Το 'κανε μετά από 5 χρόνια η Εθνική!

Το 'κανε μετά από 5 χρόνια η Εθνική!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την Εθνική Ελλάδας, κάποια μικρά της…κατορθώματα και τον Σκίμπε!

Να λοιπόν που η Εθνική μας δεν θέλει πολύ για να παίξει πάλι μπαράζ ενόψει τελικών Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μας βοήθησαν ασφαλώς πολύ κι οι Βέλγοι (και χωρίς συμμετοχή…Μιραλάς), αλλά κι η ανατροπή στην Κύπρο. Μπορεί να μην φαίνεται τίποτα σπουδαίο για μας, ίσως επηρεασμένοι από τη…Γιουροβίζιον (!), αλλά η Εθνική Ελλάδας δεν τις συνηθίζει τις ανατροπές, οπότε ήταν πάρα πολύ σημαντικό αυτό το 2-1 από 0-1.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Σλοβενία – Σκωτία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Βλέπετε, η Ελλάδα είχε να κάνει ανατροπή σε επίσημο παιχνίδι της πάνω από πέντε χρόνια!!! Από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2012 στη Λετονία, πάλι εκτός έδρας δηλαδή. Η συγκυρία είναι ότι και τότε ήταν προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και πάλι η Εθνική μας το είχε γυρίσει μέσα σε λίγα λεπτά! Έχανε 0-1 με γκολ στο 42’ και έβαλε δύο γκολ μέσα σε 12 λεπτά (57’-69’).

Κι ένα άλλο ας το πούμε περίεργο είναι ότι η Ελλάδα ό,τι ανατροπές έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια, είναι σε εκτός έδρας παιχνίδια της! Τρεις είναι όλες κι όλες μετά την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 και το Ελλάδα-Νιγηρία 2-1 από 0-1. Οι δύο σε Κύπρο, Λετονία κι η άλλη στη Γεωργία, στις 11 Οκτωβρίου του 2011, πάλι 2-1, σε προκριματικά ΓΙΟΥΡΟ, πάλι με γκολ μέσα σε λίγα λεπτά (79’-85’)!!! Δεν είναι φυσικά και…κατορθώματα αυτές οι ανατροπές, όταν τις κάνεις σε Γεωργία, Λετονία και Κύπρο, ωστόσο είναι σημαντικά αποτελέσματα, ειδικά από την στιγμή που βοήθησαν για μεγάλες προκρίσεις.

Το εκπληκτικό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημο παιχνίδι τουλάχιστον από το 2000 έως τώρα, στο οποίο η Ελλάδα να έκανε ανατροπή σε εντός έδρας επίσημο παιχνίδι της!!! Δηλαδή δεν υπάρχει ούτε ένα εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο η Εθνική μας να δέχθηκε πρώτη γκολ και να το γύρισε!

Υπάρχει το 2009 ένα ματς, πάλι με τη Λετονία, στο οποίο προηγηθήκαμε μεν με 1-0, αλλά οι Λετονοί το γύρισαν σε υπέρ τους 1-2 και τελικά η Εθνική μας το ανέτρεψε και το έκανε 5-2! Είναι το μοναδικό εντός έδρας, στο οποίο μπορεί να μιλήσει κανείς για ανατροπή σκορ!

Δεν ξέρω τι ακριβώς ρόλο έχει παίξει ο προπονητής (Σκίμπε) κι η γερμανική νοοτροπία του, όμως ίσως έχει ένα νόημα να θυμηθούμε και την περσινή ισοφάριση 1-1 με τη Βοσνία στο 90’ στο Καραϊσκάκη, αλλά και το φιλικό 2-1 (από 0-1) στην Ολλανδία πριν ένα χρόνο…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.