Γκόριτσα: Στην σκιά της Μάριμπορ

Θοδωρής Βασίλης
Γκόριτσα: Στην σκιά της Μάριμπορ

bet365

Η Γκόριτσα προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μάριμπορ χωρίς όμως επιτυχία με τελευταίο πρωτάθλημα το 2006.

Έτος Ίδρυσης : 1947

Γήπεδο: Νόβα Γκόριτσα Σπορτς Παρκ (3.100)

Αστέρι: Ο Άλεν Γιόγκαν. Ο αρχηγός της Γκόριτσα είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της σλοβενικής ομάδας έχοντας κάνει και το βήμα εκτός χώρας όταν και μετακόμισε για λογαριασμό της Πάρμα στην Ιταλία. Με τους «παρτμέτζι» δεν κατάφερε να αγωνιστεί ποτέ και μετά την πτώχευση της ομάδας υπέγραψε ως ελεύθερος στην Γκόριτσα.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Προπονητής: Μίραν Σρεμπρνιτς. Ο 47χρονος τεχνικός είναι γέννημα θρέμμα της Γκόριτσα έχοντας περάσει όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα στην σλοβενική ομάδα από το 1993 έως το 2006, ενώ έφτασε και στο κατώφλι της εθνικής Σλοβενίας με την οποία μέτρησε έξι συμμετοχές. Στη συνέχεια έγινε προπονητής στην αγαπημένη του ομάδα αρχικά ως υπηρεσιακός το 2008 για να αναλάβει πρώτος το 2009. Με δύο διαλείμματα συνεχίζει να βρίσκεται στον πάγκο της Γκόριτσα.

Η Γκόριτσα ήταν δευτεραθλήτρια Σλοβενίας την περασμένη σεζόν, έχοντας στο παρελθόν κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο με τελευταία φορά το 2006. Το 1999 είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό με δύο ήττες (0-1, 0-2) και το 2004 από την ΑΕΚ (1-1, 0-1) στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA.

Χρώματά της είναι το γαλάζιο και το άσπρο, ενώ στο ρόστερ έχει γηγενείς, ενώ στο ρόστερ της διαθέτει δύο Νιγηριανούς, έναν Βόσνιο και έναν Κροάτη.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα