους γηπεδούχους και ήταν σε όλα τα ματς 50-50! Μακάρι να συνεχίσει έτσι και να μην ακολουθήσει το…ρεύμα.

Σταθερά καλές διαιτησίες έχει ο Θεσσαλονικιός Ζαχαριάδης, πιστεύω πολύ στον Ευαγγέλου και θεωρώ απορίας άξιον να είναι εκτός πινάκων ο Κρητικός Φουκάκης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.