Γιατί Καρσελά κι Οφόε μπορεί να είναι διπλά πολύτιμοι

Γιατί Καρσελά κι Οφόε μπορεί να είναι διπλά πολύτιμοι

Γιατί Καρσελά κι Οφόε μπορεί να είναι διπλά πολύτιμοι

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το χθεσινό 6-0 του Ολυμπιακού κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα.

Ένα 6-0 σε φιλικό ασφαλώς και δεν είναι το καλύτερο τεστ για ασφαλή συμπεράσματα. Όμως, νομίζω ότι η εικόνα αρκετών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού χθες στο Βέλγιο μας βάζει στο τριπάκι να σκεφθούμε ότι η απόκτηση των Καρσελά κι Οφόε, μπορεί να αποδειχθεί διπλά χρήσιμα.

Ο Καρσελά φαντάζει το φαβορί για μία θέση στα άκρα του Ολυμπιακού, ως μία σημαντική μεταγραφή, που την είχε ζητήσει ο προπονητής. Ακόμη δε πιο σίγουρος στο βασικό πλάνο του Χάσι θα είναι ο Οφόε! Αλλά η παρουσία τους ίσως δώσει και μία διαφορετική ώθηση σε μία σειρά ερυθρόλευκων, που βλέπουν ότι θα πρέπει να παλέψουν πολύ αν θέλουν να επιβιώσουν στη μάχη της ενδεκάδας.

Για παράδειγμα, ας καταγράψουμε τι έκαναν χθες τα εξτρέμ του Ολυμπιακού, που έπαιξαν με τη Μαλίν: ο Πάρντο δημιούργησε δύο γκολ, ο Σεμπά έφτιαξε άλλα δύο γκολ, ο Μάριν έβαλε ένα κι ο Ελιονούσι εβαλε ένα! Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός!

Κι επειδή ο Οφόε δεν παίζει μόνο σαν 8άρι, αλλά και σαν 10άρι, ας σκεφθούμε ότι ο Φορτούνης χθες πέτυχε ένα απίστευτο γκολ με απευθείας κόρνερ (όπως τότε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, στο Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ δημιούργησε κι εκείνο του Μποτία με μία σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του συμπαίκτη του. Και συν τοις άλλοις έβγαλε πολλές όμορφες αντεπιθέσεις και φάσεις, που δεν έγιναν γκολ, είτε γιατί ο Μπεν δεν σκόραρε δύο φορές από θέση βολής, είτε γιατί ο ίδιος ο Φόρτου δεν έκανε καλή τελική (σουτ η, πάσα).

Που θέλω να καταλήξω: οι δυνατές μεταγραφές του Ολυμπιακού μπορεί και την ομάδα να βοηθήσουν με τη δική τους παρουσία, αλλά και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό, ανεβάζοντας την απόδοση αρκετών ακόμη ερυθρόλευκων, που βλέπουν ότι για να παίξουν πρέπει να έχουν άλλες στροφές πλέον. Κάτι που λ.χ. δεν κάνει ο Μαρτίνς, που παίζοντας χθες σαν δεκάρι για μισή ώρα είχε όλη κι όλη μία καλή ενέργεια και δείχνει να μην παίρνει μπρος.

Η επιλογή των ερυθρόλευκων είναι μία: να παίξουν καλά και σύμφωνα με όσα τους ζητάει ο προπονητής. Διαφορετικά δεν θα παίξουν. Υπάρχουν και πάγκος κι εξέδρα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.