Φθάνει με τα… καλά παιδιά στον ΠΑΟΚ

Φθάνει με τα… καλά παιδιά στον ΠΑΟΚ

Φθάνει με τα… καλά παιδιά στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ασχολείται κυρίως με τον Ενρίκε που πολλές φορές δίνει –ξεκάθαρα- αυτό που λείπει από τον ΠΑΟΚ. Λείπουν όμως και πολλά άλλα από τον Δικέφαλο του Βορρά…

Α Βελγίου, Αντβέρπ – Αντερλεχτ, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Η χρονιά ξεκίνησε και ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του στο Κίεβο. Ήταν ένας αγώνας όπου οι κυπελλούχοι Ελλάδας, έφεραν το αγαπημένο τους (για εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς) 1-1, σκορ που τους δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Το σκορ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάνω απ’ όλα και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Όταν είσαι όμως ΠΑΟΚ και έχεις απέναντί σου με μία τόσο άπειρη ομάδα, δεν μπορείς παρά να βλέπεις και το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασες.

Ο ΠΑΟΚ στον αγώνα με τους Ουκρανούς ήταν προβληματικός. Ίσως και να μην υπήρχε κανένα διάστημα (πέντε-δέκα λεπτών) όπου η ομάδα του Στανόγεβιτς να είχε καλή ισορροπία και λειτουργία σε άμυνα-κέντρο-επίθεση. Πάντα κάτι υστερούσε σε σημαντικό βαθμό.

Ο Στανόγεβιτς ξεκίνησε με 4-3-3 και Τσίμιροτ-Σάκχοφ στα «οκτάρια» γιατί δεν είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Κατηγορείται γι’ αυτό, αλλά κανείς δεν έρχεται στην θέση του. Αφού δεν είδε από τον ΠΑΟΚ κάτι τόσο καλό μέχρι τώρα, πώς να παρατάξει την ομάδα του στο πρώτο επίσημο ματς; Ήθελε να ξεκινήσει λίγο πιο συντηρητικά. Εκτιμώ ότι δεν ήταν αυτό το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. (Στο κάτω-κάτω, όταν έπαιξε με δεκάρι και πιο επιθετικά, μέτρησε κανείς πόσες φάσεις δέχθηκε και πόσες φορές έμεινε εκτεθειμένος;).

Ας σημειώσουμε εδώ ότι στο γήπεδο αποδείχθηκε ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν βρίσκονταν ένα «καφενείο». Η τέταρτη Ουκρανική ομάδα έχει μία αξία. Και η Ουκρανία (ποδοσφαιρικά) δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Μεγάλη ποιότητα δεν είχε η Ολυμπίκ, έδρα δεν είχε, αλλά παρουσίασε ένα καλά οργανωμένο σύνολο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν λειτουργούσε καθόλου καλά μεσοεπιθετικά, στην επανάληψη είχε πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά. Ειδικά από το 50΄ (και αφού έγινε το 1-0) μέχρι το 60΄ χάθηκε η μπάλα! Εκείνο ήταν ένα σοκαριστικά κακό δεκάλεπτο για τον ΠΑΟΚ, όπου χάθηκε κάθε οργάνωση και πειθαρχία μέσα στο γήπεδο.

Ευτυχώς ήταν ο Ρέι να κρατήσει σε μερικές δύσκολες περιπτώσεις όταν μπροστά του οι συμπαίκτες του έπαιζαν τα «συγκρουόμενα», ευτυχώς ήταν και ο Ενρίκε να μπει και να κάνει την τρέλα του, ή την μαγκιά του, την ποιοτική-ατομική ενέργεια τέλος πάντων, αυτή που έδωσε το αποτέλεσμα στον ΠΑΟΚ.

Ο Ενρίκε κατηγορείται εντός και εκτός ΠΑΟΚ. Του χρεώνουν πολλές ποδοσφαιρικές αδυναμίες. Ποιοι; Αυτοί που έμαθαν στα «καλά» παιδιά. Αυτοί που συνήθισαν τους «πειθαρχημένους». Αυτοί που επιλέγουν τους μέτριους…

Φθάνε λοιπόν με τα καλά παιδιά και τους απλά… καλούς παίκτες στον ΠΑΟΚ. Φθάνει. Δεν θα κάνετε ΠΟΤΕ μεγάλη ομάδα μόνο με καλά-πειθαρχημένα παιδιά και παίκτες που παίζουν γιατί… υπακούουν.

Για να πετύχεις χρειάζεσαι και τους «τρελούς» και τους ατομιστές, φυσικά και τους τσαμπουκάδες και αυτούς που μερικές φορές θα βγουν από το… σύστημα για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Ο Πέδρο Ενρίκε με όλες τις αδυναμίες του, εδώ και μισό χρόνο έχει έξι γκολ και τρεις ασίστ! Όσες έχουν άλλοι συμπαίκτες του (μεσοεπιθετικά) σε τριπλάσια αγωνιστικά λεπτά από αυτόν! Είναι λοιπόν άχρηστος για τον ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος; Σε καμία περίπτωση. Έχει ρόλο –και μάλιστα πολύ σημαντικό- στον Δικέφαλο αυτός ο παίκτης που κρίνει ματς.

Έχει αδυναμίες, πολλές φορές ξεφεύγει, προφανώς δεν μπορείς να κάνεις ομάδα με… δέκα Ενρίκε. Αλλά δεν θα κάνεις και ποτέ ομάδα με 20… «καλά» και πειθαρχημένα παιδιά. (Προσοχή! Δεν γράφω γι’ αυτούς που ζουν απείθαρχα, έχουν άλλη τρέλα εκτός γηπέδου και προκαλούν με άλλου είδους συμπεριφορές. Άλλο πράγμα είναι ο Βραζιλιάνος).

Ο Ενρίκε είναι ένα θέμα για τον ΠΑΟΚ βέβαια και όχι το πιο σημαντικό… Απλά αν δεν το έγραφα και σήμερα θα «έσκαγα» γιατί έχω ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτόν, αυτό το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει προβληματικά τη σεζόν, δυσκολεύεται σε πολλά επίπεδα, αλλά όλα αυτά δεν είναι εντελώς παράλογα. Το δύσκολο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στο ποδοσφαιρικό του τμήμα λείπουν αυτοί που θα βγουν μπροστά, θα αναλάβουν ευθύνες και θα ηγηθούν για να βρεθούν λύσεις.

Προσωπικότητες λοιπόν εντός και εκτός γηπέδου που θα δίνουν λύσεις… Φθάνει με τους μέτριους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.