Τι κάνει ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και τι χωρίς...

Τι κάνει ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και τι χωρίς...

Δημήτρης Τομαράς
Τι κάνει ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και τι χωρίς...

bet365

Το Gazzetta.gr βάζει κάτω όλα τα ματς του Ολυμπιακού φέτος και το τι κάνει όταν δεν αγωνίζεται ο Κώστας Φορτούνης αλλά και τι όταν παίζει ο αρχηγός του.
Σήκωσε πάλι πολλή συζήτηση το γεγονός πως ο Φορτούνης δεν ήταν στις επιλογές του προπονητικού επιτελείου με Ατρόμητο και κυρίως ότι δεν ήταν καν στην αποστολή. Και αυτό διότι υπάρχει μία διάχυτη άποψη και εκτίμηση πως ο "Φορτού" δεν πρέπει να βγαίνει από την ομάδα και ειδικά στο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει για τον διεθνή άσο ισχύει ότι για κάθε παίκτη. Όσο ποιοτικός και να είναι κανείς δεν έχει... συμβόλαιο με 11άδα και αποστολή και δεν θα πρέπει να έχει. Όσο παίζει καλά κάποιος και προσπαθεί επιβραβεύεται ανάλογα. Εάν όχι δεν γίνεται να αγωνίζεται διαρκώς. Ο Φορτούνης λοιπόν φέτος έχει 9 αναμετρήσεις με περισσότερα από 400 λεπτά συμμετοχής, 4 γκολ (1 στα προκριματικά του Champions League και 3 στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα 2 με πέναλτι) και 1 ασίστ (στα προκριματικά του Champions League).
ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΤΑΝ ΛΕΙΠΕΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Ο Φορτούνης προφανώς και έχει λείψει από κάποια ματς. Έχει ενδιαφέρον το τι γίνεται όταν δεν παίζει λοιπόν. Στο Παρτιζάν - Ολυμπιακός 1-3 ο εν λόγω άσος ήταν εκτός. Αν και υπολογιζόταν για βασικός λόγω στομαχικών διαταραχών δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Off ήταν και από το ματς πρωταθλήματος με Αστέρα Τρίπολης (1-1), το ντέρμπι και την ήττα με 3-2 από την ΑΕΚ και το 0-1 από τον Ατρόμητο στο Φάληρο. Κατά τα άλλα έπαιξε λίγο στα δύο νικηφόρα ματς με Ριέκα. Επίσης και η συνύπαρξή του με Μάριν ως επί το πλείστον δεν... περπάτησε στον αγωνιστικό χώρο.
ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
Στην φάση των ομίλων του Champions League με Σπόρτινγκ και Γιουβέντους ο Φορτούνης δεν βοήθησε παρά ελάχιστα. Έβγαλε 45 λεπτά ως αρχηγός με την Σπόρτινγκ και 13 λεπτά με Γιουβέντους με κακή εικόνα. Είχε προηγηθεί βέβαια στην Ευρώπη και τα προκριματικά 1 γκολ με Παρτιζάν και 1 ασίστ με Ριέκα. Στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ στην Super League Σουρωτή είχε 2 γκολ, με Λαμία ακόμα 1 και ενώ έπαιξε 76 λεπτά στο 1-1 με την Ξάνθη. Επίσης είχε 1 ασίστ στο Κύπελλο και το 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες (σ.σ. σε Ελλάδα και Ευρώπη), δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Με άλλα λόγια σε τέσσερα ματς ο Ολυμπιακός δεν πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε με τον Φορτούνη να αγωνίζεται. Στο πρωτάθλημα πάντως συνήθως όταν έπαιζε ο Ολυμπιακός έπαιρνε αποτέλεσμα.
Η ΜΠΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ
Ένα βασικό στοιχείο συζήτησης για τον φετινό Ολυμπιακό είναι το κομμάτι της προσωπικότητας. Το εάν έχει ή όχι αρκετούς παίκτες με προσωπικότητα. Η μπάλα θέλει και δυνατό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Μιλάμε δηλαδή για παίκτες επιπέδου και προσωπικότητας σαν τον Οτζίτζα Οφόε, που ξεχωρίζει για τα καλά από την πρώτη στιγμή. Ο Φορτούνης έχει αναλάβει ρόλο αρχηγού και ηγέτη σε μία δύσκολη και κομβική περίοδο από αγωνιστικής πλευράς διότι η ομάδα δεν παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και έχει μείνει πίσω. Υπάρχουν λοιπόν και ερωτήματα. Μπορεί να τον σηκώσει στην παρούσα φάση στους ώμους του αυτόν τον ρόλο; Είναι σε θέση; Η μέχρι τώρα συνολική εικόνα του δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του και της αξίας του. Σαν να αδικεί τον εαυτό του. Δεδομένα είναι σε θέση να δώσει πολλά παραπάνω. Μένει να φανεί εάν η συνέχεια είναι διαφορετική ή όχι και απομένει φυσικά να διαπιστωθεί και η διαχείρισή του στο προσεχές διάστημα... Τώρα είναι η στιγμή να δείξει ο Φορτούνης ότι μπορεί να ηγηθεί στην... αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός εξάλλου έχει ανάγκη έναν πολύ καλό Φορτούνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα