Ήταν «Πάνθηρας» και στην Σλοβενία

Θοδωρής Βασίλης
Ήταν «Πάνθηρας» και στην Σλοβενία

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για τον σοβαρό Πανιώνιο που μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει την πρόκριση, πετυχαίνοντας τον πρώτο του βασικό στόχο που ήταν η πρόκριση στον τρίτο γύρο του Europa League.

Από την στιγμή της κλήρωσης ο Πανιώνιος ήξερε ότι κόντρα στην Γκόριτσα κρατάει την τύχη στα χέρια του. Ανώτερος σε όλα από τους Σλοβένους, το μόνο που είχε να φοβηθεί ήταν την δική του αγωνιστική ανετοιμότητα αλλά και την σχεδόν δεκαετή απουσία του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στο πρώτο ματς το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και η ανετοιμότητα των παικτών του Μιχάλη Γρηγορίου συντέλεσαν ώστε το 2-0 να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και να τελειώσει η υπόθεση-πρόκριση από το ματς της Νέας Σμύρνης.

Στο δεύτερο ματς στην Σλοβενία οι «κυανέρυθροι» αυτό που έπρεπε να κάνουν ήταν να εμφανιστούν προσεκτικοί στα πρώτα λεπτά όπου πιθανόν η Γκόριτσα να έμπαινε δυνατά και να πίεζε για ένα γρήγορο γκολ. Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτή η Γκόριτσα δεν θα μπορούσε ποτέ να απειλήσει τον σοβαρό Πανιώνιο. Και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά.

Μετά το πεντάλεπτο προσαρμογής και με τον Μασούντ να αποδεικνύει γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης σε αυτή την θέση στο φετινό πρωτάθλημα, ο Πανιώνιος τελείωσε το ματς από το 11ο λεπτό. Με μια καταπληκτική μπαλιά ο Ιρανός έδωσε έτοιμο γκολ στον Μασούρα ο οποίος δεν λάθεψε και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση.

Άμεσα ήρθε η ισοφάριση από ένα «φθηνό» πέναλτι, αλλά η τετράδα Μασούντ- Λάμπρου-Μασούρας-Γεσίλ ήταν ασταμάτητη και ποιοτικά μια κλάση ανώτερη από όλη την Γκόριτσα και μέχρι το 23' είχαν έρθει άλλα δύο γκολ. Σε αυτό βοήθησε και η τραγική αμυντική λειτουργία των Σλοβένων οι οποίοι αποφάσισαν να ανεβάσουν την αμυντική τους γραμμή ψηλά με αποτέλεσμα οι γρήγοροι Γεσίλ και Λάμπρου να κάνουν πάρτι βγαίνοντας συνέχεια στην πλάτη των Σλοβένων.

Μετά το 3-1 το ματς «έσβησε», οι Νεοσμυρνιώτες έκαναν διαχείριση του υπόλοιπου χρόνου και συντήρηση δυνάμεων παράλληλα δίνοντας την ευκαιρία στον Μιχάλη Γρηγορίου να προβεί σε διάφορες αλχημείες που ίσως χρειαστούν κατά την διάρκεια της σεζόν.

Πλέον, ο Πανιώνιος έχοντας πετύχει απόλυτα τον πρώτο του βασικό στόχο που ήταν η πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο, ρίχνεται στην μάχη κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ένα δύσκολο ματς, το οποίο γίνεται δυσκολότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Μασούντ και Χατζισαφί δεν θα βρίσκονται την άλλη Πέμπτη στο Ισραήλ (λόγω του γνωστού θέματος Ιράν-Ισραήλ). Το καλό είναι ότι το άγχος σε αυτά τα παιχνίδια δεν θα το έχει ο «Ιστορικός» αλλά η ομάδα του Ζόρντι Κρόιφ, κάτι που μπορεί να το εκμεταλλευτεί η ελληνική ομάδα.

ΥΓ. Για άλλο ένα ματς ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με το 4-3-3-όπως είχε κάνει και στη Νέα Σμύρνη-με τον Σαββίδη ως εσωτερικός μέσος πιο μπροστά από τον Κόρμπο, ενώ στην επανάληψη με τις αλλαγές κιόλας το γύρισε σε 4-2-3-1 βλέποντας πράγματα και για το πρωτάθλημα.

ΥΓ1. Τα δύο χαζά πέναλτι είναι ξεκάθαρα έλλειψη συγκέντρωσης, αν και η αμυντική λειτουργία της ομάδας έδειξε χθες να θέλει ακόμα δουλειά, αν δει κανείς τα χαζά ατομικά λάθη.

ΥΓ2. Παίκτης επιπέδου Μασούντ δεν υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα, και αν ο Ιρανός μείνει μακριά από νεύρα (γιατί είναι επίφοβος), τότε ο Πανιώνιος θα έχει ένα επιπλέον όπλο.

ΥΓ3. Το πόσο σημαντική ήταν η χθεσινή πρόκριση, φαίνεται και από τα λεφτά που θα βάλουν οι Νεοσμυρνιώτες στα ταμεία τους. Ήδη έχουν κερδίσει 225.000 ευρώ με την συμμετοχή τους στον προκριματικό αυτό γύρο, ενώ και η πρόκριση θα δώσει άλλες 235.000 ευρώ. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι το ποσό αυτό για μια ομάδα που είναι σε διαδικασία εξυγίανσης.

ΥΓ4. Ένα εξτρέμ και αμυντικό χαφ και η ομάδα είναι έτοιμη.

ΥΓ5. Ένα τεράστιο μπράβο στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του Σπόρτνι Παρκ. Και το «ευχαριστώ» των παικτών για την στήριξη ήταν το ελάχιστο γι αυτά τα παιδιά.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα