Κούγιας: «Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό»

Gazzetta team
Κούγιας: «Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό»

bet365

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ ανέφερε πως ο υποβιβασμός του Ηρακλή δεν είναι κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική αλλά στην ηθική
Για την σημερινή απόφαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ που υποβίβασε τον Ηρακλή, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στο «Metropolis».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για το αν πάρθηκε απόφαση για τα τηλεοπτικά: «Όχι. Υπάρχει αντίδραση από μεγάλο μέρος ιδιοκτητών ΠΑΕ οι οποίοι δεν επιθυμούν τη μείωση ούτε ένα ευρώ. θα γίνει μια ακόμα μελέτη και θα αποφασίσουμε την άλλη Τετάρτη».
Για το θέμα του Ηρακλή: «Δεν ήμουν παρών. Γι αυτό το λόγο ο νομικός σύμβουλος όπως και την προηγούμενη φορά έκανε την εισήγηση. Και την προηγούμενη φορά υπήρχε ομόφωνη απόφαση και στο διαιτητικό δικαστήριο ανετράπει».
Για το λόγο που τέτοιου είδους θέματα δεν παραπέμπονται αμέσως στα διαιτητικά δικαστήρια: «Αυτό προβλέπει ο ΚΑΠ και δεν μπορεί να αλλάξει. Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε κόντρα με το καταστατικό της UEFA. Σύμφωνα με το καταστατικό αυτό, αυτά πρέπει να λύνονται από τη διοργανώτρια αρχή κατ επιταγήν της Ομοσπονδίας. Εμείς είμαστε μια απλή ένωση που υπάγεται στην ΕΠΟ. Η FIFA και η UEFA λέει ότι τα πάντα λύνονται από εμάς. Όποιος έχει αντίρρηση για τις αποφάσεις που παίρνουμε πρέπει να ακουλουθείτε μια διαδικασία η οποία είναι αντιγραφή του κώδικα ποινικής δικονομίας. Τότε μπορεί να προσφύγει πάλι στα όργανα που προβλέπονται από το καταστατικό της ΕΠΟ».
Για το γεγονός ότι η απόφαση για τον υποβιβασμό δεν περάστηκε στον ΚΑΠ μετά από τόσο καιρό: «Την ίδια απορία έχω και εγώ. Γι αυτό και κάνουμε μια έκτακτη Γενική Συνέλευση την άλλη Τετάρτη όπου αυτή την φορά θα περάσουμε στην προκήρυξη τέτοια θέματα έτσι ώστε την άλλη φορά να μην υπάρξει αμφισβήτηση και διάσταση απόψεων. Έπρεπε να είχε γίνει.
Για το αν ο υποβιβασμός του Ηρακλή είναι κόντρα στην λογική: «Κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική δεν είναι, στην ποδοσφαιρική ηθική είναι. Είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα της οποίας ο ιδιοκτήτης αγνοείται και δεν έχει νερό και ρεύμα για να κάνουν προπόνηση. Ακόμα και ισχυρότερες ομάδες όπως οι Ρέιντζερς έπεσε στην τέταρτη κατηγορία. Από τη στιγμή που ήταν απόφαση του ΔΣ δεν χρειαζόταν να το περάσουν στην προκήρυξη, αυτό μου είπε ο νομικός σύμβουλος. Οι αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής δεν επιδέχονται ένδικου μέσου. Ακόμη και στο διαιτητικό να πάει ο Ηρακλής θα απορριφθεί ως απαράδεκτη η προσφυγή του και δεν θα συζητηθεί καν αυτό λέει η νομική υπηρεσία. Το δικαστήριο θα δηλώσει αναρμόδιο. Και οι δύο πλευρές έχουν το δικό τους νομικό οπλοστάσιο και στο τέλος το διαιτητικό θα κρίνει ένα αυτό που προβλέπει ο ΚΑΠ είναι ισχυρό ή όχι. Από εκεί και πέρα μπορεί να ανοίξει και μια άλλη νομική συζήτηση. Όταν μια ομάδα δεν υποβιβαστεί βαθμολογικά εάν δικαιούται να πάρει τη θέση της αυτή που έχει υποβιβαστεί και δεν δικαιούται να την πάρει η ομάδα από την Φουτμπολ Λιγκ. Έχω αποφύγει να τοποθετηθώ για αυτό γιατί είναι πολύ διφορούμενο και επιδέχεται νομικής ερμηνείας. Δεν υπάρχει ο τέλειος νόμος. Αν ήταν όλα τέλεια τότε δεν θα υπήρχε το δικαστήριο».
Για το αν θα προχωρήσει η χορηγία με τον Σαββίδη: «Υπήρχαν δύο όψιμες εκφράσεις ενώ προηγουμένως είχαν συμφωνήσει ότι θα προχωρήσουμε με Σαββίδη. Ξαφνικά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αντέδρασαν. Δεν ξέρω πως θα πάρει αδειοδότηση ο Παναθηναϊκός με τόσα προβλήματα. Εκείνο που με εκπλήσσει είναι ότι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι αυτά που δεχόντουσαν στο παρελθόν με τον ΟΠΑΠ δεν θα τα δεχτούν τώρα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι δέσμιο των επιχειρηματικών και των πολιτικών αντιπαραθέσεων των ισχυρών ιδιοκτητών του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστικές ομάδες και να κάνουμε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα με αξιόπιστους ιδιοκτήτες. Αλλιώς στο ποδόσφαιρο θα βρίσκονται οι στοιχηματζήδες και οι κομπιναδόροι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα