Καταιγίδα η Γιουνάιτεντ, «καθάρισε» ο Σανέ για Σίτι (vids)

Θάνος Σαρρής
Καταιγίδα η Γιουνάιτεντ, «καθάρισε» ο Σανέ για Σίτι (vids)

bet365

Στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ, με τον Ράσφορντ να έχει δύο γκολ και ασίστ, νίκησε 4-1 την Μπέρτον Άλμπιον. Δύο γκολ και ο Σανέ για τη Σίτι, η οποία επικράτησε 2-1 της Γουέστ Μπρομ.

Πρώτο τραπέζι Vista! Με ανανεωμένη πλατφόρμα και νέο mobile site. (21+)!

Η ομάδα του Μουρίνιο, η οποία έκανε εννιά αλλαγές σε σχέση με το 4-0 επί της Έβερτον άλλα άφησε τον Σο στον πάγκο, φρόντισε να δείξει στη Μπέρτον ποιος είναι το αφεντικό ήδη από το 5', στην πρώτη της προσπάθεια για γκολ. Ο Κάρικ βρήκε τον Λίνγκαρντ και εκείνος τον Ράσφορντ, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο φετινό του γκολ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο πασέρ παραλίγο να γίνει εκτελεστής, αλλά ο Νέιλορ σταμάτησε το σουτ του. Ο Ράσφορντ βρήκε ξανά δίχτυα στο 17' με ωραία ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ. Είναι η τέταρτη φορά που ο Ράσφορντ πετυχαίνει «ντομπλέτα», όλες σε διαφορετικές διοργανώσεις. Η Γιουνάιτεντ έχασε κι άλλες ευκαιρίες και το 3-0 διαμορφώθηκε στο 36' από τον Λίνγκαρντ, έπειτα από κόντρα στον Ρίπλει.

Η Μπέρτον Άλμπιον ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μια καλή ευκαιρία από τον Άκπαν, όμως σύντομα οι «Διάβολοι» ανέβασαν και πάλι στροφές. Είχαν ένα ακυρωθέν γκολ, ευκαιρίες που εξουδετέρωσε ο Ρίπλεϊ και στο 60' ο Μαρσιάλ προστέθηκε στη λίστα των σκόρερ, έπειτα από ασίστ του Ράσφορντ, συνδυάζοντας μια ακόμα εκπληκτική φετινή εμφάνιση με γκολ. Ο Γάλλος και όλη η Γιουνάιτεντ συνέχισαν να ψάχνουν και πέμπτο, είχαν ευκαιρίες και στο 87' ο Μαρσιάλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Μπέρτον έβαλε το... γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις με τον Ντάιερ. Το ματς έμεινε στο 4-1, με τη Γιουνάιτεντ να μετρά 11 γκολ στα τελευταία τρία εντός έδρας παιχνίδια της!

Χαμόγελα για Γκουντογκάν και Σανέ

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της και τον Ντελφ να ξεκινά αριστερό μπακ, η Σίτι άνοιξε το σκορ πριν καν οι γηπεδούχοι αγγίξουν μπάλα! Έπειτα από σέντρα του Στέρλινγκ, ο Φόστερ απέκρουσε το σουτ του Γκουντογκάν και στην επαναφορά ο Σανέ έκανε το 1-0. Η Μπρομ απάντησε στο 10' με τον Ρόμπσον-Κανού, όμως το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Γκουντογκάν και οι γηπεδούχοι, που έβγαζαν όρεξη και κίνητρο να πείσουν τον προπονητή τους ότι αξίζουν θέση βασικού, είχαν διπλή ευκαιρία στο 19', με τους Γκουντογκάν και Μανγκαλά. Έχοντας τον Γερμανό μέσο, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός από τον Νοέμβριο και τον Στέρλινγκ σε πολύ καλή μέρα, η Σίτι συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία μέχρι το ημίχρονο, πιάνοντας 70% κατοχή, όμως το 1-0 διατηρήθηκε.

O Γιάγια Τουρέ έφτασε τις 300 εμφανίσεις με τη Σίτι

Τουρέ και Στέρλινγκ είχαν ακόμα δύο ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος, μέχρι η Μπρομ να δείξει στο 68' τα δόντια της με τον Μόρισον και να ισοφαρίσει με τον Γιάκομπ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ στο 71'. Η Σίτι έδειχνε επηρεασμένη μετά την αλλαγή του Γκουντογκάν με τον Γουόκερ, όμως βρήκε γρήγορα το δρόμο για την επανάκτηση του προβαδίσματος. Στο 76' ο Μπερνάρδο βρήκε τον Σανέ και εκείνος με εκπληκτική εκτέλεση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, για να γίνει στη συνέχεια αλλαγή από τον Φερναντίνιο. Ήταν το 4ο γκολ του Γερμανού στα τελευταία τέσσερα ματς. Τα τελευταία λεπτά είχαν ένταση, αλλά όχι άλλο τέρμα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα