Ο ΠΑΟΚ της φοβίας δεν μπορεί να αρέσει...

Ο ΠΑΟΚ της φοβίας δεν μπορεί να αρέσει...

Ο ΠΑΟΚ της φοβίας δεν μπορεί να αρέσει...

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει από το Κίεβο για τον ΠΑΟΚ που πήρε τη... μισή πρόκριση, αλλά όχι και τα credits μιας αξιόπιστης εμφάνισης!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Μπόχουμ – Σεντ Πάουλι (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Ο ΠΑΟΚ, που κάποιες λίγες στιγμές εμφανίστηκε στο «Βαλερί Λομπανόφσκι’, γιατί να μας συμπαθάτε σε μεγάλο μέρος του αγώνα δεν ήταν καν εκεί, ξέρει ότι πρέπει να διορθώσει πολλά.

Το παραδέχθηκε και ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, αλλά αυτό ίσως και να μη φτάνει...

Το 1-1 σε εκτός έδρας ματς είναι καλό σκορ, αν πρώτα απ’ όλα πετάξουμε έξω τα ρόστερ και τα ονόματα, ίσως μάλιστα να προσφέρει στο «Δικέφαλο» μια ασφάλεια, να μην ανοίγει καν συζήτηση γύρω από το ποια ομάδα θα περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο στην Τούμπα πρέπει άμεσα να καθίσουν κάτω και να βρουν λύσεις στις αδυναμίες και τις παθογένειες, που βγάζει με το... καλημέρα η ομάδα στο χορτάρι.

Ο ΠΑΟΚ έχει μονάδες, καλές μονάδες (πχ ο Πρίγιοβιτς κοστίζει όσο όλο το μπάτζετ της Ολιμπίκ Ντόνετσκ), ωστόσο οι μονάδες δεν έγιναν ποτέ από μόνες τους, καλές ή κακές, ομάδες. Κι όσοι πιστεύετε ότι μόνο οι μεταγραφές είναι η λύση του προβλήματος ή η αλλαγή προπονητή, κάνετε λάθος.

Το πρόβλημα των «ασπρόμαυρων» είναι βαθύτερο, θέλει πολύ κουβέντα και δουλειά στο εσωτερικό του, εκεί εντοπίζεται αυτή την στιγμή το πρόβλημα. Ούτε στην αξία του ρόστερ, ούτε στην ατομική ποιότητα, ούτε στη φυσική κατάσταση, ούτε στην τακτική.

Μιλάμε για μια ομάδα, πάνω κάτω ίδια με πέρσι, που ενισχύθηκε με το Ρέι (στην Τούμπα ας ανάψουν μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του Αργεντινού τερματοφύλακα), το Ρομπέρτ Μακ, ωστόσο δείχνει εγκλωβισμένη στο παρελθόν της. Ο Ίβιτς έφυγε, ο Στανόγεβιτς ήρθε, αλλά τα βήματα μοιάζουν να γίνονται προς τα πίσω.

Όχι, ότι φταίει αποκλειστικά και μόνο ο Σέρβος τεχνικός για την κάκιστη εικόνα του Δικέφαλου στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν. Έχει ουκ ολίγα άλλοθι ο 43χρονος προπονητής, που πάντως έχει καθυστερήσει υπερβολικά πολύ να κάνει κάτι πολύ απλό και σημαντικό: να μάθει την ομάδα του. Παραδέχθηκε, όπως έκανε και στο διάστημα της προετοιμασίας, ότι αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω και είχε μια δεύτερη ευκαιρία δε θα έκανε αυτές τις επιλογές στο αρχικό σχήμα. Χρειάζεται καλύτερη απόδειξη; Όχι…

Ο Στανόγεβιτς «τρέμει σαν το ψάρι» μην τυχόν και ξεκινήσει στραβά, η ομάδα δε λειτουργεί φυσιολογικά, εδώ ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε επτά αρχηγούς για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, κι άρχισε από τον Ιούλιο να λειτουργεί υπό την πίεση του αποτελέσματος. Κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί έφτασε στο σημείο ο προπονητής του ΠΑΟΚ να φοβηθεί τόσο πολύ μια πρωτάρα στην Ευρώπη ομάδα, μια ομάδα που δεν έχει καν έδρα, μια ομάδα που βασίζεται σε πιτσιρίκια και ανέτοιμους παίκτες. Γιατί έπρεπε να βγάλει ο προπονητής του ΠΑΟΚ μια τόσο, μάλλον, φοβική εικόνα αφήνοντας στον πάγκο, ότι καλύτερο έχει σε δημιουργία, δηλαδή τον Πέλκα και τον Μπίσεσβαρ.

Η κουβέντα περί ευθυνών γιατί δεν υπάρχουν κι άλλοι δημιουργικοί παίκτες», είναι άλλη, αυτήν την στιγμή Πέλκας και Μπίσεσβαρ μπορούν να σου δώσουν το κάτι παραπάνω, μαζί τους και ο… τρελός Ενρίκε, αυτοί υπάρχουν στο ρόστερ σου και έπρεπε να φτάσουμε ένα βήμα από το γκρεμό για να τους δούμε στο γήπεδο.

Ο Στανόγεβιτς τρέμει στην ιδέα μην τυχόν και δεν έρθουν τα αποτελέσματα, που θα τον στηρίξουν στον πάγκο. Ετσι δουλειά δε γίνεται. Με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται σε αποτυχία. Αργά ή γρήγορα. Ο Σέρβος τεχνικός δεν πρέπει να τον στηριχθεί μόνο από τα αποτελέσματα, πρέπει να στηριχθεί από την ίδια την ομάδα. Αν κάτι, λοιπόν, πρέπει να κάνουν, εδώ και τώρα, αυτοί που είναι πάνω από τον προπονητή, κυρίως ο Λούμπος Μίχελ δηλαδή, είναι να τον βάλουν στο σωστό δρόμο κι όχι να δείχνουν ότι μπορεί και να έχουν πατήσει το κουμπί της αντίστροφης μέτρησης.

Στην Ολλανδία, έστω και στις... καθυστερήσεις, έγινε το πρώτο βήμα. Από δω και πέρα, μέχρι τουλάχιστον την είσοδο της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να γίνουν τα επόμενα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.