Με τρία σφυρίγματα η ισοβαθμία AEΚ-Ολυμπιακού έγινε -5!

Με τρία σφυρίγματα η ισοβαθμία AEΚ-Ολυμπιακού έγινε -5!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta πώς ο Ολυμπιακός έχει μείνει πέντε πόντους πίσω από την κορυφή μέσα τρεις κραυγαλέα λανθασμένα αποφάσεις.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Τα αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού είναι δεδομένα και ουδείς τα έχει κρύψει-άλλωστε, και να ήθελε δεν θα μπορούσε!...

Όμως, και με αυτή την εικόνα που έχει η ομάδα σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός δικαιούνταν και θα έπρεπε να είναι σε διαφορετική θέση στη βαθμολογία. Ισόβαθμος με την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση, ένα πόντο πίσω από τον ΠΑΟΚ!

Τι εννοώ;

Πολύ απλά, είναι μίνιμουμ τρεις οι βαθμοί που στις έξι πρώτες αγωνιστικές έχει στερήσει η διαιτησία από τον Ολυμπιακό. Βάλτε και δύο που έχει κερδίσει η ΑΕΚ από υπέρ της σοβαρή λανθασμένη απόφαση και τώρα οι δυο ομάδες θα ήταν ισόβαθμες…

Και αναφέρομαι μόνο στις «χοντρές» περιπτώσεις διαιτητικών λαθών, μόνο σε αλλοίωση αποτελεσμάτων: στο πέναλτι (χέρι κι αποβολή του Λισγάρα) που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού ο Καλογερόπουλος στην Ξάνθη μόλις στο 10’ (τελικό αποτέλεσμα 1-1), στο πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο Βάτσιος υπέρ της ΑΕΚ στο παιχνίδι της με τη Λαμία στο Περιστέρι (τελικό 1-0) και στο εξόφθαλμο πέναλτι πάνω στον Σεμπά, που δεν έδωσε υπέρ του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ο Αρετόπουλος (τελικό 0-1).

Για όσους δεν το διάβασαν: στην τελευταία συγκέντρωση των διαιτητών, οι δύο πιο χαρακτηριστικές φάσεις λανθασμένων αποφάσεων που τους έδειξε ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέϊρα ήταν ακριβώς του Καλογερόπουλου και του Βάτσιου-και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική έκανε αυτό που έκανε ο Αρετόπουλος...

Έτσι, με τρία λανθασμένα σφυρίγματα έχει αλλάξει σε επίπεδο κορυφής όλο το πρωτάθλημα, από το πρώτο κιόλας πέμπτο του (έξι αγωνιστικές στις 30). Αντί Ολυμπιακός κι ΑΕΚ να έχουν από 11 πόντους, έχει η ΑΕΚ 13 κι ο Ολυμπιακός 8.

Επαναλαμβάνω, χωρίς να «μετράμε» τα «άλλα» λάθη που γίνονται συνεχώς εις βάρος του Ολυμπιακού σε κάθε παιχνίδι. Π.χ. την Κυριακή ήταν κραυγαλέο σφάλμα για τον Αρετόπουλο να μην αποβάλλει τον Κυβρακίδη στο 61’. Ενώ πράγματι έβγαζε κίτρινες κάρτες σε όλους τους παίκτες του Ατρόμητου, όταν έπρεπε να τους βγάλει, την στιγμή που όφειλε να δείξει την δεύτερη κίτρινη δεν το έκανε…Αλλά τι να συζητάμε: για όποιον πρόσεξε, σφύριζε φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού κι έβαζε το τείχος του Ατρόμητου στην κανονική απόσταση κι αντίθετα, κέρδιζε φάουλ ο Ατρόμητος κι έβαζε το τείχος του Ολυμπιακού πιο μακριά…

Και μην πει κανείς για το πέναλτι στο 94' με τον Αστέρα. Πέναλτι ήταν του Ιγκλέσιας όπως το είχε πει κι ο Περικλής Βασιλάκης στην Αθλητική Κυριακή-με τα δυο χέρια στον αέρα, σαν να έπαιζε χάντμπολ πήγε ο παίκτης του Αστέρα να διώξει την μπάλα σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Παρεμπιπτόντως, για τη φάση του πέναλτι υπέρ του Σεμπά, υπήρξε μία φοβερή ομοφωνία όλων των «ειδικών»: Βασιλάκης, Βαρούχας, Μιντιούρης, Τσίκινης, όλοι είπαν ξεκάθαρα ότι ήταν πέναλτι!...Ο δε Βασιλάκης έκανε και μία πολύ εύστοχη παρατήρηση: ότι η φάση έγινε στα δύο μέτρα μπροστά από τον Αρετόπουλο…Κι η φωτογραφία τα λέει όλα.

Πιο κοντά στη φάση που ο Μάντσον γκρέμισε τον Σεμπά δεν θα μπορούσε να είναι ο διεθνής διαιτητής…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.