Το κρίσιμο διπλό τεστ του Ολυμπιακού κι η …διαδρομή Ελευσίνα-Λαμία!!!

Το κρίσιμο διπλό τεστ του Ολυμπιακού κι η …διαδρομή Ελευσίνα-Λαμία!!!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta με το δικό του τρόπο το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα....

Το ξέρω ότι όλοι ασχολούνται με τις μεταγραφές και το Τσάμπιονς Λιγκ. Κλασικό, ωραίο Ολυμπιακό σκηνικό τέλη Αυγούστου!

Δεν πειράζει, εγώ ασχολούμαι με τη Λαμία! Και θεωρώ κομβικό το παιχνίδι γιατί είναι ένα σοβαρό τεστ αναφορικά με τη νοοτροπία της φετινής ομάδας, υπό τον Χάσι. Γιατί παραδοσιακά ο Ολυμπιακός μετά από μεγάλες επιτυχίες του, και δη ευρωπαϊκές, δεν δείχνει καλή νοοτροπία στο αμέσως επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, όταν αυτό είναι θεωρητικά εύκολο. Είναι χαλαρός, το βλέπει αφ΄ υψηλού και πολύ συχνά την πατάει κιόλας.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Ρόμα – Ιντερ με 0% Γκανιότα*. *Ισχύουν όροι και Προϋοθέσεις (+21).

Και να σας πω και την αλήθεια μου, επειδή κάτι με «έτρωγε» με αυτό το ματς με τη Λαμία, κάθισα κι έψαξα, πότε ο Ολυμπιακός βρέθηκε για τελευταία φορά υπό ακριβώς ίδιες συνθήκες με τώρα: δηλαδή μόλις να έχει περάσει προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και «καπάκι» να παίζει για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Προσέξτε: στο μακρινό 1998, τέσσερις ημέρες μετά το Ανόρθωση-Ολυμπιακός 2-4, έπαιζαν Ολυμπιακός-Ελευσίνα, στο ΟΑΚΑ, Αύγουστο μήνα. Όπως τώρα ο Ολυμπιακός πέρασε με διπλό από τη Ριέκα, έτσι τότε είχε περάσει με διπλό από την Κύπρο, έχοντας κερδίσει και τότε 2-1 το πρώτο ματς! Η Ελευσίνα ήταν νεοφώτιστη, όπως είναι νεοφώτιστη η Λαμία! Η Ελευσίνα είχε κάνει πρεμιέρα με την Ξάνθη κι είχε φέρει 0-0, όπως τώρα η Λαμία έκανε πρεμιέρα στην Ξάνθη κι έφερε 0-0! Προπονητής της Ελευσίνας ήταν ο Τεννές, που είναι τώρα προπονητής της Λαμίας! Κι η Ελευσίνα είχε στην ενδεκάδα της αρκετούς πρώην παίκτες του Ολυμπιακού (τον γκολκίπερ Ράντο και τους Κακλαμάνο, Καλύκα, Αμπονσά), όπως τώρα έχει η Λαμία στην ενδεκάδα της πρώην παίκτες του Ολυμπιακού (ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος και οι Ασίγκμπα, Βάντερσον)!!! Αποτέλεσμα; 1-1 (!!!), σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που είχαν γίνει εκείνα τα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν καλείται σήμερα πρωτίστως να διαχειριστεί το κλίμα της ατελείωτης ευφορίας μετά την πανηγυρική επιστροφή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Να βγάλει τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι του κι όχι οι παίκτες του να είναι…αλλού. Εκεί θα είναι κι η μαγκιά τόσο του Χάσι, όσο και όλων γύρω από την ομάδα, και πάνω απ΄όλα των παικτών: να εμφανιστεί η ομάδα συγκεντρωμένη κι όχι με το μυαλό στον…αέρα.

Η δε Λαμία έτσι όπως την «έκοψα» λίγο στην πρεμιέρα της στην Ξάνθη, είναι μία καλά οργανωμένη αμυντικά ομάδα, που μπορεί να βγει επικίνδυνα μπροστά στην κόντρα επίθεση, αλλά και να απειλήσει στις στημένες φάσεις. Αυτό που λέμε δυσκολοκατάβλητη ομάδα. Και θα είναι κι ένα επιπλέον τεστ για τον Ολυμπιακό, επί αγωνιστικού πλέον, η διάσπαση μίας τέτοιας άμυνας-υπενθυμίζοντας ότι δεν είχε πάρει καλό βαθμό στα φιλικά τεστ στη Νέα Σμύρνη (1-2), στο Περιστέρι, όπου απόψε θα γίνει το ματς (0-1 από Ατρόμητο), αλλά και στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα (1-1). Αντιθέτως, η ομάδα έκανε καλά τη δουλειά της στην πρεμιέρα με τη Λάρισα, παίζοντας πάντως με σχεδόν άλλη ενδεκάδα από την κανονική, ενώ σήμερα νομίζω ότι θα παίξει η πιο βασική.

Για να είμαι ειλικρινής, Αύγουστο μήνα εμένα δεν με καίει να δω σπουδαία μπάλα από τον Ολυμπιακό με τη Λαμία στο Περιστέρι. Όχι βέβαια ότι θα με χάλαγε, μία απόδοση όπως είχε σε διαστήματα του αγώνα με τη Λάρισα ο Ολυμπιακός. Όμως, προέχει τέτοια εποχή να διασφαλίσεις το τρίποντο, ακόμη και με μισό μηδέν!

Αυτό που δεν θα μου άρεσε καθόλου, είναι να δω διεθνείς του Ολυμπιακού, Έλληνες και ξένους, να έχουν το μυαλό τους στα παιχνίδια των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ κι όχι στο αποψινό παιχνίδι.

Όσο κι αν καταλαβαίνω ότι μία πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι τεράστια υπόθεση. Το «ψωμάκι» τους από τον Ολυμπιακό το βγάζουν.

Για τις μεταγραφές είπαμε: τουλάχιστον μία πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.