Η επικίνδυνη ΑΕΛ, ο Καραντώνης κι ο σεβασμός του Ολυμπιακού προς όλους

Η επικίνδυνη ΑΕΛ, ο Καραντώνης κι ο σεβασμός του Ολυμπιακού προς όλους

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το...επικίνδυνο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και τους παραδοσιακούς αντιπάλους του.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει λοιπόν απόψε την υπεράσπιση του τίτλου του και την προσπάθεια του να κάνει ένα φανταστικό ρεκόρ κατάκτησης οκτώ σερί πρωταθλημάτων!!!

Η αρχή γίνεται υπό ιδιαίτερες συνθήκες, καθότι το παιχνίδι του με την Λάρισα είναι κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που ειδικά για πρεμιέρα ποτέ δεν είναι ευπρόσδεκτο. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός πάντοτε κάνει καλή πρεμιέρα όταν παίζει εντός έδρας κι ότι οι κόκκινοι έχουν έξι νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη τα τελευταία χρόνια, αλλά ούτε έχουν κάνει ποτέ εντός έδρας πρεμιέρα κεκλεισμένων, ούτε με την ΑΕΛ έχουν ξαναπαίξει σε άδειο από οπαδούς τους γήπεδο. Κι η ΑΕΛ είναι ομάδα που παραδοσιακά «σκίζεται» όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Να θυμίσω ότι πέρσι στα οκτώ παιχνίδια της με τις μεγάλες ομάδες, κέρδισε μόνο το ένα-τον Ολυμπιακό…

Σεβίλλη - Εσπανιόλ με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μπεν Γιεντέρ σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Μία ομάδα που έχει κάνει και διπλά στο παρελθόν στο Καραϊσκάκη (2009 το τελευταίο) και που το 2010 για…ένα λεπτό δεν στέρησε τον τίτλο από τον Ολυμπιακό στο μεταξύ τους 2-1 της προτελευταίας αγωνιστικής στο Φάληρο…Και βλέποντας τις μεταγραφές της νομίζω ότι είναι ενισχυμένη. Με έμπειρους που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα (Περόνε, Λεοζίνιο, Γουάλας, Κούσας), με νέα παιδιά με ταλέντο (Γιαννιτσάνη, Ανδρεόπουλο), με τον βασικό (42 φορές) γκολκίπερ της εθνικής Μαυροβουνίου (Μπόζοβιτς) και δυο Κροάτες (Ζίζιτς, Κρίζμαν), που έπαιζαν βασικοί στις προηγούμενες ομάδες τους.

Κατά την γνώμη μου το αποψινό είναι «κωλοπαίχνιδο» από τα λίγα και θα είμαι ευχαριστημένος να κερδίσει ο Ολυμπιακός και με μισό μηδέν, με κακή απόδοση (!), αν και το ιδανικό θα ήταν ένα ανάλογα καλό με πέρσι ξεκίνημα(2-0 στο 10'!). Δεν πρόκειται να ασκήσω καμία κριτική στον Χάσι ακόμη κι αν κάνει 11 αλλαγές (!) στην ενδεκάδα ενόψει Ριέκα, αφού προέχει αυτή την στιγμή ο στόχος της επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως, η μαγκιά κάθε προπονητή είναι να κρατάει στην τσίτα όχι μόνο 13-14 βασικούς, αλλά 22-κι είναι ένα εξτρά κομμάτι στο οποίο κρίνεται. Πέρσι με τη Λέγκια, όταν έπαιρνε τις προκρίσεις από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε μόνο γκέλες στο πρωτάθλημα Πολωνίας (τρία Χ στα πρώτα τρία εντός έδρας!) και είμαι σίγουρος ότι θα θέλει να το αποφύγει να το πάθει και στον Ολυμπιακό…

Διαιτητής είναι ο Καραντώνης, τον οποίο ορίζουν για πρώτη φορά σε αγώνα του Ολυμπιακού κι αυτό δεν μου δείχνει και…ευχάριστο ενόψει του αποψινού αγώνα, πρώτου με τη νέα ΕΠΟ. Αντίθετα, στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, έπαιξε πέντε φορές άλλες μεγάλες ομάδες (τρεις τον Παναθηναϊκό και δύο τον ΠΑΟΚ), με πέντε νίκες τους και πρίμα διαιτησίες…

Σαν μία γενική αίσθηση τώρα, νομίζω ότι ένας είναι ο τρόπος για να ξανακερδίσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα: να μην υποτιμήσει κανένα αντίπαλο. Ίσα ίσα να τους σεβαστεί όλους. Και πρώτους τους παραδοσιακούς αντιπάλους του.

Η εικόνα που μου έβγαλαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια ήταν καλή. Δεν λέω ότι με εντυπωσίασαν κιόλας, αλλά έδειξαν ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικοί-αν δεν χάσουν παίκτες τους στο φινάλε των μεταγραφών και κλείσουν τα κενά που ακόμη έχουν.

Ο Παναθηναϊκός, όντας αρχικά πειστικός με την Γκαμπάλα, άξιζε έστω στο τέλος να φέρει έστω μία ισοπαλία με τον Δώνη, που μάλλον μπήκε αργά στο ματς. Και θεωρώ ότι γενικά ο Ουζουνίδης έπρεπε να κάνει νωρίτερα τις δύο άλλες αλλαγές του, μετά από εκείνη του Λουτσιάνο-με το που σκόραραν οι Βάσκοι το πρώτο γκολ, μήπως άλλαζε λίγο το ρυθμό, αφού η κατοχή μπάλας είχε φτάσει τότε στο…39-61 (αν κι ατύχησε αφού με το που έβαλε στο 2-2 τον πιτσιρικά Χατζηγιοβάννη έκανε το λάθος για το 2-3).

Η ΑΕΚ, που στάθηκε με αξιοπρέπεια έναντι της πολύ πιο έμπειρης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, από τακτικής πλευράς πλησίασε το άριστα αμυντικά στο Βέλγιο, με τους τρεις στόπερ του Χιμένεθ κι έτσι κράτησε το μηδέν και με παίκτη λιγότερο για 36 λεπτά, ενώ ο Λιβάγια μπροστά είναι φορ καλός στο να σπάει την μπάλα φτιάχνοντας φάσεις-αρκεί να μην το πάει σκοινί κορδόνι με τις αποβολές, αφού και τον Απρίλη είχε πάλι αποβληθεί κι η Λας Πάλμας έκτοτε δεν τον ξαναέβαλε να παίξει.

Ο ΠΑΟΚ είχε το πιο εύκολο έργο, και στους δύο γύρους, σε σχέση με όλους. Ο Μακ είναι προσθήκη επιπέδου (μία καλή κίνηση έκανε και προέκυψε η ισοφάριση προχθές), αλλά η διοίκηση ίσως και με την αλλαγή προπονητή έχει αργήσει πολύ στις άλλες μεταγραφές. Αν κάνει τρεις καλές, θα παρουσιαστεί ενισχυμένος. Ο καινούργιος γκολκίπερ (Ρέϊ) την πάτησε στο πέναλτι, ενώ κι άλλοι γκολκίπερ (Καπίνο, Βλαχοδήμος) θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη αντίδραση στα πρώτα γκολ της Ριέκα και της Αθλέτικ.

Μπορεί κάποιος να προσέξει ότι οι δύο ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ) γύρισαν τα παιχνίδια τους από 0-1 σε 2-1 και 3-1, ενώ του Παναθηναϊκού του το γύρισαν από 2-0 σε 2-3. Κι ότι πολύ κρίσιμα γκολ μεσοβδόμαδα σκόραραν έμπειροι αμυντικοί (Ρομάο, Μάτος).

Ο δε Λουντ εξελίσσεται στον παίκτη-κλειδί του Παναθηναϊκού δημιουργικά-επιθετικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.