Τι σημαίνει σφαγή, τι δείχνει πρόθεση, πώς λειτουργεί μία οργάνωση…

Τι σημαίνει σφαγή, τι δείχνει πρόθεση, πώς λειτουργεί μία οργάνωση…

Τι σημαίνει σφαγή, τι δείχνει πρόθεση, πώς λειτουργεί μία οργάνωση…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θυμίζει συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις που συνέβαιναν τα περασμένα χρόνια στη διαιτησία και διαφέρουν 100% με τα λάθη που τώρα προκύπτουν στα Ελληνικά γήπεδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε σε μερικά πράγματα τα οποία κάθε χρόνο -με αποδείξεις- αναδεικνύουμε.

Η διαιτησία αυτό το ΣΚ έκανε μεγάλα λάθη. Τρεις αποφάσεις στα τελευταία λεπτά, αλλοίωσαν αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός δεν θα κέρδιζε πόντο αν ο Κουτσιάυτης δεν έκανε λάθος με το «πέναλτι» στις καθυστερήσεις. Ο Ατρόμητος θα έπαιρνε δύο βαθμούς αν διαιτητής και βοηθός έβλεπαν το γκολ του Ρισβάνη. Η ΑΕΚ (μάλλον) δεν θα κέρδιζε αν ο Αθηναίος διαιτητής που σφύριζε, έβλεπε σωστά ότι η παράβαση(;) έγινε εκτός περιοχής.

Τα λάθη είναι μεγάλα, δεν δικαιολογούνται, αυτοί που τα έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν. Πολύ βασικό αυτό το τελευταίο περί τιμωρίας...

Όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα. Είναι λάθη όμως που γίνονται κάθε εβδομάδα παντού στον κόσμο. (Αυτό που δεν γίνεται πουθενά, είναι να υπάρχει μία οργάνωση που με μέθοδο ευνοεί πάντα έναν).

Αυτοί λοιπόν οι σημερινοί δεν είχαν πρόθεση, αυτοί δεν εντάσσονται σε ένα σύστημα που ΜΟΝΙΜΑ ευνοεί τους ίδιους, μίας οργάνωσης οι οποίοι μόνιμα προστατεύει τους αρεστούς, «θάβει» όσους δεν ακούν και στέλνει μηνύματα μέσω των κρίσεων. Οι τρεις διαιτητές σε ΟΛΟ το 90λεπτο ΔΕΝ έκαναν 10-15-25 λάθη υπέρ ΑΕΛ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού για να αποδείξουν ότι με πρόθεση ήθελαν να διαμορφώσουν αποτέλεσμα.

Αυτά ισχύουν μέχρι τώρα. Αν τις επόμενες εβδομάδες έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος, τότε θα επανέλθουμε και πρώτοι θα «φωνάξουμε».

Πάμε να θυμηθούμε τι σημαίνει σφαγή, τι σημαίνει Εγκληματική Οργάνωση και ποιες είναι οι μέθοδοι που αποδεικνύουν πρόθεση.

Πάμε σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Σφαγές με πρόθεση και βάσει συστήματος, είχαμε τότε που:

Στον αγώνα ΠΑΣ-ΠΑΟΚ του 2013, ο διαιτητής Σπάθας, έδωσε ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο 80΄. Δείτε εδώ την μία και μοναδική αμφισβητούμενη φάση. Και όμως. Επειδή ο ΠΑΟΚ κέρδισε το ματς, ο Σπάθας (για μία φάση) τιμωρήθηκε από το σύστημα με δύο (!!) μήνες αποκλεισμό από τους ορισμούς.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: «Όποιος δώσει αμφισβητούμενο στον ΠΑΟΚ, τελείωσε».

Στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης –Ολυμπιακός του 2014, ο διαιτητής Σπάθας έκανε δεκάδες λάθη υπέρ μίας ομάδας. («Έτυχε» να είναι υπέρ του Ολυμπιακού). Δείτε εδώ και θυμηθείτε

Για εκείνη την απαράδεκτη διαιτησία, ο διαιτητής τιμωρήθηκε μόνο με δύο μήνες αποκλεισμό από τους ορισμούς! Το ίδιο δηλαδή με το περασμένο, της μίας φάσης! Επέστρεψε κανονικά ο Σπάθας, παρέμεινε ως διεθνής, πήρε πολλά ματς στη συνέχεια και όλοι εισέπραξαν το μήνυμα! (Υπό κανονικές συνθήκες, εκείνο έπρεπε να είναι το τελευταίο ματς της καριέρας του).

Αυτό ήταν σύστημα, αυτές ήταν μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνταν. Άλλες ήταν η προώθηση διαιτητών από φιλικές Ενώσεις, τα πολλά μεροκάματα σε όσους «άκουγαν», η ανάδειξη διεθνών με βάση το σπρώξιμο στους ευνοούμενους και πολλά άλλα.

Αυτά –μέχρι στιγμής- δεν ισχύουν. Αν τώρα (για παράδειγμα) μία ανώτερη-παράξενη δύναμη, έρθει και «σώσει» τον Βάτσιο από μία μεγάλη τιμωρία, τότε… έχουμε πρόβλημα. Αν σε λίγο καιρό δούμε τον Βάτσιο (και τον Κουτσιάυτη) διεθνή… τότε τελειώσαμε! Ξεφτιλίζονται τα πάντα.

Και επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος χαλίφης όπως είπε πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο Ντέμης Νικολαίδης, θυμίζω ότι ο Κύζας που έδωσε μία αμφισβητούμενη κόκκινη υπέρ του, είναι σε άλλη κατηγορία, ενώ ο βοηθός με το οφσάιντ στον τελικό, είναι σπίτι του! Αν υπήρχε «χαλίφης» ΠΑΟΚ θα τους είχε προστατεύσει. Αν τώρα υπάρχει χαλίφης… τάδε, θα «σώσει» τον Βάτσιο (και τον Κουτσιαύτη).

Επαναλαμβάνω: Όλα τα παραπάνω είναι τα αυτονόητα! Όλοι τα ξέρουν. Απλά υπάρχουν μερικοί που θέλουν να τα παρουσιάσουν αλλιώς και να εξομοιώσουν τις σφαγές του 2012 του 2014 και των άλλων ετών με τα μεμονωμένα λάθη του 2017.

* Ας κλείσουμε χιουμοριστικά με το ωραίο της ημέρας που γράφτηκε με αφορμή το κλίμα που δημιουργήθηκε ενόψει ΑΕΚ-Ολυμπιακός: « ΑΕΚ και Ολυμπιακός απαιτούν ισονομία και ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής ζητάνε το 70-70».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.