Ο Ολυμπιακός το χρειάζεται πολύ, αλλά ο Πανιώνιος «χτυπάει» δύο φορές!

Ο Ολυμπιακός το χρειάζεται πολύ, αλλά ο Πανιώνιος «χτυπάει» δύο φορές!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta το αποψινό σπουδαίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην πλατεία!

Ο Ολυμπιακός έχει όσο τίποτα άλλο ανάγκη από μία «καλή» νίκη αυτή την στιγμή. Μία νίκη σε ένα παιχνίδι όπως το αποψινό, με ένα αντίπαλο, που μαζί με τον Ατρόμητο μοιάζουν οι δυο ομάδες που μπορούν περισσότερο από κάθε άλλη να κοντράρουν τους τέσσερις μεγάλους.

Έχοντας κερδίσει στο πρωτάθλημα μόνο τη Λάρισα στο Καραϊσκάκη και τη Λαμία στο Περιστέρι, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα τρίποντο σήμερα κόντρα στον Πανιώνιο πρώτα απ΄ όλα για να «πει» στον ίδιο του τον εαυτό ότι, «είμαι εδώ»! Και σίγουρα και για τη βαθμολογία, στην οποία βρίσκεται μόλις στην 7η θέση, μετά από ένα τραγικό σερί τεσσάρων αγωνιστικών, πρώτα με δύο ισοπαλίες και μετά με δύο ήττες.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Μπέρνλι – Γουέστ Χαμ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Όπως καίγεται για τη νίκη κι η ομάδα, έτσι καίγεται για τη νίκη κι ο προπονητής. Ο Λεμονής στα δύο πρώτα παιχνίδια του έχει μηδέν βαθμούς και μηδέν γκολ και μόνο απ΄ αυτό καταλαβαίνει κανείς, πόσο έχει ανάγκη το τρίποντο, ειδικά όταν ο Ολυμπιακός είναι στο -5 από την ΑΕΚ και στο -4 από τον ΠΑΟΚ και τα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του είναι με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα και με την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ…

Πόσο εύκολο είναι να «επιστρέψει» ο Ολυμπιακός; Αν είναι όπως τον αφήσαμε πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος, πολύ απλά δεν θα τα καταφέρει, εκτός κι αν τον συνοδεύει τύχη βουνό. Ο Πανιώνιος είναι πολύ σκληρό καρύδι και οι επιθετικοί του (Γεζίλ, Σπυριδόνοβιτς, Μασούρας, Λάμπρου, Ντούρμισαϊ) είναι νομίζω οι πιο γρήγοροι του πρωταθλήματος! Κάτι που αποκτάει άλλη διάσταση, διότι έχουν πίσω τους τον καλύτερο πασαδόρο, τον Μασούντ, που ψάχνει συνεχώς πάσες στην πλάτη της άμυνας, με τους ταχύτατους συμπαίκτες του να σπάνε εύκολα το όφσαϊντ κι έχουν όλοι επαφή με τα δίκτυα! Κι ο άλλος Ιρανός, ο Χατζησάφι, βοηθάει επίσης πολύ δημιουργικά, ειδικά στις στατικές φάσεις, με στόχευση στον Μπανανά, ενώ ο έτερος ακραίος μπακ, ο Βλάχος, έχει βελτιωθεί σημαντικά στις πλαγιοκοπήσεις και τις σέντρες του.

Ο Πανιώνιος το ψάχνει πολύ το γκολ στο πρώτο 20λεπτο, ώστε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά «χτυπάει» πολύ και για δεύτερη φορά μέσα στο παιχνίδι: στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου! Μπαίνει με μεγάλη ένταση σε αυτό το διάστημα και στα πρώτα 10-12 λεπτά έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά παιχνίδια του!!! Μου άρεσε πολύ ένα γκολ του στα Γιάννινα, από…αράουτ. Με κινηματογραφική ταχύτητα άλλαξαν την μπάλα Μασούντ, Λάμπρου, Βλάχος και βγήκε φάτσα με τα δίχτυα στο απέναντι δοκάρι ο Μασούρας για το 0-1 στο 52’!

Από την άλλη, μπορείς να του κάνεις κι εσύ φάσεις του Πανιώνιου, αν παίξεις γρήγορα και αν μπορέσεις να εκμεταλλευθείς τα κόρνερ και τα φάουλ που θα κερδίσεις. Όπως έγραψα και χθες, ο Ολυμπιακός για να περάσει από την πλατεία, δεν έχει άλλη επιλογή: θα φτύσει αίμα!

Για το άλλο που λένε,ότι συνήθως τον κερδίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (όντως έχει πέντε διπλά και μία ισοπαλία στην προηγούμενη εξαετία), ατυχώς για τον Ολυμπιακό φέτος αυτά έχουν πάει περίπατο. Στην Ξάνθη κέρδιζε επί πέντε συνεχόμενα χρόνια και τώρα πήγε κι έφερε 1-1…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.