Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1 (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός, αλλά τα δύο γκολ του Εμενίκε, έδωσαν την νίκη με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης, τον «έβαλαν» με το... δεξί στο Κύπελλο Ελλάδος και του έδωσαν ψυχολογία ενόψει ΑΕΚ/Γιουβέντους. Εξαιρετικό γκολ του Τσουκαλά για τους Αρκάδες.
Το παν για τον Ολυμπιακό σε μία τέτοια χρονική περίοδο ήταν να κερδίσει. Και το έκανε παρότι δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο και την πρεμιέρα. Πολύ καλός με 2 γκολ ο Εμενίκε, όμορφο γκολ του Τσουκαλά και αρκετά κακή διαιτησία με τουλάχιστον 2 περιπτώσεις όπου θα μπορούσαν να είχαν δοθεί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού εκτός από αυτό που κέρδισε ο Μπεν για να γίνει το 1-0.
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΧΑΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΕ 3-5-2
Ο Χάσι έκανε ουκ ολίγες αλλαγές στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού: Κίπερ ο Προτό, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Κούτρης και κέντρο άμυνας με Νικολάου και Σισέ. Άξονας με Ζντιέλαρ και Ταχτσίδη, δεκάρι ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Ανδρούτσος και Πάρντο και φορ ο Εμενίκε. Πρώτο επίσημο ματς για Προτό, Νικολάου, Σισέ και Ταχτσίδη. Ο Αστέρας από την άλλη είχε Αθανασιάδη κίπερ, τριάδα στην άμυνα με Τριανταφυλλόπουλο, Ζούμα και Πασαλίδη, άξονα με Τσουκαλά, Μουνάφο, Κώτσιρα, Κυριακόπουλο και επιτελικό Τσιλιανίδη και δίδυμο στην επίθεση Στανισάβλιεβιτς και Δουβίκας.
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ
Στο α' ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα. Στο 9' απείλησε με σουτ του Φορτούνη, στο 11' με Πάρντο και στο 17' με σουτάρα του Κούτρη. Στο 28' ο Προτό έκανε το λάθος να ντριμπλάρει τον Κυριακόπουλο που τον έκοψε και απείλησε για το γκολ.
Στο 33' ο διαιτητής θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι σε κράτημα του Ζούμα σε Εμενίκε στην μικρή περιοχή αλλά δεν το έκανε. Στο 40' και ο Αστέρας είχε μία πολύ καλή φάση με κεφαλιά Τριανταφυλλόπουλου μετά από φάουλ Στανισάβλιεβιτς. Ο διαιτητής έδωσε άουτ αλλά ο Προτό μπορεί να την βρήκε την μπάλα. Στο πρώτο 45λεπτο πάντως οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ξανά δυσκολίες από το καλό στήσιμο του Αστέρα.
Ο ΜΠΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, Ο ΕΜΕΝΙΚΕ ΣΚΟΡΑΡΕ ΚΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΜΕ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ
Ο Ολυμπιακός στο β' μέρος θέλησε να πιέσει και άλλο τους Αρκάδες για το γκολ. Φάσεις είχαν και οι 2 ομάδες για να φτάσουμε στο 69' όπου ο νεοεισελθών Μπεν κέρδισε ορθώς πέναλτι από σπρώξιμο του Ζούμα και δύο λεπτά μετά ο Εμενίκε το έκανε γκολ. Το αρνητικό για τον Ολυμπιακό ήταν πως χτύπησε ο Ανδρούτσος και έγινε αλλαγή, δείχνοντας ιδιαίτερα στεναχωρημένος αλλά και να πονάει αρκετά. Ως προς τα πέναλτι πάντως και στο 49' υπήρχε μία φάση όπου θα μπορούσε να είχε δοθεί η εσχάτη των ποινών για χέρι παίκτη των Αρκάδων.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΕΜΕΝΙΚΕ ΑΠΟ ΑΣΙΣΤ ΦΟΡΤΟΥΝΗ, ΜΕΤΑ 2-1 ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Στο 77' ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα και έβαλε και 2ο γκολ. Εξαιρετική ασίστ του Φορτούνη σε Εμενίκε που τελείωσε τρομερά την φάση και αποθεώθηκε. Ο Νιγηριανός δικαίως ήταν ο MVP του Ολυμπιακού στο παιχνίδι. Ο Αστέρας μπόρεσε να μειώσει με ένα εξίσου ωραίο γκολ με πλασέ του Τσουκαλά στο 83' από μπαλιά του Τριανταφυλλόπουλου μετά από λάθος του Φορτούνη και ενώ ο Προτό ήταν εκτός θέσης. Ο Φορτούνης στην συνέχεια είχε και θέμα τραυματισμού.
Παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων το σκορ δεν άλλαξε. Η διαιτησία του Νεοφυτιάδη είχε προβλήματα πάντως με λανθασμένα σφυρίγματα σε αρκετές περιπτώσεις και επίμαχες φάσεις όπως την αγκωνιά του Ιγκλέσιας πάνω σε Φορτούνη που δεν τιμωρήθηκε καθόλου είτε με φάουλ είτε με κάρτα. Ο Χάσι πάντως ως προς τον σχηματισμό το αρχικό 4-2-3-1 το έκανε 3-4-3 και μετά 3-4-1-2. Εκτός από τον πολύ καλό Εμενίκε ο Μπεν έχει κερδίσει το πέναλτι ενώ θετικό πρόσημο είχε και ο Ταχτσίδης. Δεν ήταν πάντως συνολικά μία άνετη επικράτηση για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ελαμπντελαουί (46’ Μάρτινς), Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζντιέλαρ, Πάρντο (60’ Μπεν), Φορτούνης, Ανδρούτσος (74’ λ.τρ. Μίλιτς) και Εμενίκε.
Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ζούμα (79’ Ιγκλέσιας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης (63’ Κουμαντέι), Στανισάβλιεβιτς (59’ Γκοντό) και Δουβίκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα