O Παναθηναϊκός όπως πρέπει να είναι!

O Παναθηναϊκός όπως πρέπει να είναι!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Παναθηναϊκός όπως πρέπει να είναι!

bet365

Ένα γεμάτο γήπεδο, μία αύρα συσπείρωσης, δύο στιγμές ανατριχίλας και μία ομάδα που από το τέταρτο είχε... καθαρίσει τον ΠΑΣ. Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για ένα όμορφο απόγευμα στην Λεωφόρο.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Η Λεωφόρος γέμισε, ο κόσμος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως αυτός δεν πρόκειται να αφήσει τον Παναθηναϊκό στην μοίρα του όπως αποφάσισε να πράξει ο... παρκαδόρος νούμερο2 από το Φάληρο και τα απογεύματα γεμάτα υγεία στον ναό του «τριφυλλιού» μαζί με την συσπείρωση και την ενότητα επέστρεψαν! Κόντρα στον ΠΑΣ είδαμε τον Παναθηναϊκό όπως πρέπει να είναι κάθε Κυριακή, εντός και εκτός γηπέδου, με κυριαρχική εικόνα πάνω στο χορτάρι και πάρτι μέχρι τέλους στις κερκίδες.

Σε λιγότερο από ένα τέταρτο, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πήρε... πάσα από το εξαιρετικά αγαπησιάρικο κλίμα στις κερκίδες και έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή από το 13'! Το γκολ του Χίλιεμαρκ και εκείνο του Μολίνς με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσαν από νωρίς το 2-0 και ο Παναθηναϊκός στην συνέχεια του ματς διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα νίκης που «έχτισε» από το γεμάτο ουσία ξεκίνημά του στο ματς. Ήταν σοβαρός ανασταλτικά, έφτιαξε φάσεις για να βρει περισσότερα τέρματα αλλά δεν είχε τις επιλογές που έπρεπε για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό ένα παιχνίδι «πήγε»... δεξιά στον Παναθηναϊκό από την αρχή, κάτι που το έχουν μεγάλη ανάγκη οι ομάδες που «χτίζονται» κατά την διάρκεια της σεζόν. Ας όψονται τα «εγκλήματα» του καλοκαιριού και οι σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού με απόλυτη ευθύνη του Αλαφούζου, τις οποίες πλήρωσε για τα καλά η ομάδα. Όπως και το «ξήλωμα» του περυσινού κορμού...

Ο Έλληνας τεχνικός άφησε στο... ντουλάπι το 4-4-1-1 και επιστράτευσε το 4-3-3 ή καλύτερα 4-3-2-1, καθώς τόσο ο Άλτμαν από αριστερά όσο και ο Βιγιαφάνιες από δεξιά πλαισίωναν τον Μολίνς και δεν ήταν στην ίδια ευθεία με τον Σουηδό επιθετικό. Ο Σιλά έπαιξε καθαρό «6άρι», έχοντας μπροστά του Κουρμπέλη και Χίλιεμαρκ. Ο Σκανδιναβός μέσος ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός, έβγαλε μπόλικη ποιότητα με την μπάλα στα πόδια και όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερος γίνεται. Από κοντά σε απόδοση και ο Σιλά, με τον θηριώδη αμυντικό μέσο να κερδίζει σχεδόν μάθε μάχη στην μεσαία γραμμή και να έχει σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις. Επιτέλους ο Παναθηναϊκός ξαναέπαιξε με κανονικό δεξί μπακ στην ενδεκάδα, με την επιστροφή του κεφάτου Κουλιμπαλί αντί του ανύπαρκτου μέχρι στιγμής Γιόχανσον.

Πάμε τώρα και στα εξωαγωνιστικά...

Τι Λεωφόρος ήταν αυτή! Τι αγάπη που έβγαλε για το τριφύλλι ο κόσμος, τι στιγμές ανατραχίλας ζήσαμε απόψε στο «Απόστολος Νικολαϊδης»! Μία στην αρχή και μία στο φινάλε. Η μία με το «τον ΠΑΟ μου τον αγαπώ» που τραγουδήθηκε από όλους την ώρα που οι έντεκα με τις πράσινες φανέλες έδιναν όρκο νίκης και η δεύτερη στο τέλος με το «εμείς θα σε κρατήσουμε Παναθηναϊκέ»! Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Παναθηναϊκός υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει γιατί όσα και αν έχει περάσει όλο αυτά τα χρόνια, υπάρχει κόσμος που ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα, για αυτή την ιδέα και ποτέ δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψει!

Αυτή η Λεωφόρος είναι το καλύτερο «μήνυμα» για την συνέχεια! Για τους παίκτες που βλέπουν ότι δεν είναι μόνοι τους, για τον Μαρίνο που είδε μπροστά του ένα κίνητρο παραμονής στον πάγκο και φυσικά για όσους έχουν την καρδιά, την ψυχή και τις... κοχόνες να βγουν μπροστά τούτη την στιγμή να συσπειρώσουν ακόμη περισσότερο τον οργανισμό και να σώσουν τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα! Με ένα ξεκάθαρο πλάνο οικονομικής εξυγίανσης, με ένα ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό project και όχι με «φωτοβολίδες» για την λεζάντα και μόνο.

Καλή η σημερινή γιορτή, ωραίο το απόγευμα στην Λεωφόρο, όμως από αύριο ξεκινούν και πάλι τα προβλήματα επιβίωσης, η αναζήτηση χρημάτων για να μην «σκάσει» η ομάδα μέσα στον Δεκέμβρη. Μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.