Αν κάνει και το γήπεδο ο Σαββίδης…

Αν κάνει και το γήπεδο ο Σαββίδης…

Αν κάνει και το γήπεδο ο Σαββίδης…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου κάνει μια αναδρομή στο θέμα γηπέδου για τον ΠΑΟΚ και καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις των ΠΑΟΚτσήδων μετά τα όσα αποκαλύπτονται ότι σκέφτεται ο Ιβάν Σαββίδης για τη νέα Τούμπα.
Είχαμε 2006! Ο ΠΑΟΚ γιόρταζε τότε τα 80α του γενέθλια. Η κατάσταση όμως στην ΠΑΕ ήταν απελπιστική. Τότε, ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί, αλλά ο τρόπος ήταν ιδιαίτερα άκομψος. Κατ’ αρχάς τον εκπροσωπούσαν κάποιοι περίεργοι! Κάθε φορά που μιλούσαν τα έκαναν θάλασσα. Μέχρι που ένα βράδυ, σε συνάντηση Σαββίδη-Κατσαρή, είχε πει εκείνο το φοβερό ο Ιβάν: «Πόσο κάνει το γήπεδο της Τούμπας να το αγοράσω;»
Πέρασαν εφτά χρόνια και το καλοκαίρι του 2012 ο Σαββίδης επανήλθε. Και τότε με τον Κατσαρή σκληρός ήταν, αλλά όχι τόσο ωμός. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ, οι δύο τα βρήκαν για την ΠΑΕ και… από εκεί και πέρα έγινε ότι έγινε.
Ο πρόεδρος του ΑΣ, έλεγε πάντα. Και το 2005 και το 2007 και το 2015 και πάντα: «Το θέμα του γηπέδου θα το ανοίξουμε ΜΟΝΟ σε όποιον έρθει και μας πείσει με τα έργα του, ότι μπορεί να πάει τον ΠΑΟΚ πολύ ψηλά». Θυμίζω ότι οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί για την Τούμπα, μπορεί και πρέπει να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΑΣ. Όλοι μπορούν να λένε και να προτείνουν, ΜΟΝΟ η ΓΣ του ΑΣ όμως μπορεί να αποφασίσει για το τι θα γίνει.
Εν έτη 2017 λοιπόν, ο Σαββίδης έχει πεισθεί για τον ρόλο και τις αξίες του Κατσαρή και ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΣ, ο μεγαλύτερος θεματοφύλακας των συμφερόντων του συλλόγου εδώ και χρόνια, έχει δει, έχει διαπιστώσει τη δύναμη του μεγαλομετόχου που κάθε χρόνο μεγαλώνει όλο και πιο πολύ τον ΠΑΟΚ. Ο Κατσαρής έχει φθάσει στο σημείο πλέον να υμνεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί τον Ιβάν Σαββίδη. Θα έλεγα μάλιστα ότι… κάπου-κάπου είναι και λίγο υπερβολικός μιλώντας για τον πρόεδρο της ΠΑΕ.
Οι δυο τους λοιπόν τα βάζουν κάτω και διαπιστώνουν συγκεκριμένα πράγματα:
1) Δεν τίθεται κανένα θέμα από εκείνα τα παλιά περί εμπιστοσύνης
2) Πρέπει όχι μόνο να ανοίξει κουβέντα για το γήπεδο, αλλά και να προχωρήσουν όλα τα γραφειοκρατικά, όπως και η προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ που θα πάρει αποφάσεις.
3) Ότι γίνει θα γίνει στην Τούμπα και δεν υπάρχει λόγος γι’ άλλες συζητήσεις
4) Όσα χρόνια χρειαστεί ο ΠΑΟΚ να βγει από την Τούμπα, θα παίξει στο Καυταντζόγλειο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλα αυτά, έχει γίνει προεργασία. Έρευνες, μελέτες, σχέδια, συζητήσεις και για το Καυταντζόγλειο. Άρα αφού υπάρχουν όλα, αφού υπάρχει διάθεση και πάνω απ’ όλα αφού… λεφτά υπάρχουν, τότε οι διαδικασίες μπορούν να τρέξουν.
Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, ή σε άλλα χρόνια, ένας κακοπροαίρετος (και από αυτούς έχουμε πολλούς) θα θεωρούσε και θα έλεγε ότι: «Δεν πάει καλά η ομάδα, άνοιξε και πάλι ένα τέτοιο θέμα». Εδώ που έχουμε φθάσει όμως και με όσα έχει κάνει ο Σαββίδης εδώ και πέντε χρόνια, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Στο 95 ή 99% των μηνυμάτων τους, οι ΠΑΟΚτσήδες την ίδια στάση τηρούν: «Αν το κάνει και αυτό ο Σαββίδης τότε…». Ο καθένας συμπληρώνει γράφοντας το δικό του! Οι χαρακτηρισμοί είναι κολακευτικοί για τον μεγαλομέτοχο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν εκπλήσσονται απ’ αυτή την προαναγγελία! Ξέρουν ότι θα το κάνει!
Τι να αμφισβητήσεις εξάλλου μετά από τόσα χρόνια;
1) Την ΠΑΕ την έσωσε.
2) Έχει βάλει 78 εκατομμύρια και σε λίγους μήνες θα φθάσει τα 93
3) Την ομάδα την έχει ανεβάσει επίπεδο με το ρόστερ που διαθέτει και την οργάνωση μέσα από την οποία λειτουργεί
4) Τα χρέη προς το δημόσιο τα τελείωσε για πλάκα
5) Κατέκτησε έναν τίτλο
6) Καθάρισε σε μεγάλο βαθμό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο, «επιστρέφοντας» τις Κυριακές στους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.
Μετά από όλα αυτά, ποιος να αμφισβητήσει τη διάθεσή του να φτιάξει τη νέα Τούμπα και να βάλει γι’ αυτό άλλα 60 εκατομμύρια ευρώ;
Αυτό που πλέον μένει να συζητηθεί, είναι αν πρέπει να γίνει ένα γήπεδο από την αρχή με γκρέμισμα του υπάρχοντος, ή αν πρέπει να κατασκευαστεί σταδιακά, κερκίδα προς κερκίδα. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το 2020 μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει ένα ολοκαίνουριο γήπεδο, έξι-εφτά χιλιάδων θέσεων μεγαλύτερο από το σημερινό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.