Τι σημαίνει άραγε φουσμπαλέρα;

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Τι σημαίνει άραγε φουσμπαλέρα;

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και εμφανίζεται απαισιόδοξος για το μέλλον του προϊόντος.

Θα έλεγα ότι «Το μεγάλο μας Τσίρκο» επέστρεψε, αλλά οποιαδήποτε σύγκριση του ελληνικού πρωταθλήματος ακόμα και αλληγορική με το επικό αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλη κρίνεται το λιγότερο ατυχής και άστοχη! …τσίρκουλο, όπως έλεγε κάποτε μια μορφή στο καφενείο!

Έτοιμη λοιπόν να σκάσει η φούσκα της ελληνικής φουσμπαλέρας! Ο όρος φουσμπαλέρα προέρχεται από την ένωση και όχι από την βραχυγραφία δυο λέξεων. Την γερμανική φούσμπαλ (ποδόσφαιρο) και την ελληνική λέρα η οποία χρόνια τώρα επικρατεί κα διακατέχει τον χώρο του αθλήματος!

Φουσμπαλέρα λοιπόν!

Virtual Sports, με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)!

Φούσκα με τα όλα της! Γιατί θα πρέπει κάποιος να βρίσκεται στα όρια ψυχονευρωτικής κατάστασης για να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί πόσο ψεύτικη και χάρτινη είναι οικονομικά η αποτίμηση της αξίας του ελληνικού πρωταθλήματος!

Η χώρα δεν υπάρχει στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη! Στον καπιταλισμό όταν δεν δύνασαι να εξέλθεις στις αγορές , απλά δεν υπάρχεις σαν μέγεθος. Σ’ αυτή την τραγική κατάσταση βρίσκεται η Ελλάδα. Δεν έχει μία, έχει μπατιρίσει , έχει οικονομικά τινάξει τα πέταλα!
Αν έχετε την όποια αμφιβολία απευθυνθείτε ώρες γραφείου στον καθ ‘υλη αρμόδιο υπουργό κ.Τσακαλώτο να σας το επιβεβαιώσει!

Μην το επιχειρήσετε Κυριακές και Αργίες γιατί ο υπουργός τις μέρες αυτές εμφανίζεται σαν ρακετοφόρος εκδικητής σε διάφορες πολυσύχναστες παραλίες! Στην τελειωμένη χώρα λοιπόν διατίθενται εκατομμύρια για την εξαγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων του ποδοσφαίρου!

Για ποιο; Για ένα πρωτάθλημα το οποίο βλέπουμε μόνο εμείς , μόνο εμείς το ανεχόμαστε , το βρίζουμε και φυσικά μόνο εμείς έχουμε τον τρόπο να το απαξιώνουμε! Το πρωτάθλημα που δεν είναι καν προϊόν! Γιατί δεν μπορεί, δεν γίνεται ρε παιδιά να θεωρείται προϊόν το δικό μας τσίρκουλο και συγχρόνως προϊόν και αυτό της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου και υψηλής τηλεθέασης παγκοσμίως!

Όπως δεν γίνεται η Σούπερ Λίγκα να αξιώνει ένα σκασμό λεφτά σε μια χώρα οικονομικά σε αποσύνθεση και η ίδια ως διοργανώτρια αρχή να έχει φροντίσει με κάθε τρόπο να απαξιώσει το υποτιθέμενο προϊόν που παράγει!

Με ξεκατινιάσματα, τραμπουκισμούς στα διοικητικά συμβούλια , καταγγελίες, παράγκες , αιχμές για ομάδες δορυφόρους, για στημένα παιχνίδια, ότι περνά από το μυαλό ενός άφρονα!

Δεν γίνεται επίσης να μην έχει καταφέρει τόσα χρόνια να βάλει σε ένα τραπέζι τους ισχυρούς να συζητήσουν πολιτισμένα τα ουσιαστικά ζητήματα του ποδοσφαίρου! Να συνεννοηθούν τουλάχιστον για τα βασικά. Να καταστρώσουν ένα πλάνο , ένα οργανόγραμμα από κοινού με σκοπό την εξέλιξη , τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση ανταγωνιστικότητας του αθλήματος!

Δείτε τώρα το γίνεται με τα πλέι οφ. Αλλά έλεγαν κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών πέρσι , αλλά υποστηρίζουν τώρα!!! Παντελής έλλειψη σταθερότητας αλλά και σοβαρότητας! Από δίπλα η NOVA ενδιαφέρεται μόνο για το πακέτο των αγώνων στο όνομα του τηλεοπτικού ανταγωνισμού!

Έριξε κι αυτή νερό στον μύλο της απαξίωσης! Ξεχάσατε ότι πριν από λίγα χρόνια μετά από υποδείξεις ισχυρών απαγορευόταν ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων; Προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του προϊόντος ήταν κι αυτή η απόφαση της συνδρομητικής τηλεόρασης!
Τώρα τα λεφτά δεν βγαίνουν! Σε κανένα στην πλειοψηφία έλληνα δεν βγαίνουν αλλά δεν έγινε θέμα , ούτε αναπροσαρμογή των αμοιβών του!

Οι 4 μεγάλοι θα βρουν την άκρη! Μην ανησυχείτε! Ξέρουν πολύ καλά ότι τους παίρνει να τραβήξουν το σχοινί και το κάνουν! Έτσι κι αλλιώς αυτοί κρατάνε το μαγαζί! Αλλά ας μην κάνουν και πολύ τους καμπόσους γιατί τώρα που οι ομάδες όλες ακόμα και ο πρωταθλητής θα παίζουν καλοκαιριάτικα προκριματικά φορώντας βατραχοπέδιλα με τάπες, λογικό τα ευρωπαϊκά…κονδύλια να ελαττωθούν σε σημαντικό βαθμό!

Η τηλεοπτική αγορά αλλάζει με πρωταγωνιστές επικεφαλής ομάδων , μην το παραβλέπετε αυτό! Τα κουμάντα πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, δεν χωρά αμφιβολία! Οι υπόλοιποι όμως 12 άρχισαν να ψάχνουν μαύρες φορεσιές για την κηδεία!

Βλέπετε εδώ ζήσαμε και ένα άλλο φαινόμενο. Μόνο εμείς έχουμε …τηλεοπτικούς προέδρους!
Τσακώνω τα λεφτά από την TV και κάτι από τους σπόνσορες κάτι από τους χορηγούς, βάζω και εγώ κάτι τις και καμώνομαι τον πρόεδρα!!!

Τώρα όμως που άλλαξαν τα κόλπα οι συμμαχίες τα κόζια και ο καθένας από τους μεγάλους κοιτάζει την πάρτη του άντε να δω πως θα επιβιώσουν οι 12, πως θα καταφέρουν χωρίς τηλεοπτικό χρήμα να ανταποκριθούν οικονομικά μακριά από τους παντρόνους! Αυτή είναι η ελληνική φουσμπαλέρα! Κάθε χρόνο έσκαγε και μια κατηγορία αλλά εμείς πέρα βρέχει!

Στην αρχή κλάταρε η Δ΄κατηγορία μετά η Γ΄με τις ομάδες να λιποθυμούν η μια μετά την άλλη από τα χρέη για να ακολουθήσει η football league (τρομάρα της) που πέρσι παρολίγο να μην ξεκινήσει καν! Το ξεχάσατε; Από τηλεοπτική στέγη δε, ούτε στην στέγη απόρων δεν βρήκαν θέση!

Έτσι είναι! Όταν το πρόβλημα απλά …το ρίχνεις κατηγορία για να μην το έχεις μπροστά σου και δεν φροντίζεις να το επιλύσεις, ε τότε αυτό θα επιστρέψει δριμύτερο και θα μπει από το παράθυρο! Πλην της Σούπερ Λίγκας κι’ αυτή μέχρι πρότινος λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων καμία άλλη κατηγορία δεν είχε τις προδιαγραφές για να αποκαλείται επαγγελματική
Κατηγορία αμειβομένων ποδοσφαιριστών ενδεχομένως ναι αλλά μέχρι εκεί!

Αλλά εμείς κάναμε ότι δεν βλέπαμε! Το ίδιο και η Πολιτεία βεβαίως-βεβαίως! Ως εκ τούτου το οικοδόμημα δεν καταρρέει , έχει καταρρεύσει αλλά δεν μας συμφέρει ούτε έχουμε το σθένος και την πυγμή, να το παραδεχθούμε! Θα μου πείτε: «σιγά μην φοβηθώ, σιγά μην κλάψω»! Συμφωνώ!

Έτσι όπως τα έκαναν ας τα λουστούν!

Στην Αγγλία σύλλογοι κολοσσοί έχουν συμφωνήσει τηρουμένων των αναλογιών γα την αναλογική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι δικοί μας αδυνατούν να βρουν την χρυσή τομή!

Πείτε μου λοιπόν τι σας κάνει να αισιοδοξείτε για το μέλλον όχι της ομάδας σας αλλά του αθλήματος; Ακόμα και αν καταφέρουν να κόψουν το καρπούζι στην μέση την Δευτέρα στην κρίσιμη συνάντηση των δυο αντιμαχόμενων πλευρών , αν το μυαλά και στα δυο στρατόπεδα παραμείνουν τα ίδια δεν θα καταφέρουν παρά να μεταφέρουν χρονικά την κρίση!

Γιατί οι μεγάλοι- τους οποίους οι πολλοί έχουν βαρεθεί- αν πιστεύουν ότι θα μακροημερεύσουν παίζοντας μεταξύ τους, ε΄τότε καλά σαράντα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!