Το 6-6-0 της Γιουβέντους στο σπίτι της, αλλά κι η πρώτη της...

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το 6-6-0 της Γιουβέντους στο σπίτι της, αλλά κι η πρώτη της...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta τη δική του ανάλυση ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού στη Γιουβέντους.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Εμενίκε σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Για να μην κοροϊδευόμαστε, οι περισσότεροι φοβούνται απόψε ότι ο Ολυμπιακός μπορει να πάθει χοντρή νίλα στο σπίτι της Γιουβέντους. Δεδομένης της δικής του αγωνιστικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τη φόρμα των Ιταλών στο δικό τους πρωτάθλημα (αλλά και το παρελθόν...).

Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάξει να παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στήριγμα του παιχνιδιού για να πάρει ό,τι καλύτερο μπορεί. Από ένα αποτέλεσμα, έως ψυχολογία από μία καλή εμφάνιση. Παίζει 18η φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ κι οφείλει να παίξει ανάλογα, ως μία ομάδα ανταγωνιστική σε αυτό το υψηλό επίπεδο.

Το ότι η Γιουβέντους είναι και καλύτερη ομάδα και από καλύτερο πρωτάθλημα και σε καλύτερη κατάσταση δεν αμφισβητούνται. Αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να δώσει τη μάχη του. Όπως είχε κάνει ακριβώς πριν τρία χρόνια όταν παρότι έχανε γρήγορα 0-1 στη Γιουβέντους, όχι μόνο ισοφάρισε, αλλά και προηγήθηκε 2-1, για να υποκύψει στο τέλος χάνοντας με 2-3, με ψηλά το κεφάλι.

Κι έχει νομίζω ενδιαφέρον να κάνουμε μία ανάλυση των αποτελεσμάτων της Γιουβέντους στο γήπεδο της κατά τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Π.χ. ναι, η Γιουβέντους είναι ανίκητη εντός έδρας στη φάση των ομίλων: αήττητη από τις 8 Δεκεμβρίου του μακρινού 2009 και το 1-4 από την Μπάγερν. Όμως, ας δούμε τι ακριβώς έχει κάνει την τελευταία τριετία, με Αλέγκρι στον πάγκο, ώστε να έχουμε πιο σφαιρική άποψη.

Πέρσι…

Με Σεβίλλη 0-0, με Λιόν 1-1 και με Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0

Πρόπερσι…

Με Σεβίλλη 2-0, Γκλάντμπαχ 0-0 και με Μάντσεστερ Σίτι 1-0

Το 2014…

Με Μάλμε 2-0, με Ολυμπιακό 3-2 και με Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Άρα, πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε εννιά αγώνες. Με πιο μεγάλο σκορ το 2-0.

Πάμε και στην τελευταία σεζόν του Κόντε στον πάγκο της, το 2013: Με Γαλατασαράϊ 2-2, με Ρεάλ 2-2 και με Κοπεγχάγη 3-1. Πάλι στο ίδιο μήκος κύματος.

Η προηγούμενη δηλαδή τετραετία της μας δίνει έξι νίκες και έξι ισοπαλίες στους 12 αγώνες της μέσα στο Τορίνο στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και μεγαλύτερες σε σκορ νίκες 3-1 και 2-0 επί Κοπεγχάγης, Μάλμε και Ζάγκρεμπ.

Είμαι υποχρεωμένος, όμως, να βάλω κι άλλη μία παράμετρο πάνω στο τραπέζι: φέτος είναι η πρώτη φορά που η Γιουβέντους ξεκινάει με ήττα (0-3 εκτός έδρας από την Μπαρτσελόνα) τη φάση των ομίλων. Και συνεπώς χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, κάτι που την κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Οι άλλες μη νικηφόρες πρεμιέρες της στην προηγούμενη τετραετία ήταν το 1-1 στην Κοπεγχάγη το 2013 (ακολούθησε 2-2 εντός έδρας με τη Γαλατά) και το 0-0 πέρσι με τη Σεβίλλη (ακολούθησε 4-0 στο Ζάγκρεμπ).

Ας δώσει λοιπόν τη μάχη του ο Ολυμπιακός, ας κάνει το καθήκον του και ας περιμένουμε το αποτέλεσμα, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν απλά και μόνο ξέροντας ότι υπάρχει μία γηπεδούχος ομάδα με εντελώς διαφορετικό μπάτζετ, αλλά και που δουλεύεται 3,5 χρόνια από τον ίδιο προπονητή και μία φιλοξενούμενη ομάδα που στο ίδιο διάστημα έχει αλλάξει οκτώ φορές προπονητή…

Μετράει, όμως, αυτό ακριβώς να δώσει τη μάχη από το 1’ έως το 95’.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.