Τεράστια ζημιά, κανένα περιθώριο στην... νέα αρχή!

Τεράστια ζημιά, κανένα περιθώριο στην... νέα αρχή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τεράστια ζημιά, κανένα περιθώριο στην... νέα αρχή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα διοικητικά «εγκλήματα» και τα δεινά που έφεραν στον Παναθηναϊκό αλλά και τα νέα λάθη που απαγορεύονται στον δρόμο για την επιστροφή στην κανονικότητα!

Η διοικητική διαχείριση του Παναθηναϊκού στο πρώτο εξάμηνο του 2017 που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Αλαφούζου, ξημέρωσε στον σύλλογο μόνο προβλήματα! Προβλήματα που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο «τριφύλλι» τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Απόρροια των χειρισμών του μεγαλομετόχου και κάποιων εκ των άμεσων συνεργατών του, είναι τα εξής:

*Ο Παναθηναϊκός οδήγησε τον καλύτερο του παίκτη, τον Μάρκους Μπεργκ, στην έξοδο και μάλιστα χωρίς να καρπωθεί τα χρήματα της ρήτρας(5.2) αλλά ένα ποσό περίπου στα μισά και μάλιστα με «παρακάλια» προς την Αλ Αϊν. Δεν συμβαίνει και κάθε μέρα ταξίδι της ομάδας που θέλει να πουλήσει. 9.5 στις 10 φορές αυτός που θέλει να αγοράσει κάνει αποστολή για να «κλείσει» η δουλειά.

*Ο Παναθηναϊκός έχασε τον δεύτερό πιο παραγωγικό του επιθετικό, τον Βίκτωρα Κλωναρίδη, για 180.000 ευρώ και εξαιτίας των οφειλών από την πρώτη θητεία του παίκτη στην ομάδα.

*Ο Παναθηναϊκός εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης, οδήγησε τον καλύτερό του αμυντικό, τον Ροντρίγκο Μολέδο, να έχει τάσεις φυγής και ενώ το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι!

*Ο Παναθηναϊκός εξαιτίας των καθυστερήσεων στις πληρωμές ανάγκασε τον Νίκλας Χουλτ να καταθέσει προσφυγή. Ευτυχώς η φωτιά φαίνεται πως «έσβησε», καθώς ο Σουηδός δεν φαίνεται να είναι... Μπεργκ στην συμπεριφορά!

*Ο Παναθηναϊκός οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια προς την έξοδο τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή, Νίκο Λυμπερόπουλο, το ένα από τα δύο πρόσωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα που σε συνδυασμό με την παρουσία του Δημήτρη Σαραβάκου, δημιούργησαν ελπίδες στον κόσμο για καλύτερες ημέρες

*Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε «κακό» όνομα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Μία με την προσφυγή του Εσιέν, μία με την προσφυγή του Χουλτ, μία με τις δηλώσεις Εμποκού και μία τα απλήρωτα νοίκια του Γουακάσο, ο σύλλογος θα τα βρει μπροστά του όλα αυτά στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο όταν θα πρέπει να «ψήσει» ποδοσφαιριστές που βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο, οικονομικό και ποιοτικό, από αυτό για παράδειγμα του Αλτμάν ή του Κολοβέτσιου.

Η πληρωμή της Παρασκευής σε υπαλλήλους και ποδοσφαιριστές έδειξε την διάθεση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ να επιστρέψει ο σύλλογος στην κανονικότητα. Ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, ο Αλαφούζος τα προηγούμενα χρόνια ήταν «κύριος» στο οικονομικό κομμάτι, για αυτό και η συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα προκάλεσε τεράστια ανησυχία στον οργανισμό. Δεν είχε «μάθει» έτσι ολόκληρο το σύστημα του Παναθηναϊκού. Τα όσα είπε μάλιστα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και στα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ στο ραντεβού του Σαββάτου, έδειξαν ένα διαφορετικό πρόσωπο, πιο ενεργό, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την τύχη της ομάδας. Ένα πρόσωπο που έφερε ξανά χαμόγελα στο εσωτερικό της ΠΑΕ. Ίσως το γενικότερο κλίμα να λειτούργησε ως «ξυπνητήρι», ως «καμπανάκι» στην γενικότερη αποστασιοποίησή του!

Αυτό, όμως, που μετράει πραγματικά δεν είναι τα λόγια. Δεν είναι οι υποσχέσεις για επιστροφή στην κανονικότητα, δεν είναι οι υποσχέσεις για εισροή σημαντικού «πακέτου» μέσα στο καλοκαίρι, ούτε η άμεση εξόφληση και του Μαϊου πριν βγει ο μήνας. Αυτό που μετράει πραγματικά είναι οι πράξεις. Και από αυτές θα κριθεί εκ νέου ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ που συστηματικά αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια για το πλάνο που σκοπεύει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα αλλά και τις προθέσεις του για το μέλλον του Παναθηναϊκού.

Το μόνο σίγουρο είναι πως περιθώρια για νέα ανάλογα λάθη δεν υπάρχουν. Αν τα παθήματα που αναφέραμε παραπάνω δεν γίνουν μαθήματα, είναι απίθανο υπό αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο Παναθηναϊκός να ορθοποδήσει. Στο εταιρικό και το ποδοσφαιρικό κομμάτι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.