«Όνειρο μου να επιστρέψω στην ΑΕΚ» (video)

«Όνειρο μου να επιστρέψω στην ΑΕΚ» (video)

«Όνειρο μου να επιστρέψω στην ΑΕΚ» (video)

bet365

Ο Δημήτρης Φροξυλιάς, ο οποίος σκοράρει αφειδώς στη Σκωτία με την Νταμπάρτον μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έζησε αμούστακο παιδί στην ΑΕΚ, τη νέα του καριέρα στο Νησί,τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και την χαμένη ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι.

Χάβρη – Λοριάν με επιστροφή στοιχήματος*, αν καταλογιστεί πέναλτι. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο Δημήτρης Φροξυλιάς στην αφετηρία της καριέρας του έζησε πράγματα τα οποία οι περισσότεροι συνάδελφοι του ίσως να μην γευθούν ποτέ.

Σε ηλικία 16 ετών βρέθηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την «Ένωση».

Στα 17 του έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του «Δικεφάλου» που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό ματς (ΑΕΚ-Άντερλεχτ, 4/11/2010), ενώ καθιερώθηκε στις αποστολές των «κιτρινόμαυρων» πριν καν ενηλικιωθεί.

Ένας τραυματισμός στους κοιλιακούς είχε ως συνέπεια να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έναν χρόνο και να χρειαστεί να κάνει restart στην καριέρα του επί κυπριακού εδάφους.

Δεν το έβαλε όμως κάτω και με εφαλτήριο την Μεγαλόνησο στα 24 του βρέθηκε στην Σκωτία και συγκεκριμένα στην Νταμπάρτον που μετέχει στην Championship κατηγορία.

O Φροξυλιάς από το πρώτο του παιχνίδι με τους «Sons» κάνει την διαφορά με την απόδοση του έχοντας σκοράρει τρία γκολ σε πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ έχει γίνει ήδη ήρωας για τους οπαδούς της Νταμπάρτον και δικαιολογημένα ονειρεύεται μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο Φροξυλιάς μίλησε στο gazzetta.gr για τα γκολ που πετυχαίνει στη Σκωτία, την εμπειρία του στην ΑΕΚ, τον σοβαρό τραυματισμό του, τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά και την χαμένη ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι.

«Είμαι στην καλύτερη φάση της καριέρας μου. Νιώθω πιο ώριμος ποδοσφαιρικά, αλλά και πιο έτοιμος. Δεν μου έκατσε όπως θα ήθελα η Ελλάδα. Ξεκίνησα καλά στην ΑΕΚ όμως ένας τραυματισμός στους κοιλιακούς που με οδήγησε στο χειρουργείο είχε ως αποτέλεσμα να μείνω πίσω. Έπαθα υποτροπή και έτσι έχασα έναν χρόνο. Πήγα στον Απόλλωνα Λεμεσού ξεκινώντας μια νέα καριέρα στην Κύπρο».

Κάθε εμπόδιο για καλό λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο Φροξυλιάς αρχικά δοκιμάστηκε στην Ντανφέρμλιν, αλλά έμελλε να υπογράψει συμβόλαιο στην Νταμπάρτον, όπου έχει ήδη σκοράρει τρία γκολ.

«Στη Σκωτία βρέθηκα με την βοήθεια του φίλου μου Στέλιου Δημητρίου που αγωνίζεται στη Σεν Μίρεν και ενός μάνατζερ.

Αρχικά δοκιμάστηκα στην Ντανφέρμλιν. Ο κόουτς της Ντανφέρμλιν μίλησε με πολύ καλά λόγια για την αξία μου μολονότι είμαι περισσότερο δεκάρι και όχι εξτρέμ που ήθελε ο σύλλογος.

Επιπρόσθετα ήταν αργά και το ρόστερ είχε κλείσει. Στη συνέχεια προέκυψε η Νταμπάρτον. Έκανε δύο προπονήσεις και ο κόουτς εισηγήθηκε την απόκτηση μου αν και σε αυτή την περίπτωση είχε κλείσει το μπάτζετ της ομάδας. Ευτυχώς πάω καλά τόσο εγώ, όσο και η ομάδα».

Οι οπαδοί της Νταμπάρτον έχουν ήδη αγαπήσει τον 24χρονο επιθετικό.

«Αγαπούν πολύ οι Σκωτσέζοι το ποδόσφαιρο. Έρχονται οπαδοί άλλης ομάδας και μας ζητούν φωτογραφίες. Μας βλέπουν σαν είδωλα. Τα γκολ που πέτυχα με την Νταμπάρτον, αλλά και το πάθος που βλέπουν πως έχω για την ομάδα έχει αναγνωριστεί για αυτό και με υποστηρίζει ο κόσμος. Το πρωτάθλημα εδώ στηρίζεται κυρίως στη δύναμη. Οι ρυθμοί είναι πολύ υψηλοί και απαιτητικοί. Δεν θα δεις τίκι-τάκα, αλλά υπάρχει τακτική. Είναι πιο πολύ physical».

Ο Φροξυλιάς έχοντας προσαρμοστεί άμεσα στη Σκωτία θέλει να χτίσει την καριέρα του στο «Νησί» δίχως να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα.

«Στόχος μου είναι να μείνω στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε πρόκειται για την Σκωτία ή την Αγγλία. Ποτέ δεν έβαζα προτεραιότητα τα λεφτά. Στόχος είναι να χτίσω την καριέρα μου εδώ. Δεν θα έλεγα όχι όμως εάν μου ερχόταν πρόταση από την Ελλάδα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει. Για την ώρα είμαι χαρούμενος και απολαμβάνω κάθε στιγμή την παρουσία μου στην ομάδα».

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν εκείνος που διέγνωσε το ταλέντο του, προωθώντας τον σε ηλικία μόλις 16 ετών στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ.

«Στην ΑΕΚ ήρθα σε ηλικία 15 ετών και την αμέσως επόμενη χρονιά έπειτα από εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκα στην πρώτη ομάδα. Από τα 16 μου μέχρι τα 19 έμεινα στην ΑΕΚ. Ήταν μια τεράστια εμπειρία έχοντας για συμπαίκτες τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο και Σκόκο.

Ήταν καλές εποχές για την ομάδα, αν και δύσκολες οικονομικά. Ήταν κάτι τρομερό για μένα αφού έγινα ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ σε ευρωπαϊκό ματς».

Συμπτωματικά με τον νυν τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ ο Φροξυλιάς πήρε ευκαιρίες φτάνοντας στο σημείο να αγωνιστεί σε ματς για το Europa League, όντας 17 ετών.

«Ο Μανόλο Χιμένεθ με έπαιρνε στην αποστολή κάτι που επίσης ήταν μεγάλη υπόθεση για ένα νέο παιδί. Με βοήθησε πολύ. Ένα παιδί 15-16 ετών δύσκολα ζει αυτές τις εμπειρίες. Ταξίδεψα στο εξωτερικό με την ΑΕΚ, ενώ με πήρε σε αποστολές στο ελληνικό πρωτάθλημα για παράδειγμα ήμουν στην Τούμπα. Ο τραυματισμός δυστυχώς με άφησε πίσω, αλλά μέσω της ΑΕΚ έφτιαξα ένα καλό βιογραφικό που με βοήθησε στη συνέχεια.

Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές όμως ο Χιμένεθ ήταν από τους καλύτερους. Είναι ο κατάλληλος για το τι ζητάει κάθε παίκτης. Ως Ισπανός του αρέσει η μπάλα να είναι κάτω και δίνει σημασία στην κατοχή. Οι προπονήσεις με τον Χιμένεθ είναι ευχάριστες, αλλά και παράλληλα δυνατές. Είναι ένας έξυπνος κόουτς και βλέπουμε πόσα καλά πηγαίνει φέρος η ΑΕΚ. Δεν γίνεται όμως να κερδίζει συνεχώς».

Η ΑΕΚ πάντα βρίσκεται στην καρδιά του πρώην παίκτη του Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος δεν κρύβει την επιθυμία να επιστρέψει εάν του δοθεί η ευκαιρία στην «Ένωση».

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην ΑΕΚ τους οποίους γνωρίζω και εξακολουθούν να εργάζονται στην ομάδα. Θα ήθελα να τους ευχηθώ τα καλύτερα και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έκαναν για μένα. Ελπίζω η ΑΕΚ να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πρόκειται για την ομάδα την οποία παρακολουθώ από μικρό παιδί και υποστηρίζω. Ελπίζω στο μέλλον να επιστρέφω και να φορέσω ξανά τη φανέλα της».

Ο Φροξυλιάς αποκάλυψε στο gazzetta.gr πως σε ηλικία 13 υπέγραψε στην Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο λόγω των απαιτήσεων του ΑΠΟΕΛ αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

«Είχα πάει στη Μάντσεστερ Σίτι σε ηλικία 13 ετών και μάλιστα υπέγραψα. Σε ηλικία 10 ετών βρισκόμουν στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και με είδαν από την Σίτι σε ένα τουρνουά. Αρχικά πήγα για μια εβδομάδα και τελικά έμεινε για έξι εβδομάδες υπογράφοντας. Ο ΑΠΟΕΛ όμως δεν έδινε τα χαρτιά μου για τα 'εκπαιδευτικά' όπως τα λέγαμε τότε και έτσι δεν έμεινα. Ζητούσαν πολλά χρήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου κοπούν τα φτερά. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία».

Δείτε τον Δημήτρη Φροξυλιά να σκοράρει με τη φανέλα της Νταμπάρτον...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα