Είσαι ΠΑΟΚ και δυσκολεύεσαι να αναδείξεις αρχηγούς;

Είσαι ΠΑΟΚ και δυσκολεύεσαι να αναδείξεις αρχηγούς;

Είσαι ΠΑΟΚ και δυσκολεύεσαι να αναδείξεις αρχηγούς;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου συνδυάζει τις τελευταίες μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ, με το θέμα των αρχηγών και των προσωπικοτήτων που και πάλι αντιμετωπίζουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας.
Ξεκινάς ένα κείμενο, καταπιάνεσαι με ένα θέμα και εξ’ αρχής υπάρχει ζήτημα… «Αρχηγοί στον ΠΑΟΚ». Ποιοι είναι; Αφού δεν υπάρχουν, δεν έχουν γίνει γνωστοί ακόμη, τι να «συζητήσουμε»; Μα αυτό είναι το θέμα…
Πέρυσι ασχολήθηκα με το πρόβλημα πάνω από 15 φορές. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι το τέλος. Κάποια στιγμή (επιτέλους) καταγράφηκαν και άλλες παρόμοιες απόψεις. Από ανθρώπους εντός ομάδας: «Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστιο θέμα στις προσωπικότητες, ο ΠΑΟΚ έχει θέμα με την έλλειψη αρκετών αρχηγών».
Άντε πέρυσι το θέμα διαπιστώθηκε αργά… Διαπιστώθηκε όμως. Άρα όλοι ήξεραν ότι και εκεί υπήρχε μία ανάγκη. Φέτος και με το ξεκίνημα έγιναν πράγματα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;
Πώς λύνεται κάτι τέτοιο; Λύνεται με την ανάδειξη προσωπικοτήτων από αυτούς που ήδη υπάρχουν. Τους στηρίζεις και τους βγάζεις μπροστά. Λύνεται και με την εξεύρεση-απόκτηση παικτών που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ρόλου.
Για διάφορους λόγους μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανακοινώσει αρχηγούς. Ότι δυσκολεύονται να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση είναι δεδομένο. Ότι στο τέλος θα γίνουν και μερικές αναγκαστικές παραχωρήσεις, είναι επίσης δεδομένο.
Από τη μία ο ΠΑΟΚ έχει συγκεντρώσει πολλά καλά παιδιά, αλλά όχι ηγέτες, από την άλλη ο ΠΑΟΚ (στο σύνολό του) φρόντισε να ευνουχίσει και μερικούς που πήγαν να αναδειχθούν. (Φυσικά και μιλάμε κυρίως για Έλληνες).
Πάμε να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις τελευταίες μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας… Φυσικά και συνδυάζονται αυτά τα δύο.
Ο ΠΑΟΚ είχε και έχει ανάγκη από μεγάλους παίκτες, από ηγέτες, από δυνατές προσωπικότητες. Αυτό το παραδέχθηκαν όλοι και κατά κάποιο τρόπο το υποσχέθηκαν πριν τις μεταγραφές.
Από τότε αποκτήθηκε ο Λεβέκ, ο Λημνιός, ο Μακ που ξαναέπαιξε στην ομάδα και ήρθε ως δανεικός, αλλά και ο Ρέι που έβγαλε χαρακτήρα στη Γοδόι, φόρεσε το περιβραχιόνιο, αλλά τώρα άλλαξε Ήπειρο και αντιμετωπίζει θέμα ακόμη και με τη γλώσσα που πρέπει να επικοινωνήσει.
Απομένουν άλλες δύο μεταγραφές… Από τα ονόματα που «παίζουν» και έχουν επιβεβαιωθεί, όλοι καταλαβαίνουν ότι εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, κανείς δεν μπορεί να έρθει και να ηγηθεί στη θέση του, στη γραμμή του, στην ομάδα εντός γηπέδου ή και στα αποδυτήρια.
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από σπουδαίους παίκτες, από ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει πρωταθλητισμό, από προσωπικότητες, από ποιότητες, από ηγέτες-αρχηγούς. Να μην το ξεχνάμε αυτό… Περνάει ο καιρός, αλλά ο πήχης των απαιτήσεων γι’ αυτή την ομάδα απαγορεύεται να πέσει. Δεν υπάρχει και λόγος να πέσει.
Τα κενά ήταν γνωστά, υποσχέσεις ότι θα καλυφθούν δόθηκαν σε όλα τα επίπεδα, χρόνος υπήρχε, οικονομική δυνατότητα και διάθεση από τον μεγαλομέτοχο υπάρχει, άρα για ποιο λόγο να καλυφθούν τα κενά με παίκτες-ερωτηματικά, με παίκτες-μέτριου επιπέδου, με παίκτες που έχουν παίξει 20 φορές εδώ και δύο χρόνια, με ποδοσφαιριστές που εδώ και χρόνια συνήθισαν στις πορείες… υποβιβασμού;
Αν οποιοσδήποτε έχει επιχείρημα για να μας πείσει για ποιον λόγο ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδεχθεί την απόκτηση μέτριων παικτών, ας το καταθέσει…
* Να ξεκαθαρίσω κάτι από τώρα. Γράφω και σε αυτό το κείμενο (κατά βάση) για τις μεταγραφές, αλλά ΔΕΝ θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι εντός γηπέδου και αφορά το ρόστερ…
* Ότι και να γίνεται, ότι και να καταγράφεται, ο ΠΑΟΚ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να περάσει τους Ουκρανούς. Καμία δικαιολογία και κανένα άλλοθι δεν έχουν εντός ομάδας για τα πρώτα ματς της χρονιάς.
* Για το μεγάλο θέμα των τηλεοπτικών, απ’ όπου και να το δω, δεν μπορώ να βρω που ακριβώς έχουν δίκιο οι ομάδες. Θέλω να πω ότι δεν έχω ακούσει και δεν έχω διαβάσει κάποιον από τους παράγοντες να επιχειρηματολογεί, για το ότι ακόμη δεν έχουμε συγκεκριμένους όρους διεξαγωγής στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και για το ότι δεν τηρήθηκαν όσα είχαν συμφωνηθεί από όλους για τη βελτίωση του προϊόντος. Ας βγει λοιπόν ένας (πχ Κούγιας ή Κομπότης) να μας πείσει ότι… «πρέπει για το καλό του Ελληνικού ποδοσφαίρου να παίζουμε με 16 ή 18 ομάδες στην πρώτη κατηγορία…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.