Τώρα επιβάλλεται να ενισχυθεί, όχι να πουλήσει!

Τώρα επιβάλλεται να ενισχυθεί, όχι να πουλήσει!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τώρα επιβάλλεται να ενισχυθεί, όχι να πουλήσει!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα προστάζει η ποδοσφαιρική και Παναθηναϊκή λογική την διοίκηση του «τριφυλλιού» για το τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου.

Κατά γενική ομολογία αυτή η έκδοση του Παναθηναϊκού που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Μαρίνου Ουζουνίδη, έχει αποδείξει πάνω στο χορτάρι και όχι στα λόγια, πως αξίζει να στηριχθεί ουσιαστικά από την διοίκηση του συλλόγου, αξίζει να έχει τον κόσμο στο πλευρό της, σκορπώντας ελπίδα με τις εμφανίσεις της και δείχνοντας πως παρά το μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τους έτερους διεκδικητές του τίτλου και το «ξεπούλημα» του Μάρκους Μπεργκ στην Αλ Αϊν, θα είναι ανταγωνιστική, θα είναι σε θέση να παλέψει για τους εγχώριους τίτλους, έχοντας και το πλεονέκτημα του ενός παιχνιδιού την εβδομάδα μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την Αθλέτικ.

Έναν αποκλεισμό, βέβαια, που θα «βυθίσει» ακόμη περισσότερο τον σύλλογο στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των επόμενων χρόνων και παράλληλα θα στερήσει πέντε εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου. Σε μία εποχή, μάλιστα, όπου οι «κάνουλες» του Γιάννη Αλαφούζου έχουν κλείσει, σε αντίθεση με ότι συνέβη τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, όπου οι τότε κεφαλές του ποδοσφαιρικού τμήματος είχαν να διαχειριστούν πολύ μεγαλύτερα ποσά αλλά οι επιλογές τους(είτε σε επίπεδο μεταγραφών(Φύσσας-Βόκολος), είτε σε επίπεδο διαμόρφωσης συνόλου, π.χ Στραματσόνι) αποδείχθηκαν λανθασμένες. Φυσικά η ευθύνη για όσα έγιναν την προηγούμενη διετία βαραίνει πρωτίστως την κεφαλή του κλαμπ που δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό πλάνο με ξεκάθαρους ρόλους, μια συγκεκριμένη στρατηγική και μια λειτουργία που να παραπέμπει σε σύλλογο υψηλού επιπέδου και όχι σε ποδοσφαιρικό «ψιλικατζίδικο».

Το φετινό μπάτζετ, βέβαια, του Παναθηναϊκού ήταν εξ' αρχής διαμορφωμένο με την πρόβλεψη ότι η ομάδα δεν θα περάσει στους ομίλους του Europa League, άρα δεν θα υπάρχουν και τα έσοδα από την συμμετοχή στους ομίλους. Η φυγή του Μάρκους Μπεργκ που είχε συμβόλαιο 1.1 ετησίως και τα χρήματα που έφερε το «ξεπούλημα» του Σουηδού στράικερ, βοήθησαν οικονομικά την όλη κατάσταση και το «τριφύλλι» μπόρεσε να καλύψει τα περισσότερα από τα σημαντικά κενά που είχε στο έμψυχο δυναμικό του! Τα περισσότερα, όχι όμως όλα.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκαήμερο της μεταγραφικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει δεδομένα και έναν αριστερό μπακ(πιθανότητα τον Αργεντινό Ινσούα της Ουντινέζε) που θα αποτελέσει δίδυμο με τον Νίκλας Χουλτ σε αυτή την θέση αλλά όσο πλησιάζουμε στην ρεβάνς με την Μπιλμπάο ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για πώληση βασικού ποδοσφαιριστή, μία πώληση που θα έρθει για να καλύψει «τρύπες» στο οικονομικό κομμάτι αλλά παράλληλα θα βάλει... βόμβα στα θεμέλια του αγωνιστικού πλάνου που υπάρχει αυτή την στιγμή. Γιατί είτε φύγει ο Μολέδο, είτε φύγει ο Ζέκα, είτε φύγει ο Κουρμπέλης, μιλάμε για κενά που δύσκολα αναπληρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού, μιλάμε για παίκτες που αποτελούν «κολόνες» και σημεία αναφοράς στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, υπολογίζοντας πάντα και την χημεία με το υπόλοιπο σύνολο.

Η ποδοσφαιρική λογική, λοιπόν, προστάζει την διοίκηση του Παναθηναϊκού πως σε αυτό το σημείο και με δεδομένο τα όσα βλέπουμε στο χορτάρι, το εξής: όχι μόνο δεν πρέπει να παραχωρήσει ποδοσφαιριστή από τον βασικό κόρμο αλλά θα πρέπει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ομάδα σε θέσεις που δίχως αμφιβολία χρειάζεται μεγαλύτερη ποιότητα για να μπορέσει να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική.

Όπως στα εξτρέμ που δεν έχει αναπληρωθεί το μεγάλο κενό του Εμποκού. Ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει πρωτοκλασάτο ακραίο και τούτη την στιγμή στο ρόστερ του βρίσκονται οι νεαροί Καμπέσας, Χατζηγιοβάνης, ο Βιγιαφάνιες που θα επανέλθει από μεγάλη αποχή και θα χρειαστεί χρόνο και ο «εκστασιασμένος» Λουντ που δεν είναι winger.

Όπως στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου οι μοναδικές λύσεις πρώτης γραμμής είναι ο Κουρμπέλης και ο Ζέκα. Αν τραυματιστεί ένας από τους δύο, τι θα γίνει; Μόνο ο Λουντ υπάρχει και μετά ο Δώνης που δεν είναι έτοιμος για αυτό το βάρος και ο Τζανδάρης που δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι, αν και ο Μαρίνος μπορεί να τον επαναφέρει σε υψηλά στάνταρ. Θα χρειαστεί χρόνο, όμως...

Κανονικά, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει την δυνατότητα να ψάξει και ένα χαφ ακόμη, ώστε να παρουσιαστεί ακόμη πιο «γεμάτος»!

Κανονικά ο Παναθηναϊκός, από την στιγμή που μιλάμε για έναν σύλλογο που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και όχι απλά να... υπάρχει, θα έπρεπε αυτό το δεκαήμερο που απομένει να δυναμώσει όσο το δυνατόν περισσότερο και σε καμία περίπτωση να μην αποδυναμωθεί μόνο και μόνο για να «μπαλώσει» τρύπες!

Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός του Ουζουνίδη αξίζει μια μικρή υπέρβαση από την στιγμή που σου δείχνει ότι τα λεφτά σε καμία περίπτωση δεν θα πεταχθούν από το... παράθυρο, όπως έγινε τις προηγούμενες χρονιές αλλά θα πιάσουν τόπο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.