Θα εκτεθεί και στον Μαρίνο ο Αλαφούζος;

Θα εκτεθεί και στον Μαρίνο ο Αλαφούζος;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Θα εκτεθεί και στον Μαρίνο ο Αλαφούζος;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την υποχρέωση του Γιάννη Αλαφούζου προς τον Μαρίνο Ουζουνίδη, το ξεκαθάρισμα που οφείλει να κάνει στον Έλληνα προπονητή για το μέλλον αυτής της χρονιάς και ένα υστερόγραφο για την «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Ο λόγος για τους άντρες είναι πράγμα ιερό. Και πρέπει να τον κρατάνε. Να τον τιμούν. Να μην λένε «προχώρα δεν θα έχουμε πρόβλημα, θα είμαι συνεπής» τον Ιούνιο και τρεις μήνες μετά να κάνουν... κωλοτούμπα και να σε αφήνουν ξεκρέμαστο να παλεύεις μόνος σου κόντρα σε όλους και σε όλα.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ρεάλ Σοσιεδάδ – Βαλένθια με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Αυτό, λοιπόν, οφείλει να πράξει και ο Γιάννης Αλαφούζος ως προς τα όσα είχε εγγυηθεί το καλοκαίρι στον Μαρίνο Ουζουνίδη για την εξέλιξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Μετά την εξώθηση σε παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου από τους επικίνδυνους, ανίδεους και ανίκανους υπαλλήλους της ΠΑΕ που το έπαιζαν «στελεχάρες» στην πλάτη του συλλόγου όλο αυτό το διάστημα, ο Έλληνας προπονητής ήταν έτοιμος να πάρει το καπελάκι του και να φύγει. Γιατί δεν το έκανε; Γιατί έμεινε και το πάλεψε, παίρνοντας ένα τεράστιο ρίσκο;

Γιατί έλαβε ρητές εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις, τις οποίες και πίστεψε, στα ραντεβού που έγιναν στο γραφείο του μεγαλομετόχου στο ΣΚΑΪ ότι μετά την μείωση του μπάτζετ, η διοίκηση του συλλόγου θα είναι σωστή με τις οικονομικές της υποχρεώσεις και δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις και νέα προβλήματα στο εσωτερικό της ομάδας με αφορμή τα λεφτά.

Η δήλωση αποχώρησης του Αλαφούζου έβαλε ξανά... ωρολογιακή βόμβα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, καθώς ο απερχόμενος μεγαλομέτοχος δεν είπε ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα. Δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει με το μπάτζετ αυτής της χρονιάς και είναι λογικό η αβεβαιότητα να «σκέπασε» το Κορωπί, παρά το γεγονός πως αυτό δεν δικαιολογεί στο απόλυτο εμφανίσεις όπως η χθεσινή στο Αγρίνιο.

Ο Μαρίνος που ζει και αναπνέει μέσα στην ομάδα έχει διαπιστώσει το κλίμα που επικρατεί και για αυτό μετά το τέλος του παιχνιδιού, έστρεψε το βλέμμα όλων εκεί που έπρεπε! Δεν είναι η δουλειά του να το κάνει αλλά δεν υπάρχει άλλος. Για αυτό και αν φύγει τούτη την στιγμή(δεν το σκέφτεται για την ώρα) ο Παναθηναϊκός θα βαρέσει αγωνιστικό... κανόνι μια και καλή.

Δεν έψαξε δικαιολογίες για την εμφάνιση, την αλήθεια είπε, βλέποντας το κακό να έρχεται και να είναι μεγαλύτερο από μια ήττα στο Αγρίνιο. Δύο ολόκληρες ημέρες είχε τους παίκτες πάνω από το κεφάλι του, να ρωτούν τι συμβαίνει, να θέλουν να μάθουν αν είναι... φευγάτοι ενόψει Ιανουαρίου, αν θα ξαναπληρωθούν. Αυτές οι καταστάσεις δεν ειναι φυσιολογικές και ο Μαρίνος είναι προπονητής, όχι παράγοντας του κλαμπ. Τι να τους πει; Τι να τους απαντήσει;

Οι υποσχέσεις του καλοκαιριού... πάλιωσαν. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εκτεθεί στα μάτια του κόσμου του Παναθηναϊκού για μια σειρά από πράξεις και αποφάσεις, με αποκορύφωμα την συμμαχία με τον απόλυτο εχθρό. Θα εκτεθεί και στον Μαρίνο, θα του πει «είπα-ξείπα», θα αφήσει την ομάδα αβοήθητη με πορεία προς τα βράχια; Θα καταφέρει να το κάνει κι αυτό;

Υ.Γ1: Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι ο μοναδικός μέτοχος της ΠΑΕ. Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» κατέχει περίπου το 10% των μετοχών του συλλόγου. Από την στιγμή που ο «mr.ΣΚΑΪ» αποχωρεί, η διοίκηση του σωματείου από τον έλεγχό του θα πρέπει να περάσει στα χέρια του απλού κόσμου που στήριξε αυτή την προσπάθεια εδώ και μια πενταετία, ώστε να υπάρχει ένα ενεργό κομμάτι και να δει τι μπορεί να κάνει, ώστε το καράβι να μην καταλήξει στα βράχια.

Σε τούτες τις στιγμές οποισδήποτε Παναθηναϊκός φορέας που μπορεί να παίξει έστω και μικρό ρόλο στις εξελίξεις και να... τσιγκλήσει κόσμο να βγει μπροστά, απαγορεύεται να είναι στο περιθώριο και ανενεργός. Πρόεδρος αυτή την στιγμή του σωματείου είναι ο Σπύρος Βλάχος, ο μοναδικός άνθρωπος του Αλαφούζου που έχει προσφέρει στον σύλλογο και όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει με την δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό την δουλειά που του είχε ανατεθεί. Επειδή το παιδί γνώριζε που βρισκόταν, είναι Παναθηναϊκός.

Δεν ήρθε... ουρανοκατέβατος από την ΕΡΤ και τις σουίτες του Κόκκαλη στο Φάληρο.

Από την στιγμή που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, πρέπει να τρέξει τις εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.