Τα πρώτα δείγματα γραφής της... νέας Κέρκυρας

Νίκος Μαρούδας
Τα πρώτα δείγματα γραφής της... νέας Κέρκυρας

bet365

Η Κέρκυρα την Παρασκευή έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, κρατάει αρκετά πράγματα απ' αυτό, αλλά κυρίως τους Γρομητσάρη και Βάργκας.

Άκρως θετικό ήταν το πρώτο φιλικό της Κέρκυρας ενόψει της νέας σεζόν. Οι «Φαίακες», επικράτησαν την Παρασκευή του Απόλλωνα Σμύρνης 3-1, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

Το ρόστερ των «κυανέρυθρων», υπέστη αρκετές αλλαγές το φετινό καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Εκκρεμεί ο ερχομός του Νούνες, αλλά και η απόκτηση ενός στόπερ και ενός ή δύο επιθετικών. Ωστόσο, με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, ο «Ελέ» δεδομένα έβγαλε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, τόσο ατομικά όσο και σε θέμα τακτικής.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αρχικά το σύστημα που φαίνεται πως προτιμάει για την ομάδα του φέτος ο Έλληνας τεχνικός, είναι το 4-4-1-1. Στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού της Παρασκευής είδαμε αυτή την διάταξη η οποία μάλιστα τα πήγε πολύ καλά. Χαρακτηριστικό του γεγονότος αυτού, πως η εστία του Κουτζαβασίλη στο πρώτο μέρος και του Γιαννακόπουλου στο δεύτερο, δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου με εξαίρεση φυσικά το γκολ του Απόλλωνα. Από την άλλη, στο οργανωτικό κομμάτι οι Επτανήσιοι έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία που κάνουν τον Ελευθερόπουλο να... τρίβει τα χέρια του.

Από εκεί και πέρα και σε καθαρά ατομικό επίπεδο, ο νεαρός τεχνικός δεδομένα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από δυο παιδιά που πιστεύει πολύ, αλλά και τον Βραζιλιάνο Βάργκας. Ο Χρήστος Γρομητσάρης, είναι ένας ποδοσφαιριστής που οι πληροφορίες από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ανέφεραν πως αρέσει πάρα πολύ στον τεχνικό των «Φαιάκων». Αυτό φαίνεται να... επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως ο «Γρόμη», ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για 70' στο προχθεσινό φιλικό. Μάλιστα, σημείωσε και το δεύτερο τέρμα της ομάδας του και σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά σταθερός.

Ναι μεν στη θέση του στόπερ οι λύσεις είναι λίγες (Βενέτης, Ιωάννου, Γρομητσάρης), ωστόσο το γεγονός πως ο Ελευθερόπουλος έδωσε σε αυτόν το 70λεπτο και όχι σε κάποιον από τους άλλους δύο πιο έμπειρους αμυντικούς, δείχνει πολλά. Βέβαια, πρέπει να δούμε και πως θα είναι τα πράγματα μετά την έλευση του στόπερ που αναζητεί η Κέρκυρα... Τότε θα μπορέσουν να βγουν πιο σίγουρα συμπεράσματα.

Το δεύτερο παιδί που δεν ήξερε, αλλά πλέον πιστεύει ο 40χρονος τεχνικός, είναι ο Μάρκος Μίσκου. Πρόκειται για ένα από τα παιδιά των Νέων που βρίσκονται στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. Από τις πρώτες μέρες, υπήρχαν οι πληροφορίες πως είναι η... αποκάλυψη της προετοιμασίας. Στο φιλικό με τον Απόλλωνα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα και αγωνίστηκε για 45 λεπτά, δείχνοντας όντως αρκετά καλά στοιχεία. Μένει να δούμε αν θα έχει και συνέχεια.

Και φτάνουμε στο μεγαλύτερο στοίχημα των φετινών μεταγραφών της Κέκρυρας. Ο Ματέους Βάργκας, ήρθε στο νησί των «Φαιάκων» με πολλές υποσχέσεις. Όλοι οι συμπαίκτες του μιλούν για ένα παιδί με πλούσιο ταλέντο και πολύ καλή επαφή με την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, έχει δέσει από την πρώτη μέρα με τον Τουράμ και αυτό τον βοηθάει να προσαρμοστεί ακόμα πιο εύκολα στη χώρα μας. Τα καλά στοιχεία που δείχνει στις προπονήσεις, τα έδειξε και στο δεύτερο μέρος με τον Απόλλωνα που αγωνίστηκε.

Εκεί, πέρα από το γεγονός πως ήταν δραστήριος και ορεξάτος, έχει σημειώσει και ένα υπέροχο τέρμα. Μπορεί εικόνα για το γκολ αυτό να μην έχουμε, όμως από τις περιγραφές (μακρινό πανέμορφο σουτ), καταλαβαίνουμε πως αρχίζει να δείχνει τις ικανότητές του και στο σκοράρισμα.

Σίγουρα ακόμα είναι πολύ νωρίς για να βγουν σοβαρά συμπεράσματα. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν πως ο Ελευθερόπουλος, έχει στα χέρια του ένα καλό ρόστερ το οποίο μάλιστα ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένο. Περισσότερα συμπεράσματα θα βγουν μετά το δεύτερο φιλικό με την Ξάνθη, την Κυριακή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα