Κούγιας: «Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή»

Κούγιας: «Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή»

Gazzetta team
Κούγιας: «Σας παρουσιάζω έναν κανονικό προπονητή»

bet365

Με την συγκεκριμένη έκφραση ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας παρουσίασε τον νέο τεχνικό της ομάδας Τζάκι Ματάισεν. Με τον Βέλγο να αντικαθιστά τον Ολλανδό Αντρέ Πάους.

Από Ολλανδό σε Βέλγο η ΑΕΛ, καθώς μετά τον Αντρέ Πάους τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνει ο Τζάκι Ματάισεν. Ο νέος τεχνικός των... βυσσινί παρουσιάστηκε σήμερα από τον Αλέξη Κούγια με τον πρόεδρο των Θεσσαλών να αναφέρει μεταξύ άλλων πως η ΑΕΛ θα έχει πλέον κανονικό προπονητή.

Αναλυτικά ανέφερε: «Δεν είναι ότι καλύτερο μέσα σε 27 μήνες, έστω κι αν η ομάδα αγωνίζεται σε διαφορετικές κατηγορίες, να έχεις αλλάξει τέσσερις προπονητές. Ούτε προσωπικά είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά είναι κάτι που δείχνει πως η ένα μεγάλο όπως κλαμπ σαν την ΑΕΛ λειτουργεί σωστά.

Δεν θα αναλύσω τώρα τους λόγους που αναγκαστήκαμε να λύσουμε τη συνεργασίας μας με έναν εξαιρετικό προπονητή όπως ο κ. Πάους, που πέρυσι μας βοήθησε πάρα πολύ μαζί με τον κ. Φυντάνη να κερδίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία.

Αλλά οι τόσο κακές εμφανίσεις μας στα παιχνίδια που δώσαμε έως τώρα, με εξαίρεση το ένα ημίχρονο με τον Αστέρα Τρίπολης που είχαμε μία υποφερτή αγωνιστική εικόνα, σε συνδυασμό με τα τραγικά αποτελέσματα και ειδικά με την τραγική εμφάνιση που είχαμε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και με τα προβλήματα στα αποδυτήρια μεταξύ παικτών και προπονητή, ας ανάγκασαν να κάνουμε αυτή την αλλαγή γρήγορα, χωρίς να είμαστε ευχαριστημένοι.

Δεν θα σας πως περισσότερα, αλλά θα σας παρουσιάσω ένα «κανονικό» προπονητή με την έννοια ότι δεν είναι ένας ταλαντούχος που ξεκινά τώρα την καριέρα του, δεν είναι ούτε ο Μουρίνιο ή Γκουαρδιόλα, αλλά στη χώρα του έχει επιλεγεί να προπονήσει και έχει σημασία ο χρόνος, μερικές από τις καλύτερες ομάδες, όπως η Κλαμπ Μπριζ που έμεινε για τρεις σεζόν κερδίζοντας τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις, όπως η τετραετή παρουσία του στη Λόκερεν, όπως η παραμονή του σε σημαντικά κλαμπ μεταξύ αυτών η Σεντ Τρούιντεν, η Μπέρσχοντ, η Βέστερλο που έμεινε μέχρι τα Χριστούγεννα. Σε μια ομάδα που δεν είχε το ρόστερ που πρέπει, όταν έφυγε από εκεί ήταν σε καλή θέση, αλλά μόλις έφυγε υποβιβάστηκε.

Αυτή η συνεχής παρουσία του, που δεν έχει μείνει χωρίς ομάδα ούτε μία σεζόν στο βελγικό πρωτάθλημα στις ομάδες που είπα, σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικό γεγονός καθώς μαζί με τον παλιό άσσο, τον Βαντεκέρχοφ ήρθαν στην Ελλάδα, ο ένας σαν πρόεδρος κι ο άλλος σαν προπονητής σε μία ομάδα που όταν ήλθαν δεν είχε ούτε ένα ποδοσφαιριστή και με προπονήσεις για ένα μηνά με νεαρούς παίκτες κατάφερε σε δέκα μήνες και μετά από 48 παιχνίδι, ο Φωστήρας που είχε ανέβει από την Γ’ Εθνική στη Football League διακρίθηκε. Έπαιξε στα play off με ιστορικούς αντιπάλου και το μικρότερο μέσο όρο ηλικία. Περίπου 19,5 ετών ήταν οι ποδοσφαιριστές. Μάλιστα από εκεί βγήκαν οι Γιαννιώτης, Μοσχονάς, οι νεαροί στόπερ Κάργας, Ζιαμπάρης. Ο Γαρουφαλιάς, ο Γκίνο, ο Τασουλής, ο Ντουρμισάι, ο Σεχολάρι, ο Σμυρλής, ο Λύρας που ήταν και στην ΑΕΛ και μια σειρά από παιδιά που βρίσκονται στη Football League.

Αυτή η δουλειά του ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα ώστε στην επιλογή που είχα να κάνω από περισσότερες από είκοσι προτάσεις προπονητών. Ακόμα και τώρα στο κινητό μου έχω δύο προτάσεις ενός Κροάτη κι ενός Ιταλού προπονητή.

Μου έστειλαν πρόταση του προπονητής της Τσεχίας που ήταν στο Euro 2004 όταν η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, τον προπονητή της εθνικής Αλβανίας. Πολλούς προπονητές από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βουλγαρία.

Όμως μετά από ώριμη σκέψη και τη πίεση των ημερών για να έχουμε έναν κανονικό προπονητή στην ομάδα μας λόγω αγώνων που θα έχουμε τις επόμενες 6 μέρες με Ατρόμητο εντός και εκτός με Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας πήρα την απόφαση και επέλεξα να σας παρουσιάσω τον κ. Ματάισεν.

Ο ίδιος μιλάει ελληνικά και ποδοσφαιρικά μπορεί να συνεννοηθεί με όλους τους ποδοσφαιριστές. Αλλά αν κι έχουν περάσει τρία χρόνια μακριά από την Ελλάδα, είμαι σίγουρος πως θα μπει γρήγορα στο κλίμα και πάλι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα