«Παίκτης ουσίας με ηγετικά χαρακτηριστικά ο Σιλά»!

«Παίκτης ουσίας με ηγετικά χαρακτηριστικά ο Σιλά»!

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Παίκτης ουσίας με ηγετικά χαρακτηριστικά ο Σιλά»!

bet365

O «γερόλυκος» Πολωνός τεχνικός, Χένρικ Κάσπερτσακ ακτινογράφησε για λογαριασμό του gazzetta.gr τον Γιακούμπα Σιλά με τον οποίο συνεργάστηκε στην εθνική ομάδα του Μάλι!

Δοκίμασε την τύχη σου και μπες στην κλήρωση για ένα Opel Adam (21+)!

Ο Χένρικ Κάσπερτσακ στα 71 του παραμένει ενεργός στους πάγκους. Πριν από μερικούς μήνες έλυσε τη συνεργασία του με την ομοσπονδία της Τυνησίας (για δεύτερη φορά), ενώ στο παρελθόν μεταξύ άλλων πέρασε από Σεντ Ετιέν, Μονπελιέ, Λιλ, Ακτή Ελεφαντοστού, Μπαστιά, Μαρόκο, Σενεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό πως την σεζόν 2010/11 θήτευσε για ένα «φεγγάρι» και στην τεχνική ηγεσία της Καβάλας καταλήγοντας εν συνεχεία στην Εθνική Μάλι.

Ο Πολωνός προπονητής ήταν εκείνος που καθιέρωσε ουσιαστικά στους «Αετούς» τον νεοφερμένο αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού, Γιακούμπα Σιλά.

Ο Κάσπερτσακ μιλώντας στο gazzetta.gr είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Γιακούμπα Σιλά περιγράφοντας το αγωνιστικό του στιλ.

«Θα έλεγα πως πρόκειται για ένα εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητής. Γνωρίζεις πως από τον Σιλά θα πάρεις αυτό που θέλεις. Είναι ένα δυνατό παιδί, που τρέχει κα βρίσκεται πάντα κοντά στην μπάλα. Αποφεύγει τα λάθη και έχει ουσία στο παιχνίδι του. Ο ρόλος του στο Μάλι ήταν πάντα κομβικός για αυτό και τον είχα πάντα στις επιλογές μου. Δεν με απογοήτευσε ποτέ».

Ο πολύπειρος τεχνικός έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή που δεν δημιουργεί ποτέ προβλήματα ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή του.

«Είναι φιλόδοξος και δουλεύει πολύ. Ακολουθεί πάντα τις οδηγίες του προπονητή του και δουλεύει σκληρά. Να περιμένετε ένα ποδοσφαιριστής με σταθερή παρουσία στο γήπεδο και συγκεκριμένο ρόλο. Είναι ένας σύγχρονος αμυντικός μέσος με άψογη τεχνική κατάρτιση, σωστές μεταβιβάσεις και σωστή πειθαρχία. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός έκανε μια πολύ καλή επιλογή με την απόκτηση του και χαίρομαι για την μεταγραφή του».

Ο Κάσπερτσακ στάθηκε στην αγωνιστική βελτίωση του Σιλά φτάνοντας στο σημείο να γίνει αρχηγός στο Μάλι.

«Βελτιώνεται συνεχώς και αυτο φαίνεται με την καριέρα που διαγράφει. Μόνο τυχαίο δεν είναι πως πλέον πρόκειται για

τον αρχηγό της εθνικής ομάδας του Μάλι. Διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά και οι βλέψεις του είναι υψηλές. Νομίζω πως στον Παναθηναϊκό έχει την κατάλληλη ευκαιρία για να απογειωθεί η καριέρα του».

Η συνεργασία μαζί του ήταν αγαστή...

«Η σχέση μου ήταν άριστη μαζί του. Πρόκειται για ένα συνεσταλμένο παιδί που πάντα άκουγε όσα είχα να του πω. Είναι ένας εργάτης στον αγωνιστικό, ο οποίος μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες».

Ο Πολωνός προπονητής πριν από περίπου έξι χρόνια πέρασε από την Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη, ωστόσο η καριέρα του στην Ελλάδα δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε...

«Έχω καλή γνώμη για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλες ομάδες με κάποια σημαντικά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Εγώ ανέλαβα την Καβάλα σε μια δύσκολη εποχή. Υπήρχαν πολλά προβλήματα και έτσι δεν κατάφερα να ολοκληρώσω το έργο μου στην ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα