Μήπως είδατε ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ , ΠΑΟΚ; Γιατί εγώ τους ψάχνω!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Μήπως είδατε ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ , ΠΑΟΚ; Γιατί εγώ τους ψάχνω!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τους «μεγάλους» της Super League μετά και τη συμπλήρωση της 6ης αγωνιστικής.

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Αν το ζητούμενο ήταν το πρωτάθλημα μας να γίνει απλά αμφίρροπο , τότε ναι , βρισκόμαστε σίγουρα στον σωστό δρόμο. Φέτος μετά από πολλά χρόνια ο πρωταθλητής δεν θα πανηγυρίσει κατάκτηση τίτλου από τα τέλη του Οκτωβρίου.

Γι’ αυτό μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι.

Το γεγονός αυτό , δίχως άλλο, αποτελεί μια πρόοδο. Το πρωτάθλημα στον αυτόματο με μια ομάδα μόνιμα στην κορυφή και τις υπόλοιπες να βολοδέρνουν από την δεύτερη θέση και κάτω, αποτελεί όπως όλα δείχνουν , παρελθόν.

Μακάρι τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει και μακρινό παρελθόν , αλλά αυτό είναι μια εκτίμηση για την οποία πρέπει να περιμένουμε και να μην βιαστούμε να την κατοχυρώσουμε ως δεδομένο.

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στην 6η αγωνιστική , όπου οι εναλλαγές συναισθημάτων παραμένουν έντονες οι δε εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Λαμπρά! Το αμφίρροπο το κατακτήσαμε και εύχομαι ειλικρινά η μάχη του τίτλου να παραμείνει ανοιχτή μέχρι τέλους , αλλά αν το ζητούμενο είναι και η αγωνιστική ποιότητα των ομάδων , βασικό στοιχείο παραγωγής θεάματος , τότε οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι έχουμε στην κυριολεξία ολόκληρο βουνό, να ανεβούμε , τύπου Έβερεστ και βάλε!

Σημείο αναφοράς αλλά και γραφής για την ποιοτική αναβάθμιση ενός πρωταθλήματος , παντού και πάντα , αποτελούν οι μεγάλοι σύλλογοι. Σωστότερα, οι οικονομικά ισχυροί σύλλογοι , γιατί με τους «μεγάλους» θα μπλέξουμε , αφού ως γνωστόν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα μπάτζετ είναι αυτά που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Στον δικό μας ζωτικό ποδοσφαιρικό χώρο καλό είναι να αντιληφθούμε πως οι ισχυροί οικονομικά σύλλογοι δεν είναι πλέον πολλοί, σε σύγκριση μάλιστα με το πρόσφατο παρελθόν.

Τέσσερεις ομάδες όλες κι όλες. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός να μείνει μέσα στις τέσσερις οικονομικά ισχυρές ομάδες και να μην μπει σε περιπέτειες. Δεν έχει περιθώρια για περαιτέρω απώλειες σημαντικών ομάδων , το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνεπώς μας έχουν μείνει τρείς ομάδες από την Μητρόπολη και μια από την Θεσσαλονίκη δηλαδή από την περιφέρεια.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον ΑΡΗΣ, Ηρακλής που κάποτε υπήρξαν ισχυροί οικονομικά, ούτε ο ΟΦΗ , ακόμα και η Λάρισα οι οποία κατακτούσε τίτλους στο παρελθόν , τώρα αγωνίζεται για την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Άλλο είναι να έχεις 7-8 ομάδες πρώτης γραμμής με την δυναμική του κόσμου να ακολουθεί και την προοπτική να «μεγαλώσουν» ακόμα περισσότερο και άλλο τέσσερις. Ζούμε την απόλυτη συρρίκνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου όσον αφορά την εκπροσώπηση του σε επίπεδο δυναμικής , αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα το οποίο οφείλουν να ανοίξουν πρωτίστως οι καθ’ ύλη αρμόδιοι.

Το θέμα είναι ότι οι τέσσερεις ισχυροί δεν παράγουν ποιότητα!

Θα ξεκινήσω με την σειρά τέλεσης των παιχνιδιών. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον ΠΑΣ και κέρδισε. Σίγουρα Πράσινοι είναι η μόνη ομάδα κορυφής η οποία έχει το δικαίωμα να επικαλεσθεί δικαιολογίες κάθε τύπου.

Η ομάδα δεν ενισχύθηκε όσο έπρεπε , ζει σε καθεστώς οικονομικές αβεβαιότητας σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Ο κόσμος στηρίζει και εύχομαι να συνεχίσει να το κάνει με την ευπρέπεια που πάντα διέκρινε το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών του Παναθηναϊκού. Το τριφύλλι κέρδισε το Σάββατο με την φανέλα , όπως έλεγαν και οι παλιοί.

Αλλά δεν αποτελεί κριτήριο για τον ισχυρισμό μου το ματς ειδικών συνθηκών με τα Γιάννενα.

Η ποιότητα στο ρόστερ αλλά και στην απόδοση της ομάδας είναι εδώ και καιρό το ζητούμενο για τους Πράσινους. Ο ΠΑΟΚ ακολούθησε παίζοντας στην Λάρισα. Πόνεσαν τα μάτια μας για περίπου δυο ώρες.

Απέναντι μάλιστα σε μια Λάρισα αναιμική. Τσίμιροτ –Λέοβατς και πάλι Τσίμιροτ με Λέοβατς. Ο Δικέφαλος αδυνατούσε να αλλάξει δυο μπάλες της προκοπής. Μην μου πείτε ότι το φαινόμενο ήταν παροδικό.

Βασική προϋπόθεση της ποιότητας είναι η διάρκεια και η διάρκεια υψηλής απόδοσης για τον ΠΑΟΚ απουσιάζει εδώ και χρόνια. Μόνο πέρσι με τον Ίβιτς κάτι πήγε να διορθώσει.

Εκτός αν στον Δικέφαλο πιστεύουν ότι και φέτος μπορούν να δουλέψουν με την πεπατημένη των περασμένων χρόνων. Τα φορτώνουμε όλα στον προπονητή και πάμε παρακάτω!

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Ατρόμητο. Έχασε δίκαια. Όχι γιατί ο Ατρόμητος έπαιξε μπαλάρα. Οι Περιστεριώτες αγωνίστηκαν , τόσο-όσο για να μην χάσουν και τελικά…κέρδισαν. Και σ’ αυτό το παιχνίδι η χρήση κολλύριου για τα μάτια υπήρξε απαραίτητη.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι οι ερυθρόλευκοι περίμεναν τα πολλά από τους λίγους , χωρίς νεύρο , χωρίς διάθεση, χωρίς αρχή μέση και τέλος. Το μενού έκλεισε με το γεύμα της Τρίπολης το βράδυ. Γεύμα ανάλατο , άγευστο , κακομαγειρεμένο.

Ούτε εκεί είδαμε τον Αστέρα να κλείνει την ψαλίδα παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Με το ζόρι η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Για την απόδοση της Ένωσης τα είπε όλα ο κόουτς Χιμένεθ με την δήλωση περί ντροπής.

Σε μια ΑΕΚ που τα προεόρτια και οι υπερβολές για τις επιδόσεις της ομάδας ξεκίνησαν νωρίς. Ποιότητα πάντως η ΑΕΚ ανεξάρτητα των αποτελεσμάτων , δεν έχει καταθέσει ακόμα στον αγωνιστικό χώρο.

Και αναφέρομαι σ’ αυτό γιατί η Ένωση παραδοσιακά , όταν έπαιζε μπάλα δεν την χαίρονταν μόνο οι οπαδοί της , αλλά όλη η ποδοσφαιρική επικράτεια. Επαναλαμβάνω δεν αποτελεί κριτήριο, για την παντελή έλλειψη ποιότητας , η απόδοση των πρωτοκλασάτων ομάδων την τελευταία αγωνιστική , αλλά παρατεταμένη εδώ και χρόνια φθίνουσα πορεία της ποιότητας τους.

Γεγονός που κανονικά σε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων πρώτης γραμμής θα έπρεπε να μας ανησυχεί αν όχι και να μας φοβίζει για το μέλλον!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!