Έβαλε ποιότητα εκεί ακριβώς που «πονούσε»!

Έβαλε ποιότητα εκεί ακριβώς που «πονούσε»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έβαλε ποιότητα εκεί ακριβώς που «πονούσε»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις δύο πιο πρόσφατες μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού που καλύπτουν με τον καλύτερο τρόπο τα κενά που υπήρχαν στο «πράσινο» ρόστερ!

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι παραδίδοντας ρεσιτάλ ποδοσφαιρικής λογικής, καθώς κατάφερε να «κλείσει» τα κενά που τα γνωρίζαμε από την αρχή του καλοκαιριού, κενά που έγιναν ακόμη πιο φανερά στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, στα οποία το «τριφύλλι» τα βρήκε σκούρα στην δημιουργία φάσεων απέναντι σε «κλειστές» άμυνες!
Ποδοσφαιρική λογική που αν υπήρχε στην αρχή του καλοκαιριού και δεν σκέπαζε τα πάντα η εικόνα διάλυσης εξαιτίας της συμπεριφοράς του Γιάννη Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός θα είχε καταφέρει να κρατήσει τον περυσινό κορμό, θα είχε βάλει μεγαλύτερο πόσο στα ταμεία του από το ξεπούλημα του Μάρκους Μπεργκ και θα παρουσιάζοταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός και ποιοτικός στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Όπως είχαμε αναφέρει αρκετές ημέρες πριν το εντυπωσιακό φινάλε σε τούτη την γωνιά, οι «πράσινοι» θα έπρεπε να ενισχυθούν με ένα ακόμη παίκτη στην μεσαία γραμμή και φυσικά να βάλουν έναν ενδεκαδάτο ποδοσφαιριστή στα εξτρέμ, έναν παίκτη που θα έρθει και θα ανεβάσει επίπεδο την λειτουργία στα άκρα και θα προσθέσει χαρακτηριστικά που έλειπαν από τους ήδη υπάρχοντες ακραίους μετά και την απουσία του Πολ Ζοσέ Εμποκού που συνεχίζει την καριέρα του στην Λιέγη.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Γαλλία – Ολλαδνία με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός μετά την πώληση του Κάρλος Ζέκα έναντι 1.7 εκατομμυρίων ευρώ που πολύ δύσκολα θα γίνουν 2.5 βάσει των μπόνους που συμφωνήθηκαν(το ιδανικό θα ήταν να παραμείνει ο αρχηγός και να γίνονταν επιπλέον αυτές οι κινήσεις αλλά οι... κάνουλες έχουν κλείσει) αντικατέστησε τον Πορτογάλο αρχηγό με ένα «καθαρό» εξάρι τον Σιλά και συνέχισε βάζοντας ποιότητα εκεί που ακριβώς «πονούσε» και μάλιστα με παίκτες πρώτης γραμμής!

Τέτοιοι είναι ο Αντονί Μουνιέ και ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ!

Ο Γάλλος εξτρέμ με σπουδαία καριέρα σε Λιόν, Νις, Μονπελιέ και Μπολόνια έρχεται στα 30 του στον Παναθηναϊκό και κρίνοντας από όσα έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, η παρουσία του αναμένεται να δώσει στο σύνολο πράγματα που δεν διέθετε! Ποια είναι αυτά; Ο συνδυασμός ταχύτητας, εμπειρίας, ντρίμπλας και παραγωγής γκολ!

Μιλώντας το πρωί με τον πρώην τεχνικό της Εθνικής Ιταλίας και νυν της Μπολόνια, Ρομπέρτο Ντοναντόνι σε μια συνέντευξη που θα διαβάσετε αναλυτικά στο GWJ το Σάββατο, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δυνατότητα του Μουνιέ να αλλάξει ένα παιχνίδι με μια ενέργεια του, με μία έμπνευση και συνάμα στο πόσο θετική επιρροή έχει στα αποδυτήρια μίας ομάδας. Τον έζησε δύο χρόνια, κάτι θα ξέρει παραπάνω...

Ο Χίλιεμαρκ(μεγάλο, τεράστιο πουλέν στο manager προ διετίας) από την άλλη πλευρά, αποτελεί μία προσθήκη που αν το βράδυ της Τρίτης το συζητούσαμε και μόνο, θα έπεφταν... γιαούρτια! Βασικός στην Εθνική Σ0υηδίας, με φουλ σεζόν στο Καμπιονάτο, στα 25 του. Ο Παναθηναϊκός έκανε μία πραγματικά σπουδαία μεταγραφική κίνηση έστω και με τον δανεισμό του παίκτη(''καιγόταν'' να είναι βασικός ενόψει Μουντιάλ), τόσο με βάση το βιογραφικό του όσο πολύ περισσότερο με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε έναν κεντρικό μέσο με δημιουργικές αρετές, δεν είχε «8άρι» να μπορεί να παίξει κάθετα, δεν είχε κάτι διαφορετικό από τους Ζέκα/Σιλά/Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Λουσιάνο να γυρίζει πολλά μέτρα πίσω για να «φτιάξει» παιχνίδι και να χάνει την μία επαφή που διαθέτει στο επιθετικό τρίτο. Ότι έψαχνε στον άξονα, ο Ουζουνίδης το βρήκε στο πρόσωπο του Χίλιεμαρκ που είναι μεταγραφή από πάνω ράφι!

Ο Έλληνας τεχνικός από εδώ και πέρα έχει μπροστά του ένα όμορφο αλλά πολύ δύσκολο ποδοσφαιρικό έργο. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει ένα αξιόλογο ρόστερ(όπως και πέρυσι τέτοια εποχή) αλλά οι περισσότερες ενδεκαδάτες κινήσεις άργησαν να γίνουν, λόγω των γνωστών γεγονότων στην αρχή του καλοκαιριού. Αυτό σημαίνει πως ο Μαρίνος θα πρέπει μέσα στην περιόδο να δημιουργήσει μια ομάδα απο την αρχή, θα πρέπει να της δώσει συνοχή και να ταιριάξει όλα τα κομμάτια του παζλ. Πράγματα που υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να γίνουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τότε που ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει μοναχά τον Άλτμαν και τον Κολοβέτσιο!

Ακολούθησαν δέκα ακόμη αποκτήματα, οι περισσότεροι βασικοί μετά τα μέσα Αυγούστου. Ο Τσάβες, ο Σιλά, ο Μουνιέ, ο Χίλιεμαρκ, ο Ινσούα. Ο Παναθηναϊκός δείχνει «γεμάτος» σε όλες τις θέσεις(αν είχε και ακόμη μια λύση στο «9» και ακόμη ένα στόπερ επιπέδου Μολέδο θα ήταν σούπερ) και στον πάγκο ένα προπονητή που έχει αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και με λίγα υλικά μια πολύ καλή συνταγή. Πόσω μάλλον όταν τα υλικά είναι αρκετά και ποιοτικά!

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Παναθηναϊκός είναι μια ανάσα από το να ολοκληρώσει την παραχώρηση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα από το καλοκαίρι του 2018, βάζοντας στα ταμεία 2 εκατομμύρια ευρώ και άμεσα στο ρόστερ τον Ολλανδό εξτρέμ, Όλα Τζον που παρά το γεγονός πως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, παραμένει ένας πολύ καλός εξτρέμ! Ο ορισμός του super deal...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.