Αριθμοί και στοιχεία από την 5η αγωνιστική (pics)

Gazzetta team
Αριθμοί και στοιχεία από την 5η αγωνιστική (pics)

bet365

Η πέμπτη αγωνιστική της Superleague Σουρωτή ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr επιχειρεί μια σύνοψη με τη βοήθεια των αριθμών και με στατιστικά που ξεχωρίζουν.

Με εξαίρεση την ανατροπή της ΑΕΚ στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό και τη νίκη της με 3-2 και την ήττα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, δύσκολα βρίσκει κάποιος άλλο αποτέλεσμα που να προκαλεί την «περιέργεια» του παρατηρητή.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που τραβούν τα βλέμματα πάνω τους, καθώς επίσης και παίκτες ή ομάδες που διακρίνονται ή υστερούν εμφανώς σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, με βάση την παρουσία τους ως τώρα.

Συγκεκριμένα:

- Μετρώντας τις τελικές προσπάθειες των αγώνων, βλέπει τον Πανιώνιο να ξεχωρίζει, έχοντας κόντρα στην ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη 21, με τις 14 να είναι εντός εστίας. Ο αριθμός στηρίζει νοηματικά και την άνετη επικράτηση των «κυανέρυθρων» με 4-0 επί των Θεσσαλών, ενώ επιβεβαιώνεται και στα συνολικά στατιστικά της Superleague ως τώρα, όπου ο «Ιστορικός» είναι 4ος σε τελικές (56/26 εντός), πίσω από ΠΑΟΚ (72), ΑΕΚ (68) και Ολυμπιακό (57).

Στον αντίποδα, ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στην Ξάνθη και ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ δημιούργησαν τις λιγότερες τελικές (4).

- Αναφορικά με τις κάρτες, στο ντέρμπι καταγράφηκε η «μερίδα του λέοντος», με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να βγάζει 8 κίτρινες και 2 κόκκινες σε παίκτες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Αντίθετα, στην αναμέτρηση μεταξύ Ατρόμητου και Λαμίας βγήκαν μόλις 2 κίτρινες.

- Στα λάθη, στην αγωνιστική ξεχώρισε ο Παναιτωλικός με 59, ενώ ως ομάδα ξεχωρίζει αρνητικά στη συγκεκριμένη κατηγορία στο πρωτάθλημα έως τώρα, όντας 6ος με 204 και πίσω από τον Παναθηναϊκό (251), τον Ολυμπιακό (228), την ΑΕΛ (226), τη Λαμία και τον Απόλλωνα (206).

Στο νικηφόρο για εκείνη ντέρμπι, η ΑΕΚ έκανε μόλις 26, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα σε αυτή την αγωνιστική, ενώ με 197 ως τώρα σε πέντε αγώνες είναι 10η στη σχετική λίστα.

Στους παίκτες, ο Νίκος Μαρινάκης του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναίκό έκανε 13 λάθη, ενώ φιγουράρει στην θέση της λίστας των παικτών στο φετινό πρωτάθλημα, με 28 σε 451' συμμετοχής.

- Στην κατηγορία με τις πάσες, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε 100 στην Τούμπα με τον ΠΑΣ, που άλλωστε φιγουράρει και στην πρώτη θέση της λίστας με όλες της ομάδες της Λίγκας, μετρώντας συνολικά 467. Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ ολοκλήρωσε μόλις 17, αν και στο πρωτάθλημα είναι δεύτερος πίσω από τους Θεσσαλονικείς με 407.

Από τους παίκτες, ξεχώρισε ο Τσίμιροτ (14), που πήρε την άτυπη πρωτιά.

- Στα κλεψίματα, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναδεικνύεται πάλι πρώτος σε αυτή την αγωνιστική με 32, ενώ και συνολικά στο πρωτάθλημα είναι δεύτερος στη λίστα με 121, πίσω μόνο από τον ΠΑΣ, που μέχρι την πέμπτη αγωνιστική έχει 122.

Από τους παίκτες, οι Χοσέ Μανουέλ Μουνάφο, Κάρλος Ζαμπράνο και Βαλάντης Κοζορώνης είχαν από 6 αυτό το Σαββατοκύριακο. Απ' αυτούς, μόνο ο Αργεντινός των Αρκάδων βρίσκεται στην πρώτη 20άδα της σχετικής λίστας (14ος).

- Τέλος, για τον παίκτη που ξεχώρισε, από άποψη στατιστικών σε αυτή την 5η αγωνιστική, το «βραβείο» πηγαίνει στον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός μέσος της Ένωσης εντυπωσίασε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με το μεστό παιχνίδι του, αποτελώντας για άλλη μια φορά σημείο αναφοράς στον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ. Σε 97' δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος, ενώ μέτρησε 8 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, 2 κλεψίματα και 6 κερδισμένα φάουλ, μη παραχωρώντας παράλληλα κανένα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ανατροπή του σκορ και τη νίκη της ομάδας του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα