Ο Ολυμπιακός έχει τρία 10άρια πολύ υψηλού επιπέδου!

Ο Ολυμπιακός έχει τρία 10άρια πολύ υψηλού επιπέδου!

Ο Ολυμπιακός έχει τρία 10άρια πολύ υψηλού επιπέδου!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την πολυτέλεια του Ολυμπιακού να διαθέτει τρία 10άρια πραγματικά υψηλών προδιαγραφών!

Σε ολόκληρη την προετοιμασία ο Χάσι έχτισε τον Ολυμπιακό με δεκάρι τον Φορτούνη. Για την ακρίβεια, με τον Φορτούνη δεκάρι και τον Μάριν λίγο αριστερά του, υποτίθεται σαν εξτρέμ, αλλά ουσιαστικά τον Γερμανό εναλλασσόμενο 10άρι με τον Έλληνα διεθνή.

Τελικά στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, στον προκριματικό με την Παρτίζαν, όπως ήδη γνωρίζουμε, ο Φορτούνης δήλωσε αδυναμία να παίξει λόγω στομαχικών διαταραχών και ο Χάσι επέλεξε τον Μάριν για 10άρι, με τον Σεμπά αριστερά, αλλά κι αυτόν να κάνει την κίνηση προς τα μέσα-μάλιστα οι δύο καλύτερες στιγμές του Βραζιλιάνου (η πάσα του στον Καρσελά στα πρώτα δευτερόλεπτα και η δική του μπούκα για γκολ στο β΄ ημίχρονο) ήταν ακριβώς τέτοιες!

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Άραγε στη ρεβάνς με τους Σέρβους, ο Χάσι θα έχει πάλι τον Μάριν 10άρι; Δεν αποκλείεται, από την στιγμή που ο Φορτούνης μόλις τώρα ξεκινάει κανονικά προπονήσεις. Ο Γερμανός, άλλωστε, κατά διαστήματα έκανε καλή δουλειά, με αποκορύφωμα βέβαια την ασίστ στον Μπεν για το 1-0. Ήταν ακριβώς αυτό που είχα γράψει τις προάλλες για τον Μάρκο-ο προπονητής τον εμπιστεύεται απόλυτα, ο ίδιος κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται κι άλλο, ειδικά στον τομέα της ουσίας, στο γκολ και την ασίστ, αφού σε όλα τα φιλικά είχε μόνο ένα γκολ και μία ασίστ. Και να που στο πρώτο επίσημο ξεκίνησε με την πολύτιμη πάσα για το πρώτο γκολ.

Να έχουμε, όμως, υπόψιν μας ότι ο Ολυμπιακός έχει και τρίτο 10άρι πολύ υψηλού επιπέδου! Κι εννοώ ασφαλώς τον Οτζίτζα Οφόε, τον οποίο ο Χάσι πέρασε σε αυτή ακριβώς τη θέση στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα της περασμένης Τρίτης, όταν έβγαλε τον (κουρασμένο) Μάριν. Έχω ιδία άποψη, γιατί τον έχω δει σε παιχνίδι Λέγκια-Άγιαξ πριν λίγους μήνες, για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Κι έχει σημασία ότι τον είδα όχι σε παιχνίδι του πολωνικού πρωταθλήματος, αλλά ευρωπαϊκό, εναντίον της φιναλίστ της διοργάνωσης…

Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν χρειαστεί να παίξει ο Οτζίτζα 10άρι στον Ολυμπιακό, θα το κάνει με ξεχωριστή επιτυχία. Να το πω αλλιώς, «περίπατο». Κόντρα στον Άγιαξ είχε δημιουργήσει φάσεις για γκολ και είχε μπει κι ο ίδιος σε φάσεις για γκολ, όντας μακράν η μεγαλύτερη απειλή για τους Ολλανδούς.

Ο Βέλγος είναι παίκτης που μπορεί να κλέψει μπάλα κι αμέσως να βγάλει ασίστ. Διακρίνεται για την εξυπνάδα του (ένα φάουλ το εκτέλεσε τόσο γρήγορα, που έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Άγιαξ, δημιουργώντας ευκαιρία) και δεν κινείται μόνο από τον άξονα, αλλά εύκολα μπορεί να φύγει από τα πλάγια για να φτιάξει φάση, ενώ έχει κι ο ίδιος αρκετά καλά τελειώματα και μάλιστα και με τα δύο πόδια.

Θα δούμε άλλα πράγματα από τον Οτζίτζα, όταν μάθουν το παιχνίδι του οι συμπαίκτες του. Γιατί είναι συνεργάσιμος-θα τον δεις π.χ. να δίνει την μπάλα και να φεύγει πλάγια για να την ξαναπάρει. Μπορεί να πάρει σόλο ενέργειες, να πατήσει περιοχή και να σουτάρει κι από δύσκολες θέσεις. Ειλικρινά θεωρώ ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής μόνο ένα ποσοστό, όχι μεγάλο, απ΄ όσα μπορεί να δώσει ο Οτζίτζα, τον οποίο είδαμε στο Βελιγράδι να βοηθάει και στο ψηλό παιχνίδι αμυντικά στις στατικές φάσεις, αλλά σίγουρα τον θαυμάσαμε για τον επιβλητικό έως και ηγετικό τρόπο που κάποιες φορές πήρε την μπάλα και την έβγαλε μπροστά.

Δεν ξεχνάω το αρνητικό του σημείο, ότι έχασε ιδίως στο α΄ ημίχρονο υπερβολικά πολλές φορές για την αξία του την μπάλα, ούτε την χωρίς συγκέντρωση αντίδραση του στο γκολ του Ταβάμπα. Αλλά τον είδαμε και πάσες ωραίες να βγάζει και να πρεσάρει και να κλέβει μπάλες και να κάνει και μία εκπληκτική μπαλιά 50 μέτρων από την άμυνα του Ολυμπιακού προς τον Σεμπά, σε φάση που όμως δεν είχε αντίκτυπο, γιατί ο Βραζιλιάνος δεν έκανε μία στοιχειωδώς καλή πάσα στον Μπεν, που θα έβγαινε μόνος του στο 69’ για το 3-1. «Χάθηκε» στο μυαλό μας η μπαλιά αυτή, γιατί δεν έγινε ευκαιρία, αλλά ήταν εξίσου καλή, ίσως και καλύτερη, της πάσας του Φιγκέϊρας στον Εμενίκε για το τρίτο γκολ!

Τέλος πάντων, προς το παρόν ο Χάσι τον Οτζίτζα ξεκάθαρα τον έχει στο μυαλό του για το 8άρι της 11άδας. Και γιατί γι΄αυτό το ρόλο τον ζήτησε, αλλά και γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική, επειδή ο Μαρτίνς δεν είναι στα καλά του από την αρχή της προετοιμασίας κι επειδή σε τούτη τη φάση δεν υπολογίζει πολύ τον Ανδρούτσο, γι΄αυτή τη θέση.

Αλλά θα με θυμηθείτε, ότι μπορεί να δούμε παιχνίδια η, κομμάτια παιχνιδιών (ειδικά ιδιαίτερης δυσκολίας) με 10άρι τον Οτζίτζα και πίσω του δύο ανασταλτικά χαφ (π.χ. Ρομάο, Σιώπη η, Ζντιέλαρ η, Ταχτσίδη)…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.