Η φλόγα άναψε, η Φιλαδέλφεια γιόρτασε! (pics, vids)

Η φλόγα άναψε, η Φιλαδέλφεια γιόρτασε! (pics, vids)

Γιώργος Τσακίρης
Η φλόγα άναψε, η Φιλαδέλφεια γιόρτασε! (pics, vids)

bet365

Μεγάλη βραδιά για την ΑΕΚ, η οποία γιόρτασε την επιστροφή στη Ν. Φιλαδέλφεια! «Τα τείχη της Αγιά Σοφιάς δεν θα πέσουν ποτέ», είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες!

Η φλόγα άναψε και το... ταξίδι της επιστροφής της ΑΕΚ στην έδρα της, ξεκινάει. Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά» ανοίγει τον δρόμο για την πραγμάτωση του μεγάλου ονείρου της Κιτρινόμαυρης οικογένειας και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Της κατασκευής του νέου γηπέδου, του Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, όπου η ΑΕΚ θα κάνει και πάλι ένα νέο ξεκίνημα στην ιστορία της, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε το 2003...

Ο αγιασμός στον χώρο της «Αγιά Σοφιάς» άρχισε στις 20:30 και οι οπαδοί της Ενωσης από νωρίς έκαναν αισθητή την παρουσία τους, όπως και οι... μπουλντόζες, οι οποίες είναι παραταγμένες στη σειρά σαν να περιμένουν το σύνθημα για να αρχίσουν δουλειά! Στον χώρο, φυσικά, βρέθηκε σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα ενώ ο Μελισσανίδης έφτασε στις 20:08 εν μέσω αποθέωσης.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο, να παίρνει τον λόγο για να στείλει τις ευχαριστίες της ΠΑΕ και στη συνέχεια άρχισε η τελετή του αγιασμού υπό τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, Γαβριήλ. Η ομιλία του Μητροπολίτη συγκίνησε το πλήθος ενώ ακολούθως δώρισε μια σημαία της ΑΕΚ στον Μελισσανίδη, την ώρα που ο κόσμος φωνάζει συνεχώς «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»!

Μελισσανίδης: «Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ»!
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είπε τα εξής.

«Το μέγεθος της στιγμής που ζεις ορισμένες φορές σε ξεπερνά. Μια τέτοια στιγμή είναι κι η αποψινή. Ο χώρος που βρισκόμαστε είναι ιερός. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός της μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι το σπίτι της. Τα χρόνια που η ΑΕΚ είναι στην προσφυγιά μας πόνεσαν. Πήραμε την απόφαση να επιστρέψουμε στη θέση που μας αξίζει. Έτσι ξεκινήσαμε από τα θεμέλια, τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εδώ είναι τα θεμέλια της ΑΕΚ. Μετά από προσπάθειες τεσσάρων ετών βάζουμε τα νέα θεμέλια πάνω στα παλιά. Με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση της ΑΕΚ, αλλά και το βλέμμα στο μέλλον. Θα είναι ένα γήπεδο σημείο αναφοράς, μνήμης και πολιτισμού για τον κάθε Έλληνα. Δεν νοείται δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς την ΑΕΚ. Είμαστε οι δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς που μας πολέμησαν κάπου μέσα τους θα καμαρώνουν όταν το δουν μπροστά τους.Να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήταν δίπλα μας, βροντοφωνάζοντας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ευχαριστώ όσους πίστεψαν στο όνειρο και ήταν κοντά μας κάθε Κυριακή και φώναζαν “γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια”. Τα τείχη της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ψηλά, θα είναι άτρωτα και δεν θα πέσουν ποτέ».

Σεραφείδης: «Σήμερα διαβαίνουμε μια θύρα της ιστορίας»
Εκ μέρους των παλαιμάχων της ΑΕΚ μίλησε ο Στέλιος Σεραφείδης και είπε: «Πατάμε γερά στα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, τώρα μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πρόσφυγες, που έκτισαν αυτό το γήπεδο. Τον Κωνσταντίνο Σπανούδη, τον Νίκο Γκούμα, τον Λουκά Μπάρλο, που έκτισε την Σκεπαστή, η φλόγα άναψε. Αφιερώνεται αυτή η οικοδομική άδεια, σ’ αυτούς τους τιτάνες. Περάσαμε εφιαλτικές στιγμές ως άστεγοι. Μια εστία που για χρόνια μοιραζόμασταν ως οικογένεια. Επιτυχίες μα και λύπες. Ταπεινωθήκαμε, αλλά δεν σκύψαμε το κεφάλι. Με μπροστάρη τον Μελισσανίδη και συνοδοιπόρους τους συνεργάτες του, αλλά και τον λαό της ΑΕΚ που πάντα πίστευε στην λύτρωση, η φλόγα άναψε. Δεν είμαστε αφελείς πως θα σταματήσουν τις αντιδράσεις, όσοι δεν θέλουν το γήπεδο. Τα θεμέλια που θα μπουν στην Αγιά Σοφιά, είναι θεμέλια ψυχής του κόσμου της ΑΕΚ, που δεν θα επιτρέψει άλλο ξεριζωμό. Το γήπεδο θα κτιστεί. Και εκτός από το σπίτι μιας μεγάλης ομάδας, θα είναι και ένα μνημείο, που θα θυμίζει τις καταβολές μας. Σήμερα ανοίγει η θύρα της ιστορίας. Ας την διαβούμε».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ
Για την γιορτή που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Με μεγάλη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε απόψε η τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης της Αγιά Σοφιάς, στον ιστορικό χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η δυνατή βροχή μόλις δύο ώρες πριν τον Αγιασμό δεν πτόησε τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ που παρευρέθηκε μαζικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, σηματοδοτώντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον πόθο του για την επιστροφή στο σπίτι μας. Υπολογίζεται ότι πάνω από δέκα χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν εκεί!

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με την τέλεση του Αγιασμό από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- Νέας Φιλαδέλφειας Γαβριήλ, οποίος μετά το τέλος του Αγιασμού μίλησε με θερμά λόγια για την ιστορική οντότητα της ΑΕΚ, ευχήθηκε να επιστρέψει η ΑΕΚ στο σπίτι της άμεσα και δώρισε συμβολικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη την πρώτη σημαία της Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος Παλαιμάχων της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, δίνοντας τον δικό του πανηγυρικό χαιρετισμό, ενώ ακολούθησαν οι ευχαριστίες της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους πολιτειακούς παράγοντες που συνέβαλαν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Αμέσως μετά, ως κεντρικός ομιλητής, πήρε το λόγο πήρε ο εγγυητής και πρωτοστάτης αυτού του μεγάλου έργου για την ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος και γνώρισε την αποθέωση!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας. Πιο συγκεκριμένα με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Λαλιώτης, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Πάντζας, Ελένη Αυλωνίτου, Ιούλιος Συναδινός, Εφη Γαϊτανά Αποστολάκη, Θεόδωρος Δρίτσας και Παναγιώτης Κουρουμπλής. Πάντα παρών και ο αγαπημένος Κώστας Βουτσάς.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν μουσικοχορευτικές δράσεις από την Artventure Productions, μια εταιρεία μουσικών και καλλιτεχνικών παραγωγών, που εξειδικεύεται σε special, corporate και private events».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα