Σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ θα μπει σε καλύτερο δρόμο…

Σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ θα μπει σε καλύτερο δρόμο…

Σιγά-σιγά ο ΠΑΟΚ θα μπει σε καλύτερο δρόμο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναφέρεται σε μερικά από τα στοιχεία που σημάδεψαν το τελευταίο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Ανόρθωση και κάνει λογαριασμούς για τα διαρκείας του Δικεφάλου, όπως και για τα λεφτά που πρέπει να βάλει το κράτος στον επαγγελματικό αθλητισμό…

Είδαμε χθες και τον πέμπτο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Έναν αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση, που ακόμη δεν έχει κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Πάρολ’ αυτά, η Κυπριακή ομάδα πίεσε καλά, ήταν οργανωμένη και παρά το ότι δεν είχε μεγάλη ποιότητα, έπαιξε σκληρά και με πάθος για να πάρει ένα αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι σε σημαντικά σημεία του αγώνα οι Κύπριοι είχαν τον έλεγχο στο κέντρο και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, είναι στα αξιοσημείωτα και αυτά που πρέπει να προβληματίσουν τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του.

Εκτιμώ ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της προετοιμασίας-γνωριμίας του Στανόγεβιτς με την ομάδα του, τα πράγματα είναι καλύτερα. Ο Σέρβος έπρεπε να δει, να δοκιμάσει, να πάθει για… να μάθει.

Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη πιο ορθολογικός και όλα δείχνουν ότι στο επικίνδυνο ξεκίνημα της χρονιάς, θα στηριχθεί σε μερικές σταθερές που μπορούν να του δώσουν αποτελέσματα.

Κόντρα στην Ανόρθωση έγινε το λογικό. Ο ΠΑΟΚ είχε μερικά καλά διαστήματα. Αυτό είναι το σωστό και θεμιτό σε αυτό το σημείο της χρονιάς. Να παίζεις δηλαδή και σε μερικά (ή έστω λίγα) πραγματικά καλά τρίλεπτα-πεντάλεπτα, να δείχνεις πόσο καλά μπορείς να παίξεις στη συνέχεια. Αυτή την περίοδο δεν γίνεται να «πετάς» για κάποια 20λεπτα-30λεπτα, αλλά δε γίνεται και να μη δείχνεις τίποτα, ή να παρουσιάζεσαι χαμένος, όπως νομίζω ήταν ο ΠΑΟΚ ειδικά στο φιλικό με τη Φένλο.

Ο Στανόγεβιτς είπε στο τέλος του αγώνα ότι πλέον είδε, γνωρίζει, είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ ξέρει καλά και τι ακριβώς λείπει από την ομάδα του. (Λίγα πράγματα σε παίκτες και χαρακτηριστικά).

Όλα αυτά δείχνουν φυσιολογικά. Μάλλον ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε ένα καλύτερο δρόμο (αγωνιστικά). Αν τώρα περάσει τους Ουκρανούς (όπως έχει την υποχρέωση να κάνει) θα κερδίσει χρόνο και ηρεμία για την συνέχεια.

* Αναφορικά με τα πρόσωπα, αξίζει να αναφέρουμε μερικά πράγματα. Για τον Ρέι φυσικά και δεν είμαι σίγουρος ακόμη. Ο Λεβέκ στο πρώτο ματς με κόσμο στην Τούμπα έκανε σημαντικά λάθη. Το δίδυμο Μάτος-Κάμπος είναι ότι σημαντικότερο έχει η ομάδα σε επίπεδο σταθεράς. Έχουν συνοχή, βγάζουν μόνοι τους αυτοματισμούς και όλη η ομάδα δουλεύει έχοντας τις δικές τους συνεργασίες ως κινητήριο μοχλό. Ο Μακ θέλει και μπορεί να προσφέρει πολλά. Ο Πρίγιοβιτς μπορεί να βάλει γκολ και… με την κοτσίδα! Ο Πέλκας ανάγκασε και τον προπονητή του να τον εκθειάσει!
Υπάρχει και ο Ουάρντα για τον οποίο στον ΠΑΟΚ είμαι βέβαιος ότι κάνουν λάθος και θα το «πληρώσουν». Άλλα έλεγαν πριν λίγες μέρες, άλλα κάνουν τώρα και όλα αυτά ενώ όλη η ομάδα είδε και ξέρει…
Αυτό που γίνεται με τον Ουάρντα, απλά… δεν υπάρχει. (Φυσικά δε στέκει ως λογικό επιχείρημα και το ότι έπρεπε να παίξει 15 λεπτά με την Ανόρθωση, έτσι ώστε να… πουληθεί).

Τέλος πάντων, τις επόμενες ημέρες ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. Χρειάζεται και μεγάλη πειθαρχία. Ο ΠΑΟΚ (με βάση όλα τα δεδομένα της κλήρωσης) είναι υποχρεωμένος να προκριθεί και να ξεκινήσει ομαλά, έτσι ώστε να βοηθηθεί όλος ο οργανισμός για τη δύσκολη συνέχεια.

* Ο ΠΑΟΚ αργεί λίγο στις τελευταίες του μεταγραφές γιατί υποστηρίζουν ότι ψάχνουν παίκτες να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Αν αυτό που λένε γίνει πράξη, τότε ας είναι και Αύγουστος όταν κλείσουν οι δύο. Θα είναι όμως παίκτες ποιότητας με ισχυρή προσωπικότητα;

* Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντως σε μία εβδομάδα διάθεσης διαρκείας και με εφτά ματς κεκλεισμένων των θυρών, έχει πάρει 3550 εισιτήρια! Αυτοί βοηθάνε τον ΠΑΟΚ και με το παραπάνω…

* Που φθάσαμε; Το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, αλλά και το βόλεϊ, περιμένουν τη βοήθεια της πολιτείας –μέσω της δημόσιας τηλεόρασης- μήπως και καταφέρουν να «κατεβάσουν» ομάδες για να παίξουν… Δηλαδή τώρα σοβαρά; Πόσο πιστεύουν οι παράγοντες (κάθε είδους και αθλήματος) ότι θα αντέξει αυτό το πράγμα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.