Η πρώτη εικόνα για τους «4» μεγάλους!

Η πρώτη εικόνα για τους «4» μεγάλους!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα των τεσσάρων μεγάλων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Έχουμε λοιπόν δει τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Νωρίς είναι ακόμη. Αυγουστιάτικες αγωνιστικές είναι, χωρίς ιδιαιτερα καλό θέαμα και με τις μεγάλες ομάδες να είχαν και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο κεφάλι τους.

Απλά μία παρατήρηση: κανείς τους δεν κέρδισε εκτός έδρας. Ούτε η ΑΕΚ στα Γιάννινα (0-0), ούτε ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά (0-0), ούτε ο Παναθηναϊκός στον Πλατανιά (1-1). Ο μόνος που έκανε διπλό ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά στο ουδέτερο Περιστέρι (1-0 τη Λαμία).

Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι ζορίστηκαν άσχημα. Ακόμη κι ο Ολυμπιακός, στάθηκε τυχερός που κέρδισε, αφού η Λαμία είχε περισσότερες καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Οι δε άλλοι τρεις πιο εύκολο ήταν να χάσουν, παρά να κερδίσουν! Ο Ανέστης, ο Ρέϊ κι ο Βλαχοδήμος τους κράτησαν τις ισοπαλίες (όπως βοήθησε πολύ κι ο Καπίνο τον Ολυμπιακό). Η ΑΕΚ είχε χθες δύο δοκάρια, αλλά με σουτ από τα 25 μέτρα. Το ένα με τον Λιβάγια, που δεν θα έπρεπε να παίζει, γιατί ήταν για αποβολή στην πρεμιέρα (σφαλιάρα στο πρόσωπο του Χαντάκια), αλλά δεν τιμωρήθηκε ούτε από τον διαιτητή αρχικά από την πειθαρχική επιτροπή στη συνέχεια. Την περιοχή του Βελλίδη η ΑΕΚ την πάτησε μία φορά σε όλο το 90λεπτο, σε εκείνη την κεφαλιά-ψαράκι που προσπάθησε (πάλι) ο Λιβάγια. Αντίθετα, ο ΠΑΣ, με τον αναγεννημένο (από τον Πετράκη) Μπρούνο Χαλκιαδάκη, έμπαινε συνεχώς στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως ο Γιάκος πήρε το βραβείο του γκαντέμη της αγωνιστικής σε δύο φάσεις γκολ!

Στο γήπεδό τους κέρδισαν με σκορ, σε παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, κι ο Ολυμπιακός (4-1 τη Λάρισα) κι η ΑΕΚ (3-0 τον Παναιτωλικό) κι ο ΠΑΟΚ (3-1 την Κέρκυρα), σε ένα παιχνίδι χθες στο οποίο ήταν σαν να έπαιζε μόνος του τον ΠΑΟΚ ο γκολκίπερ Γιαννακόπουλος, όσο άντεξε. Ο διαιτητής Τζοβάρας άλλαξε τον κανονισμό και έβγαλε κίτρινη αντί κόκκινη στον Σακχόφ στο πέναλτι που έκανε στη μοναδική σοβαρή επίθεση της Κέρκυρας στο ματς. Ο Λουτσέσκου είναι τυχερός που δεν θα έχει άλλο Ευρώπη ο ΠΑΟΚ. Η μοναδική του ελπίδα να επιβιώσει στη μάχη του τίτλου, είναι ότι αυτός θα παίζει μόνο κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα έχουν μεσοβδόμαδα υποχρεώσεις. Και είδαμε η Πέμπτη του Γιουρόπα πόσο πείραξε χθες και την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό…

Έτσι, ο μόνος που δεν κέρδισε ούτε εντός έδρας (κι αυτός χωρίς κόσμο) έμεινε ο Παναθηναϊκός, που στο 0-0 με το Λεβαδειακό είχε τύχη βουνό στο β΄ ημίχρονο, μετά την αποβολή του Ευαγγέλου, που την προκάλεσε λάθος του Ζέκα! Ο Ουζουνίδης νομίζω ότι κατά βάθος πρέπει να ανακουφίστηκε από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ. Με αυτό το ρόστερ, και με έξι ακόμη ευρωπαϊκά παιχνίδια, θα ήταν σε απόγνωση! Αν γυρίσουν όλοι οι απόντες και του βγουν οι μεταγραφές, μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Ο Ανιγκό μέχρι στιγμής είναι ο προπονητής-ευχάριστη έκπληξη, αφού πολύ εύκολα θα μπορούσε να κερδίσει χθες, αλλά και τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα! Ο Γιουσούφ έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες της αγωνιστικής, όμως ο βετεράνος Μπραντάο παίρνει το βραβείο του χασογκόλη με την αστοχία του προ του Βλαχοδήμου! Ένα σχόλιο για τον διαιτητή Διαμαντόπουλο: έπαιξε 50-50 και δεν χάρισε ούτε φάση στη μεγάλη ομάδα. Εντελώς διαφορετικός από το περσινό ΑΕΚ-Βέροια.

Άλλη παρατήρηση. Σε τρία παιχνίδια οι μεγάλες ομάδες βρέθηκαν να παίζουν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολών παικτών τους, αλλά γκολ δεν έφαγαν! Ούτε ο Παναθηναϊκός (από το 48’ με 10) από το Λεβαδειακό, ούτε ο Ολυμπιακός (από το 70’ με 10) από τη Λαμία, ούτε η ΑΕΚ (από το 28’ ως το 48’ με 10 εναντίον 11) από τον Παναιτωλικό. Ίσως δεν το εκμεταλλεύθηκαν οι τρεις μικρότερες ομάδες γιατί δεν έπαιζαν μέσα στο σπίτι τους. Ίσως γιατί δεν το πίστεψαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν…

Ο Ολυμπιακός είναι ο μόνος από τους μεγάλους που σκόραρε και στα δυο ματς και ήδη πήρε κεφάλι (και στην Ευρώπη σκόραρε και στα τέσσερα)! Η ΑΕΚ δεν τρώει όμως γκολ (σε τέσσερα ματς-τα δύο ευρωπαϊκά) κι αυτό της δίνει ελπίδα. Έχοντας κι οι δύο τα έξι παιχνίδια των ομίλων, πρέπει να έχουν ρόστερ με βάθος-κι όχι π.χ. να παθαίνει μία ίωση ο Μάνταλος κι η ΑΕΚ να μην μπορεί να φτιάξει φάση!

Κατά τα άλλα, ο Πανιώνιος αποδεικνύει ότι έχει στέρεες βάσεις, ο Απόλλων στο ξεκίνημα δείχνει πολύ μέτρια εικόνα κι ο Ατρόμητος έχασε δύο νίκες μέσα από τα χέρια του στα τελευταία λεπτά!

Για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, οι διαπραγματεύσεις φαίνονται σκληρές. Μία στο νησί, μία πιο κοντά μας και μία πιο μακριά μας! Πιο πιθανή μεταγραφή, μοιάζει η…κοντινή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.